Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Muistutuskutsu medialle: Digitaalinen työnvälitys Suomessa -tutkimus julki huomenna

Jaa

Digitaalinen työnvälitys on yksi tärkeimmistä nykytrendeistä työmarkkinoilla. Miten digitaalinen työnvälitysalusta, kuten Upwork, toimii Suomessa? Minkälaiset ammattilaiset digialustaa käyttävät ja miksi? Entä onko digitaalisella työnvälityksellä palkkoja alentava sivuvaikutus? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia tilaisuudessamme huomenna 30.10.

KUTSU: Upworkers in Finland -tutkimusraportin julkistustilaisuus

Aika: Tiistai 30.10.2018 klo 8:30-10

Paikka: Hotelli St George, Wintergarden

Osoite: Yrjönkatu 13, (2. kerros), Helsinki

Ohjelma:

08:00-08:30   Aamiaisbuffet

08:30-08:40   Alusta ja työ: Missä mennään? Tutkimusjohtaja Petri Rouvinen, ETLA.

08:40-08:50   Millaisena alustatalous näyttäytyy Akavan jäsenille? Professori Anne Kovalainen, Turun yliopisto.

08:50-09:00   Ruokalähettien kokemuksia alustataloudesta. Johtava tutkija Laura Seppänen, Työterveyslaitos.

09:00-09:10   Upworkers in Finland -kysely. Petri Rouvinen, ETLA.

09:10-09:50   Paneelikeskustelu. Mukana professori Kirsimarja Blomqvist, Lappeenrannan teknillinen yliopisto; yrittäjä Mikko Kesä, Mikko Kesä Oy; Petri Rouvinen, ETLA ja Laura Seppänen, Työterveyslaitos. Paneelin puheenjohtajana toimii Anne Kovalainen, Turun yliopisto.

10:00    Tilaisuuden päätös

Upworkers in Finland -raportti on osa Turun yliopiston, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan ja Työterveyslaitoksen SWiPE-hanketta (303667, http://www.smartworkresearch.fi/), jota rahoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimivia strategisen tutkimuksen neuvosto.

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset: tytti.sulander@etla.fi

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Etla ja Tilastokeskus kehittävät menetelmiä lyhyen aikavälin ennustamiseksi21.1.2019 12:56Tiedote

Tilastokeskus on yhdessä Etlan kanssa kehittänyt kansantalouden tuotantoa kuvaavan kokeellisen pikaestimaatin, jossa on hyödynnetty ns. nowcasting-mallia eli lyhyen aikavälin ennustemallia. Tiedot eivät ole Tilastokeskuksen virallisia tilastoja vaan osa kehittämisvaiheessa olevia kokeellisia tilastoja. Nowcasting eli reaaliaikainen talousindikaattorimittaus voi parhaimmillaan lyhentää nykyisiä suhdannetilastojen julkaisuviiveitä merkittävästi.

Etla: työmarkkinoille lisää joustoa ja sosiaaliturvaan elinkaariajattelua8.1.2019 10:00Tiedote

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos arvioi, että Suomen talous voi tulevalla hallituskaudella yltää noin kahden prosentin vuotuiseen kasvuvauhtiin. Siihen pääsemiseksi tarvitaan työllisyysasteen nousu noin 75 prosentin tasolle vuoteen 2023 mennessä. Tavoite on realistinen, mutta vaativa. Tänään julkaistussa muistiossa Etla tarkastelee tulevan hallituskauden talouspolitiikan tavoitteita ja esittää suosituksensa keskeisiksi politiikkalinjauksiksi.

Etla: Trumpin kauppapolitiikka uhkaa viedä työpaikkoja Suomestakin28.11.2018 08:00Tiedote

Presidentti Donald Trumpin kauppapolitiikan vaikutukset voivat tuntua Suomessakin, jos kaikki uhatut tullit toteutuvat. Etlan tänään julkistamien laskelmien mukaan vaikutukset Suomen bkt:hen tai työllisyyteen jäävät suhteellisen pieniksi, mutta erityisen vahingollisia Suomen autoteollisuudelle olisivat mahdolliset tullit autoille ja autojen osille. Jos autotullit toteutuisivat, työllisyysvaikutus olisi arviolta -12 prosenttia eli uhattuna olisi liki 900 työpaikkaa. Uusista lisätulleista suurin vaikutus EU:hun ja myös Suomeen on Yhdysvaltojen asettamilla teräs- ja alumiinitulleilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme