Helsingin Diakonissalaitos

MUISTUTUSKUTSU: Diakonissalaitos etsii rajoja teatterin avulla

Jaa

Mediatiedote 28.8.2017. Ylihuomenna keskiviikkona Diakonissalaitoksen kortteli Helsingin Alppikadulla muuttuu näyttämöksi. TÄSSÄ MENEE RAJA - LAULU UNELMIEN HUOMISESTA on esitys, joka juhlistaa Diakonissalaitoksen 150-vuotista taivalta heikoimman puolustajana. Valtaa ja rajoja pohtiva yhteisöllinen teatteriprosessi ja -esitys valittiin osaksi opetus- ja kulttuuriministeriön strategista kokeilua kulttuurin ja taiteen vaikutuksista hyvinvointiin. Koko Alppikadun kortteli erilaisine ihmiseen on mukana tuotannossa.

Tässä menee raja -juliste
Tässä menee raja -juliste

”Tässä menee raja - laulu unelmien huomisesta” juhlistaa Helsingin Diakonissalaitoksen 150-vuotista taivalta heikoimman puolustajana. Elokuussa vain kaksi kertaa esitettävä esitys kysyy, kuka määrittelee paikkamme? Kenellä on oikeus puhua ja ketä kuunnellaan? Miksi on niin pelottavaa ottaa ohjat käsiinsä ja sanoa: Tässä menee raja! Esityksen tekee koko yhteisö yhdessä ulkopuolisten toimijoiden kanssa.  

Diakonissalaitoksella pidettyjen työpajojen, keskustelujen ja kirjoitustehtävien kautta ohjaaja Sirpa Riuttala on etsinyt niin työntekijöiden kuin asiakkaiden tuntoja ja näkökulmia.  

”Laitoksen asiakkaat - yhteiskunnan notkelmiin pudonneet - kokevat rajoja maailmaan ja siellä toimimiseen ihan perustilanteissa, miten heitä katsotaan ja kohdellaan kaupassa ja baarissa. Toisaalta Alppikadun korttelikin sisältää suljettuja ovia. Työntekijöiden tekemä rajaaminen on sitä samaa rajaamista, mitä olisi ollut asiakkaiden kannalta hyvä olla jo lapsena”, Riuttala kuvaa. 

Samaa mieltä on myös kulttuurin ja liikunnan tuottaja Anssi Pirttineva Helsingin Diakonissalaitokselta.  

”Henkilökohtaiset ja yhteiskunnalliset rajat ovat näkyvissä kaikkialla. Rajojen vetäminen on myös Helsingin Diakonissalaitoksen hoidollisen kulttuurin tärkeimpiä perustoja. Rajojen asettaminen ja jatkuva uudelleenmäärittely kuuluvat toimivaan yhteisöön, eikä se ole koskaan helppoa. Yhteisön tekemä teatteri auttaa organisaation sisäisen ymmärryksen lisäämisessä sekä avaa ulkopuolisille näkökulmia HDL:n toimintaan ja kulttuureihin”, Anssi Pirttineva sanoo. 

Esityksessä yleisö saa kulkea vaikuttavan taiteellisen ja yhteiskunnallisen matkan, joka avaa uusia näkökulmia HDL:n toimintakulttuureihin sekä Diakonissalaitoksen korttelin eri tasoja, kulttuureja ja sen kiehtovaa historiaa.
 
Tässä menee raja
AIKA: Keskiviikko 30.8.2017 klo 13.00 & 18.00.
(Kenraaliharjoitus tiistaina.)
Esityksen kesto n. 1 h.
PAIKKA: Alppikatu 2, 00530 Helsinki, Helsingin Diakonissalaitoksen kortteli. Ulkoilmaesitys.
LIPUT: 10 €, varaukset sähköpostitse: tassameneeraja@hdl.fi ja puh.nro 050 578 1252.

Median edustajat pääsevät tilaisuuteen maksutta esittämällä pressikortin tai ilmoittautumalla etukäteen laura.niemi@hdl.fi

Ohjaus ja konsepti: Sirpa Riuttala
Näyttämöllä: Diakonissalaitoksen asiakkaat ja työntekijät, Koiton Laulu, HOS Big Band, Ylioppilasteatterilaisia, vapaaehtoisia. 

Liitteenä esityksen juliste. 

Esityksen teaser-video:
https://www.youtube.com/watch?v=-upHVuSvGQs

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Sirpa Riuttala, ohjaaja, 050 578 1252
Anssi Pirttineva, kulttuurin ja liikunnan tuottaja, HDL, anssi.pirttineva@hdl.fi, 050 502 7597
Riku Siivonen, päätoimittaja, HDL, riku.siivonen@hdl.fi, 041 548 8890

Kuvat

Tässä menee raja -juliste
Tässä menee raja -juliste
Lataa
Lataa
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö. Se muodostaa tytäryhtiöineen yhteiskunnallisen konsernin, joka tuottaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Olemme erikoistuneet vaativien erityisryhmien palveluihin, joita kehitämme ennakkoluulottomasti yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Kansalaistoiminta on vahvasti mukana kaikessa toiminnassamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme