Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK yhteistyöhön kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän kanssa - unelmayhteistyö Tokiosta Pariisiin

Jaa

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ovat solmineet yhteistyösopimuksen. MTK toimii seuraavan olympiadin ajan yhtenä Mäkelän pääyhteistyökumppanina. Mäkelän palo suomalaista maataloutta ja kotimaista ruokaa kohtaan antaa luonnollisen lähtöasetelman suomalaisen ruuan sanansaattajana.

Kristiina Mäkelä / MTK kuvapankki
Kristiina Mäkelä / MTK kuvapankki

Yhteistyökumppanuuden tavoitteena on Mäkelän tukeminen matkalla kohti unelmien tavoittelua, itsensä ylittämistä ja menestymistä arvokisoissa. Pääyhteistyökumppanuuden ydin on kuitenkin yhteinen rakkaus suomalaista maataloutta ja ruokaa kohtaan.

”Maataloussektorin yhteistyökumppani on ollut pitkäaikainen unelmani, enkä voisi olla enemmän innoissani yhteistyöstä. Kotieläintieteiden opiskeluiden myötä ymmärrykseni maataloutta kohtaan on avartunut ja olen oppinut, kuinka iso ja tärkeä rooli maataloudella on yhteiskunnassamme ja kuinka hyvin me teemme asioita Suomessa. Haluan olla mukana kertomassa ja vaikuttamassa asioihin, ja positioni urheilijana mahdollistaa tämän hyvin”, Mäkelä toteaa.

Mäkelällä on vahva kytkös maaseutuun, vaikka on asunut ikänsä kaupungissa, sillä lapsuudenkesät tuli vietettyä isovanhempien viljatilalla, jolloin käytännön työt tulivat tutuksi. Myöhemmin urheilu vei mennessään ja kotieläintieteiden opiskelut toivat Mäkelän lopulta Helsinkiin.

Unelma maataloussektorin yhteistyökumppanista syttyi pari vuotta sitten, kun opiskeluiden myötä ala tuli tutummaksi.

”Odotan yhteistyöltä eniten ihmisten kohtaamisia ja sitä, että opin uutta. Haluan toimia suomalaisen ruuan sanansaattajana ja koen avoimen keskustelun olevan tänä päivänä erityisen tärkeää”.

Myös MTK on innoissaan yhteistyöstä ja tulevasta neljästä vuodesta.

”Yhteistyö on Suomessa ainutlaatuinen ja olemme kiitollisia siitä, että saamme tehdä yhteistyötä Mäkelän kaltaisen urheilijan ja suomalaisen maaseudun puolestapuhujan kanssa”, toteaa MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Puhtaalla, kotimaisella ja monipuolisella ruualla on iso merkitys urheilijan arjessa, ja yhteistyön myötä pääsemme seuraamaan Mäkelän elämää huippu-urheilijana sekä kuulemaan hänen ajatuksiaan suomalaisesta ruuasta ja maaseudusta. Mäkelän ja MTK:n yhteistyö kestää vuoden 2024 loppuun asti.

”Huippu-urheilijana Kristiina voi kiinnostavalla tavalla välittää viestiä suomalaisen ruuantuotannon merkityksestä ja vahvuuksista sekä ylipäätään puhtaan, terveellisen ja ravitsevan ruokavalion merkityksestä hyvinvoinnille. Opiskelijana ja esikuvana periksiantamattomuudesta ja itsensä haastamisesta Mäkelä on myös omiaan houkuttelemaan nuoria luonnonvara-alan opintojen ja alan haasteiden pariin”, toteaa MTK:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen.

Lisätietoja:

Juha Marttila, MTK:n puheenjohtaja
juha.marttila@mtk.fi
050 341 3167

Klaus Hartikainen, MTK:n viestintäjohtaja
klaus.hartikainen@mtk.fi
040 169 2060

Harri Halme/Mäkelän tiedotus
harri.halme@welho.com
040 7545 104

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kristiina Mäkelä / MTK kuvapankki
Kristiina Mäkelä / MTK kuvapankki
Lataa
Kristiina Mäkelä / MTK kuvapankki
Kristiina Mäkelä / MTK kuvapankki
Lataa
Kristiina Mäkelä / MTK kuvapankki
Kristiina Mäkelä / MTK kuvapankki
Lataa
Kristiina Mäkelä/MTK kuvapankki
Kristiina Mäkelä/MTK kuvapankki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Tiedotustilaisuus 25.2. klo 9: Eläinten hyvinvointilaki uudistuu – mitkä ovat odotuksemme siitä??24.2.2021 12:49:30 EETKutsu

Eläinten hyvinvointilain valmistelu on loppusuoralla ja pitkä prosessi on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että uutta hallituksen esitystä odotellaan lausunnolle. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK haluaa, että Suomeen tulee maailman paras eläinten hyvinvointilaki, joka huomioi sekä eläinten että yrittäjien hyvinvoinnin. * - * - * Miten eläimiä kasvatetaan suomalaisilla tiloilla ja mitä uutta on odotettavissa lakiuudistuksen myötä? Mitkä ovat eri sektoreiden keskeiset eläinten hyvinvoinnin kehittämiskohteet ja haasteet? Näitä käydään läpi etäyhteyksin, Teamsissa torstaina 25.2. klo 9.00–10.30.

KUTSU TIEDOTUSTILAISUUTEEN: Eläinten hyvinvointilaki uudistuu – mitkä ovat odotuksemme siitä? 19.2.2021 11:04:10 EETKutsu

Eläinten hyvinvointilain valmistelu on loppusuoralla ja pitkä prosessi on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että uutta hallituksen esitystä odotellaan lausunnolle. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK haluaa, että Suomeen tulee maailman paras eläinten hyvinvointilaki, joka huomioi sekä eläinten että yrittäjien hyvinvoinnin. * * * Miten eläimiä kasvatetaan suomalaisilla tiloilla ja mitä uutta on odotettavissa lakiuudistuksen myötä? Mitkä ovat eri sektoreiden keskeiset eläinten hyvinvoinnin kehittämiskohteet ja haasteet? Näitä käydään läpi etäyhteyksin, Teamsissa torstaina 25.2. klo 9.00–10.30.

MTK:n #maakasvuun esityksillä elvytetään koko Suomea17.2.2021 09:57:37 EETTiedote

Suomen kestävän kasvun ohjelman ensimmäinen versio toimitetaan komissiolle maaliskuussa. Viime viikolla hallitus tiivisti ohjelman painotuksen neljään pilariin. MTK näkee pilareissa mahdollisuuksia ja nostaa esille jokaiseen pilariin kärkikeinon, joilla on ilmastohyötyjä sekä myönteisiä talous-, työllisyys- ja tuottavuusvaikutuksia. Ennen kaikkea on tärkeä saavuttaa iso muutos korvaamalla fossiilisia raaka-aineita biotalouden tuotteilla. - Haluamme nostaa kestävän rahoituksen kriteereitä täyttäviä kokonaisuuksia, joilla edistetään alueiden välistä tasavertaisuutta ja esimerkiksi sote-palveluiden viisasta uudistumista, toteaa MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme