Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Muistutuskutsu medialle: Digitaalinen työnvälitys Suomessa -tutkimus julki huomenna

Jaa

Digitaalinen työnvälitys on yksi tärkeimmistä nykytrendeistä työmarkkinoilla. Miten digitaalinen työnvälitysalusta, kuten Upwork, toimii Suomessa? Minkälaiset ammattilaiset digialustaa käyttävät ja miksi? Entä onko digitaalisella työnvälityksellä palkkoja alentava sivuvaikutus? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia tilaisuudessamme huomenna 30.10.

KUTSU: Upworkers in Finland -tutkimusraportin julkistustilaisuus

Aika: Tiistai 30.10.2018 klo 8:30-10

Paikka: Hotelli St George, Wintergarden

Osoite: Yrjönkatu 13, (2. kerros), Helsinki

Ohjelma:

08:00-08:30   Aamiaisbuffet

08:30-08:40   Alusta ja työ: Missä mennään? Tutkimusjohtaja Petri Rouvinen, ETLA.

08:40-08:50   Millaisena alustatalous näyttäytyy Akavan jäsenille? Professori Anne Kovalainen, Turun yliopisto.

08:50-09:00   Ruokalähettien kokemuksia alustataloudesta. Johtava tutkija Laura Seppänen, Työterveyslaitos.

09:00-09:10   Upworkers in Finland -kysely. Petri Rouvinen, ETLA.

09:10-09:50   Paneelikeskustelu. Mukana professori Kirsimarja Blomqvist, Lappeenrannan teknillinen yliopisto; yrittäjä Mikko Kesä, Mikko Kesä Oy; Petri Rouvinen, ETLA ja Laura Seppänen, Työterveyslaitos. Paneelin puheenjohtajana toimii Anne Kovalainen, Turun yliopisto.

10:00    Tilaisuuden päätös

Upworkers in Finland -raportti on osa Turun yliopiston, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan ja Työterveyslaitoksen SWiPE-hanketta (303667, http://www.smartworkresearch.fi/), jota rahoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimivia strategisen tutkimuksen neuvosto.

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset: tytti.sulander@etla.fi

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Etla: Sähkö- ja elektroniikkateollisuus kasvaa taas kohisten28.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

Etlan tänään julkistaman Toimialakatsauksen mukaan sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotanto kasvaa Suomessa EU-keskiarvoa vauhdikkaammin. Tammi-maaliskuussa alan tuotanto kasvoi 7 prosenttia, kun EU:ssa keskimäärin alan tuotanto hieman väheni. Suomessa vientitilausten arvo nousi samaan aikaan 18 prosenttia. Sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotannon kehitys poikkeaa muusta teollisuuden tuotannosta: koko Suomen teollisuuden tuotanto kasvoi tammi-maaliskuussa vain 0,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Etla: Maahanmuuttajien yritykset luovat uusia työpaikkoja, mutta niiden tuottavuus ja palkkataso ovat matalia14.5.2019 06:30:00 EESTTiedote

Maahanmuuttajataustaisessa omistuksessa olevat yritykset Suomessa luovat suhteellisesti muita enemmän uusia työpaikkoja, käy ilmi tänään julkaistusta ETLA-tutkimuksesta. Maahanmuuttajien yritysten tuottavuus ja palkkataso ovat kuitenkin hyvin matalia, mistä syystä niiden vaikutus talouden kasvuun on toivottua vähäisempi. Joidenkin työntekijäryhmien työllistämisessä maahanmuuttajien yrityksillä voi kuitenkin olla merkittävä rooli.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme