Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Muistutuskutsu medialle: Digitaalinen työnvälitys Suomessa -tutkimus julki huomenna

Jaa

Digitaalinen työnvälitys on yksi tärkeimmistä nykytrendeistä työmarkkinoilla. Miten digitaalinen työnvälitysalusta, kuten Upwork, toimii Suomessa? Minkälaiset ammattilaiset digialustaa käyttävät ja miksi? Entä onko digitaalisella työnvälityksellä palkkoja alentava sivuvaikutus? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia tilaisuudessamme huomenna 30.10.

KUTSU: Upworkers in Finland -tutkimusraportin julkistustilaisuus

Aika: Tiistai 30.10.2018 klo 8:30-10

Paikka: Hotelli St George, Wintergarden

Osoite: Yrjönkatu 13, (2. kerros), Helsinki

Ohjelma:

08:00-08:30   Aamiaisbuffet

08:30-08:40   Alusta ja työ: Missä mennään? Tutkimusjohtaja Petri Rouvinen, ETLA.

08:40-08:50   Millaisena alustatalous näyttäytyy Akavan jäsenille? Professori Anne Kovalainen, Turun yliopisto.

08:50-09:00   Ruokalähettien kokemuksia alustataloudesta. Johtava tutkija Laura Seppänen, Työterveyslaitos.

09:00-09:10   Upworkers in Finland -kysely. Petri Rouvinen, ETLA.

09:10-09:50   Paneelikeskustelu. Mukana professori Kirsimarja Blomqvist, Lappeenrannan teknillinen yliopisto; yrittäjä Mikko Kesä, Mikko Kesä Oy; Petri Rouvinen, ETLA ja Laura Seppänen, Työterveyslaitos. Paneelin puheenjohtajana toimii Anne Kovalainen, Turun yliopisto.

10:00    Tilaisuuden päätös

Upworkers in Finland -raportti on osa Turun yliopiston, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan ja Työterveyslaitoksen SWiPE-hanketta (303667, http://www.smartworkresearch.fi/), jota rahoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimivia strategisen tutkimuksen neuvosto.

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset: tytti.sulander@etla.fi

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

ETLA ennustaa: lähivuosina ajamme taloudessa pienemmällä vaihteella, riskit ovat kasvaneet19.3.2019 09:30:00 EETTiedote

Suomen talouskasvu hidastuu tänä vuonna selvästi ja jää vaatimattomaksi myös ensi vuonna. Laivatoimitusten ansiosta vienti vetää vielä tänä vuonna, mutta hidastuva talouskasvu on jatkossa entistä riippuvaisempi yksityisestä kulutuksesta. Myös investointien kasvu hidastuu. Etlan tänään julkaistun suhdanne-ennusteen mukaan Suomen kokonaistuotanto kasvaa tänä vuonna 1,4 prosenttia ja ensi vuonna 1,2 prosenttia. Työttömyysasteen ennustetaan laskevan tänä vuonna huomattavan nopeasti.

Etla: Brexit muuttaa globaaleja arvoketjuja, vaikutukset näkyvät suomalaisyrityksissäkin14.3.2019 09:00:00 EETTiedote

Britannian EU-ero uhkaa syödä maan kansainvälisestä kaupasta saamaa arvonlisää, vaikka suora vienti maahan ei merkittävästi vähenisikään. Jopa kolmasosa Suomen arvonlisäpohjaisesta viennistä kulkeutuu Britanniaan jonkin kolmannen maan kautta. Tuoreen tutkimuksen mukaan brexitin vaikutukset uhkaavat näkyä myös suomalaisyritysten globaaleissa arvoketjuissa. Suomelle Britannia on yhä tärkeä vientimaa, vaikka sen merkitys on 15 vuoden aikana pienentynyt enemmän kuin EU-alueella keskimäärin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme