Keskuskauppakamari

Muistutuskutsu 28.9: Keskuskauppakamarin Suuri Liikennepäivä

Jaa

Tervetuloa Keskuskauppakamarin Suureen Liikennepäivään, joka järjestetään 28.9.2021 Clarion Jätkäsaaressa (Tyynenmerenkatu 2). Puhumassa mm. ministeri Ville Skinnari, valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen, OECD:n kansainvälisen liikennefoorumin pääsihteeri Young Tae Kim ja Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston varapääsihteeri Signe Ratso. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivän ohjelmaa joko paikan päälle tai etäyhteyden kautta.

Keskuskauppakamari haluaa Suomesta Euroopan johtavan liikennemarkkinan, jossa suomalaiset yritykset hyötyvät liikenteen murroksesta ja tuottaa ratkaisuja Fit for 55-pakettiin. Ala voi olla Suomen seuraava vientikärki.

Suuressa Liikennepäivässä pureudutaan, kuinka uusilla digitalisaatioratkaisuilla vähennetään liikenteestä aiheutuvia päästöjä, tehostetaan logistiikkaa, saadaan henkilöliikenteeseen uusia palveluja ja kiihdytetään Suomen digivihreää vientiä. Paikalla useita huippuasiantuntijoita ministeriöistä, komissiosta, OECD:sta ja yrityksistä.

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan ja puhujiin täältä.

Tilaisuus on median edustajille maksuton. Pyydämme ilmoittautumaan viestinnän asiantuntija Anna Yli-Saunamäelle os. anna.yli-saunamaki@chamber.fi 0407525222

Etäyhteydellä seuraaville toimitetaan henkilökohtainen osallistumislinkki tapahtumaa edeltävänä päivänä. 

Lämpimästi tervetuloa!


----

OHJELMA

Päivän vetäjänä toimii toimittaja, tuottaja Baba Lybeck

12.00–13.00 Verkostoitumislounas

13.00 Tilaisuuden avaus

13.05 Ennakointia, ei reagointia. Liikenteen digitalisaatiosta Suomelle uusi vientikärki
Toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi, Keskuskauppakamari

Valtiovarainministeriön tervehdys
Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen, valtiovarainministeriö

Liikenne liiketoimintana, Suomen uudet avautuvat mahdollisuudet
Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari

Vientiä ja kasvua liikenteen digitalisaatiosta – miksi juuri Suomella on hyvät mahdollisuudet menestyä?
Liikenne- ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija Päivi Wood, Keskuskauppakamari

Yhteistyöllä digivihreää kasvua
Kansliapäällikkö Minna Kivimäki, liikenne- ja viestintäministeriö

Kommenttipuheenvuoro
Head of Secretary-General’s Office Jari Kauppila, International Transport Forum at the OECD

Millä markkinat valloitetaan?
Liiketoimintajohtaja Elias Pöyry, Virta

15.00–15.30 Tauko

15.30 The EU vision on green and digital transition – the transport case
Varapääsihteeri Signe Ratso, Euroopan komission Tutkimuksen ja innovoinnin pääosasto (DG RTD)

Potential and challenges of new mobility services
Secretary-General, Dr Young Tae Kim, International Transport Forum at the OECD

16.10 Tauko

Kohti päästötöntä logistiikkaa
Vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn, Posti Group Oyj

Digitalisaatio mullistaa liikennemarkkinat – menestys edellyttää ekosysteemistä tapaa toimia
Toimitusjohtaja Pertti Korhonen, Fintraffic

16.50 Päivän yhteenveto

Tilaisuuden päätteeksi verkostoitumishetki noin klo 17.00 alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari: Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttoa – Hallituksen D-viisumiesitystä korjattava ja työntekijöiden perheenyhdistämistä helpotettava20.10.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Keskuskauppakamari vaatii hallitusta edistämään kaikin käytettävissä olevin keinoin työhön ja koulutukseen perustuvaa maahanmuuttoa. Eduskunnassa käsittelyssä olevaa D-viisumiesitystä tulee korjata siten, että sillä olisi aidosti maahantuloa nopeuttava vaikutus. Myös työn perässä Suomeen muuttaneiden perheenyhdistämistä pitää helpottaa, jotta osaajat eivät karkaa pois Suomesta.

Keskuskauppakamari: Rahtiongelmat ovat nyt yritysten riesana, ja siksi kustannustaakka on saatava kuriin18.10.2021 09:51:08 EEST | Tiedote

Yritysten logistiikkaongelmat sekä vaikeudet tuotanto- ja hankintaketjussa ovat kasvaneet viime keväästä. Perimmäinen syy on globaalin pandemian aiheuttama tavaravirtojen seisokki, kun kysyntä hiipui ja satamia suljettiin. Siitä seurannut kysynnän nopea käynnistyminen on vaikuttanut siihen, että laivat seisovat nyt satamissa ja hinnatkin ovat räjähtäneet. Yritysten kustannustaakkaa ei pidä enää kasvattaa, toteaa Keskuskauppakamari.

Keskuskauppakamari: Suomen löydettävä arktisen alueen markkinat14.10.2021 15:50:44 EEST | Tiedote

Keskuskauppakamarin mukaan Suomen on tartuttava arktisen alueen kestävyyden turvaamiseen, jota ilmastonmuutos tällä hetkellä uhkaa. Arktisen alueen liikenne, infra ja saavutettavuus ovat Suomelle merkityksellisiä, kun kilpailu alueella kovenee. Lisäksi arktisen alueen markkinat tarjoavat useita mahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle. Esimerkiksi pk-yrityksille arktisen alueen lähimarkkinat ovat turvallinen tapa aloittaa kansainvälinen kauppa.

Muistutuskutsu 14.10: Keskuskauppakamarin Suuri Kiinteistönarviointipäivä13.10.2021 08:00:00 EEST | Kutsu

Tervetuloa Keskuskauppakamarin Suureen Kiinteistönarviointipäivään, joka järjestetään 14.10.2021 Clarion Hotel Jätkäsaaressa (Tyynenmerenkatu 2). Puhujina muun muassa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, NREP Oy:n Jan Vapaavuori, Suomen Pankin Meri Obstbaum ja KTI:n Hanna Kaleva. Seminaarin juontaa toimittaja Jussi-Pekka Rantanen. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivän ohjelmaa joko paikan päälle tai etäyhteyden kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme