Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Muistutuskutsu medialle: Helsingin kehittäjät kohtaavat kaupungintalon uudistetussa aulassa

Jaa

Helsingin kaupungintalon aula avautuu täysin uudella konseptilla. Jatkossa aula on paikka kaikille kaupungista ja sen tulevaisuudesta kiinnostuneille. Avajaisia juhlitaan tiistaina 16. huhtikuuta. Kutsumme toimituksenne edustajan avajaispäivänä kello 9–10 järjestettävään mediatilaisuuteen.

Helsingin kaupungintalon aula sulkeutui viime syyskuun lopussa uudistustöiden alta. Kaikkiaan noin vuoden mittaisen kehitystyön jälkeen tila avautuu nyt uudella konseptilla.

Kaupungintalon aulasta on toteutettu asukkaiden, vierailijoiden ja kaupungin henkilöstön yhteinen työhuone ja tapahtumatila, jossa kehitetään tulevaisuuden Helsinkiä. Kokonaisuus tuo esille kaupunkibrändiä ja kaupunkistrategiaa sekä Helsingin visiota olla maailman toimivin kaupunki.

Konseptin kehittämiseen on osallistunut asukkaita, kaupungin henkilöstöä ja sidosryhmiä. Toteutetuissa muutostöissä on huomioitu aulan rakennustaiteelliset arvot ja suojelunäkökulmat.

Mediatilaisuus 16.4. kello 8.30–10

Paikka: Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13

Klo 8.30–9 Aamukahvit

Klo 9–9.30 Avaus ja paneelikeskustelu

Tilaisuuden avaa pormestari Jan Vapaavuori, jonka jälkeen vuorossa on paneelikeskustelu aulan uudesta konseptista, Aarno Ruusuvuoren arkkitehtuurista ja muotoilun roolista hankkeessa. Panelisteina ovat arkkitehti Jussi Palva (Verstas Arkkitehdit), sisustusarkkitehti Aino Brandt (Koko3) ja Helsingin kaupunkimuotoilupäällikkö Päivi Hietanen. Keskustelua vetää viestintäjohtaja Liisa Kivelä.

Klo 9.30–10 Opastettu kierros

Paneelikeskustelun jälkeen voi osallistua aulan opastetulle kierrokselle ja keskustella tarkemmin aulahankkeen toteuttajien kanssa.

Avoimet ovet 16.4. kello 10–17.30

Mediatilaisuuden jälkeen aulan avajaisia vietetään avoimien ovien merkeissä kello 10–17.30.

Pormestari Jan Vapaavuori ja apulaispormestarit Anni Sinnemäki, Pia Pakarinen, Nasima Razmyar ja Sanna Vesikansa ovat kävijöiden tavattavissa kello 13–14.

Aulan uuteen kokonaisuuteen tutustumisen lisäksi tarjolla on kakkukahvit kello 12–17.

Avajaispäivän jälkeen aula on avoinna arkisin kello 8–18. Aukioloajoissa saattaa olla tapahtumien myötä poikkeuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pormestarin haastattelupyynnöt: erityisavustaja Hanna Laine, kaupunginkanslia, puh. 040 504 4406, s-posti: hanna.e.laine@hel.fi
Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, kaupunginkanslia, puh. 0400 536 581, s-posti: sanna-mari.jantti@hel.fi
Kaupunkimuotoilupäällikkö Päivi Hietanen, kaupunginkanslia, puh. 040 665 3229, s-posti: paivi.hietanen@hel.fi
Viestinnän yhteyshenkilö: viestintäkoordinaattori Laura Itävaara, kaupunginkanslia, puh. 050 547 5706, s-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pohjoismaiden pääkaupungit ovat arvoliberaaleja, Helsingissä vihreiden kannatus korkein21.8.2019 09:53:24 EESTTiedote

Pohjoismaiden pääkaupungeissa on paljon yhtäläisyyksiä viime parlamenttivaalien tulosten perusteella. Pääkaupungit näyttäytyvät arvoliberaalimpina kuin muu maa keskimäärin. Sen sijaan sosiaalikonservatiivisten ja oikeistopopulististen puolueiden kannatus oli pääkaupungeissa alempi. Tiedot selviävät tuoreesta Vuoden 2019 eduskuntavaalit Helsingissä -julkaisusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme