Hyvinkään kaupunki

MTY Laakkoselle on myönnetty yhteislupa kiviaineksen louhintaan ja murskaukseen Hyvinkään Kytäjällä

Jaa
Ympäristölautakunta on kokouksessaan 25.11.2021 myöntänyt MTY Laakkoselle maa-aines- ja ympäristönsuojelulakien mukaisen yhteisluvan Kytäjän kylässä sijaitsevalle Kettumäen kallioalueelle. Alueelle kuljetaan nimetöntä yksityistietä, jolle käännytään Kenkiäntie 364 kohdalta, ja jonka varrella sijaitsevat myös MTY Laakkosen Sikopesänmäen kiviainestenottoalue ja ylijäämämaiden vastaanottoalue, jonka toiminta ei ole vielä alkanut.

Hyvinkään kaupunki tiedottaa

25.11.2021

MTY Laakkoselle on myönnetty yhteislupa kiviaineksen louhintaan ja murskaukseen Hyvinkään Kytäjällä

Ympäristölautakunta on kokouksessaan 25.11.2021 myöntänyt MTY Laakkoselle maa-aines- ja ympäristönsuojelulakien mukaisen yhteisluvan Kytäjän kylässä sijaitsevalle Kettumäen kallioalueelle. Alueelle kuljetaan nimetöntä yksityistietä, jolle käännytään Kenkiäntie 364 kohdalta, ja jonka varrella sijaitsevat myös MTY Laakkosen Sikopesänmäen kiviainestenottoalue ja ylijäämämaiden vastaanottoalue, jonka toiminta ei ole vielä alkanut.

Kettumäen ottoalueen pinta-ala on 6,5 ha ja ottomäärä 757 000 m3ktr, jonka ottamiseen on myönnetty lupa 15 vuoden ajaksi.

Alueen toiminnassa huomioidaan luontoarvojen läheisyys

Myönnetyn yhteisluvan mukaan toiminnan Kettumäen alueella saa aloittaa vasta, kun toiminta Sikopesänmäen alueella on päättynyt. Näin vähennetään alueen maa-aineshakkeiden Natura-alueeseen kohdistuvia yhteisvaikutuksia. MTY Laakkonen on peruuttanut Kettumäen louhintahankkeen kanssa yhtä aikaa vireillä olleen Hirvitorninmäen yhteislupahakemuksensa, jolloin alueelle ei muodostu kahden uuden louhoshakkeen yhteisvaikutuksia.

Kallion louhinta, sisältäen porauksen, rikotuksen ja räjäytykset, on kielletty 1.3. - 15.8. ja murskaus 15.6. - 15.8. välisenä aikana. Kevät- ja kesäaikaista toimintaa on rajoitettu meluhaittojen vähentämiseksi läheisellä Natura-alueella ja luonnonsuojelualueilla. Murskaus on kielletty vilkkaimpana ulkoilu- ja loma-aikana.

Alueella on sallittua tehdä räjäytystöitä ma-pe klo 8.00 - 18.00, murskausta ma-to klo 7.00 - 20.00 ja pe klo 7.00 - 18.00, poraamista ma-pe 8.00 - 16.00 ja louheen rikotusta ma-pe klo 8.00-18.00. Kuormaus ja kuljetus on sallittu ma-to klo 7.00 - 22.00 ja pe 7.00 - 20.00.

Toiminnan vaikutuksia seurataan

Toiminnanharjoittaja on velvoitettu tarkkailemaan toiminnan vaikutuksia. Pinta- ja pohjaveden laatua sekä pohjaveden pinnankorkeutta tulee tarkkailla vuosittain. Toiminnan melu- ja pölyvaikutukset tulee selvittää kerran viimeistään kolme kuukautta murskauksen aloittamisen jälkeen tehtävillä melu- ja pölymittauksilla. Tarvittaessa valvontaviranomainen voi määrätä lisää seuranta- ja mittausvelvoitteita.

Muutoksen hakeminen

Päätös pidetään nähtävillä 1.12.2021 –7.1.2022 Hyvinkään kaupungin verkkosivuilla sekä osoitteessa www.julkipano.fi. Päätökseen on mahdollista hakea muutosta 7.1.2022 mennessä.

Lisätietoja:

Silja Suominen, ympäristövalvontapäällikkö, p. 040 841 1962, s-posti: silja.suominen@hyvinkaa.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupunki kutsuu valtionavustuskelpoisia ruoka-aputoimijoita yhteistyöhön7.6.2023 13:20:09 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriössä kokeillaan tänä vuonna uutta toimintamallia ruoka-avun valtionavustusten jakamiseen. Lahjoitetun hävikkiruuan jakeluun tarkoitettu rahoitus kohdennetaan hyvinvointialueen vastuukunnan kautta alueella toimiville ruoka-aputoimijoille. Tähän asti valtionavustus on jaettu suoraan ruoka-apua toteuttaville järjestöille. Hyvinkää on naapurikuntien tavoin mukana Tuusulan kunnan johdolla tehtävässä STM:n ruoka-apuavustushakemuksessa. Kutsummekin nyt paikallisia valtionavustuskelpoisia ruoka-aputoimijoita yhteistyöhön. Ilmoittautumisia pyydetään maanantaiaamuun 19.6. mennessä tällä lomakkeella.

Hyvinkään kaupungin arviointikertomus on julkaistu30.5.2023 08:19:17 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin toiminta on edennyt valtuuston asettamien tavoitteiden ja tarkastuslautakunnan antamien suositusten suuntaisesti. Kaupunginvaltuustoon nähden sitovat tavoitteet tukivat hyvin Hyvinkään kaupungin Pelikirjan eli kaupunkistrategian mukaisia linjauksia. Kaupungin eri toimialat etenivät vuonna 2022 toiminnassaan valtuuston asettamien tavoitteiden suuntaisesti. Tavoitteiden toteuttamisella on edistetty kaupungin kehittymistä ja elävöittämistä sekä kuntalaisten hyvinvointia. Lisäksi kaupungin palvelualueet ja keskeiset tytäryhtiöt kehittivät toimintaansa pääosin tarkastuslautakunnan edellisessä arviointikertomuksessa antamien suositusten mukaisesti.

Tuusulan 4H-yhdistys istutti nuorten kanssa tuhat taimea Hyvinkäällä25.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Tuusulan 4H-yhdistys järjesti Hyvinkäällä paikallisille nuorille taimien istutuspäivän 17. toukokuuta. 4H-järjestö tekee nuorisotyötä, jonka kautta lapset ja nuoret oppivat kestävään elämäntapaan liittyviä arjen taitoja tekemällä oppien. 4H-nuorisotyön tavoitteena on luoda arjen hyvinvointia. Päivä kuului Vihreä tehtävä: kestävä tulevaisuus -hankkeeseen, jonka tavoitteena on lisätä keskiuusimaalaisten lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ja tietoutta ilmastonmuutoksesta ja kestävästä elämäntavasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme