Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n eduskuntavaalitavoitteet: Ääni menestyvälle maalle

Jaa

MTK haluaa antaa eduskuntavaaleissa äänensä menestyvälle maalle. Teemoina ovat mahdollisuuksien Suomi, turvallinen tulevaisuus, hyvä ympäristö ja kansainvälinen kumppanuus.

MTK:n eduskuntavaalitavoitteet
MTK:n eduskuntavaalitavoitteet

Mahdollisuuksien Suomi on kaikille tasa-arvoinen. Maassamme jokaisella pitää olla tasavertaiset mahdollisuudet harjoittaa ammattiaan, josta saa riittävän toimeentulon, sekä saada palveluita ja koulutusta riippumatta asuinpaikasta. Tarvitsemme politiikkaa, jolla kehitetään sekä kaupunkia että maaseutua.

– Menestyksen eväät on Suomessa olemassa, mutta hyvä tulevaisuus pitää itse tehdä. Ilman menestyvää maaseutua ei ole menestyvää Suomeakaan. Haluamme näyttää suuntaa koko Suomen kehittämiselle tavalla, jossa yhdistyvät talouden ja työllisyyden kasvu sekä kestävä kehitys, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

– Kaupungin ja maaseudun vastakkainasettelu on tarpeetonta. Koko Suomea on kehitettävä, jotta saamme menestystä maallemme, Marttila painottaa.

– Turvallisesta tulevaisuudesta on huolehdittava. Huoltovarmuuden ja ruokaturvan arvostus ovat nousussa, koska maailma on yhä epävarmempi, Marttila jatkaa.

– Myös ilmastomuutokseen on varauduttava. Toivomme selkärankaa ilmastopoliittiseen keskusteluun, Marttila sanoo.

Eduskuntavaalit järjestetään 14.4.2019. MTK on julkaissut omat tavoitteensa ensi vuoden eduskuntavaaleihin.
https://www.mtk.fi/ajankohtaista/teemat/Eduskuntavaalit2019/fi_FI/Eduskuntavaalit/

MTK ja Maaseudun Tulevaisuus järjestävät puolueiden puheenjohtajien vaalipaneelikeskustelun 9.1.2019.

#äänimaalle

Lisätietoja:
puheenjohtaja Juha Marttila, puh. 040 502 6810
johdon erityisavustaja Tiina Perho, puh. 0500 741 532

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Elomaa
Viestinnän suunnittelija
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
PL 510 (Simonkatu 6), 00101 Helsinki
puh. 020 413 2323, 040 661 8699
merja.elomaa@mtk.fi
www.mtk.fi

Kuvat

MTK:n eduskuntavaalitavoitteet
MTK:n eduskuntavaalitavoitteet
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Eläinten hyvinvointilain valmistelua tulee jatkaa edellisen esityksen pohjalta korostaa Tuotantoeläinten hyvinvointiyhdistys TEH ry17.4.2019 15:38:16 EESTTiedote

Uusi eduskunta tulee päättämään vaalien jälkeen monesta nyt kesken jääneestä lakiesityksestä. Yksi niistä on eläinten hyvinvointilaki, jota oli valmisteltu pitkään, mutta joka jäi maakuntauudistuksen jalkoihin hallituksen erottua. Tuotantoeläinten hyvinvointiyhdistys TEH ry muistuttaa, että eläinten hyvinvoinnin edistäminen ja kotimaisen kotieläintuotannon mahdollisuuksien varmistaminen tulee olla mukana tulevassa hallitusohjelmassa. Eläinten hyvinvointilain valmistelua tulee jatkaa edellisen esityksen pohjalta.

Puheenjohtaja Eerikki Viljanen MTK:n kevätvaltuuskunnan kokouksessa: Kasvu syntyy ja tulee aina maalta17.4.2019 11:02:59 EESTTiedote

– Yhteiskunnan rakennemuutos ja polarisaatio haastavat järjestömme, valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen sanoi avauspuheessaan. Järjestömme on vahva ja vakaa, ja otamme kaupungistumisen haasteen vastaan. Maalla ovat uusiutuvan, kestävän kasvun eväät ja kaikki menestymisen avaimet. Jäsentemme kykyä hiilensidontaan ei voi sivuuttaa, Viljanen korosti.

Berliinin Grüne Woche -ruokamessujen pääkumppanuus tuotti tulosta16.4.2019 12:49:36 EESTTiedote

Suomi oli tammikuussa 2019 kumppanimaana maailman suurimmilla ruokamessuilla Berliinissä teemalla ”Aus der Wildnis” eli villistä luonnosta. Kaikkiaan lähes kolmen miljoonan euron messusatsaus ammattitapahtumineen ja kauppapromootioineen on auttanut kymmenien suomalaisyritysten pääsyä elintarvikkeiden jakelukanaviin Saksassa. Pääkumppanuus messuilla sekä useat medialle suunnatut tapahtumat toivat yli 3 000 juttua saksalaismediassa, ja lisäsivät saksalaiskuluttajien kiinnostusta Suomeen ruokamaana ja matkailukohteena. Messuosastosta ja kumppanimaahankkeesta päävastuun kantoi Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme