Like Kustannus Oy

Muistutus: Kutsu julkistamistilaisuuteen: "Haapajärven Elvis" Asko Argillander loistaa kotimaisen true crime -dekkarin pääosassa

Jaa

Katariina Vuoren kirjoittama Erään tapon tarina on tosikertomus vuonna 1995 Haapajärvellä tapahtuneesta surmasta, jossa anoppi tappoi ex-vävynsä. Tämän poikkeuksellisen kotimaisen true crime -dekkarin julkistamistilaisuutta vietetään Haapajärven INFO-kirjakaupalla perjantaina 8.6.2018. Tervetuloa!

Erään tapon tarina kerrotaan perheen pojan, silloin 13-vuotiaan Asko Argillanderin silmin.  

Esko-isä ryyppää, rällää, istuu suurimman osan ajastaan vankilassa mutta käy lomilla äidin ja Asko-pojan asunnolla rähjäämässä. Isä saa raivokohtauksia varsinkin päissään, ja päissään hän on lähes aina. Poika pakenee usein vaatehuoneeseen kuuntelemaan Elviksen musiikkia, kun isä haukkuu ja hakkaa äitiä. 

Lopulta isä tuntuu sekoavan lopullisesti. Sitten Haapajärven ravintola Kiepissä välähtää keittiöveitsi, ja Esko kaatuu maahan. Jonkin ajan kuluttua hän kuolee. 

Isoäiti tuomitaan surmasta alle neljäksi vuodeksi vankeuteen. Tasavallan presidentti Ahtisaari armahtaa hänet noin vuoden vankeuden jälkeen paikallisten alullepaneman adressin ansiosta. 

Mitä: Erään tapon tarina -kirjan julkistamistilaisuus. Paikalla tavattavissa ovat kirjan päähenkilö Asko Argillander sekä kirjailija Katariina Vuori klo 13–19. Haastattelun voi varata 14.30–17 väliselle ajalle.  

Missä: Haapajärven INFO-kirjakaupalla, Kirkkokatu 5, Haapajärvi.  

Milloin: pe 8.6. alkaen klo 13 

Ilmoittautumiset: sähköpostitse adele.couavoux@like.fi  

Asko Argillander on Haapajärvellä asuva kahden lapsen isä ja Elvis-imitaattori. 

Katariina Vuori on oululainen kirjailija. Like on aiemmin julkaissut hänen teoksensa Joulumerkkikodin lapset (2016), Kukkaisruokaa (2016) ja Lottovoittajien pöydässä (2017). 

Toinen kirjakauppatilaisuus järjestetään keskiviikkona 13.6. Ylivieskan INFO-kirjakaupassa (Valtakatu 3, Ylivieska). Asko Argillander on tavattavissa klo 13-17.  

Kirja ilmestyy 8.6.2018 ja on silloin arvostelu- ja käsittelyvapaa mediassa. 

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi 

Lisätiedot ja vedospyynnöt: adele.couavoux@like.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme