Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Muistutuskutsu medialle: Ilmastokoulu Helsingin kaupungintalolla lisää ymmärrystä vaikuttavista ilmastoteoista

Jaa

Jos olet vanhempi, yrittäjä, taloyhtiön edustaja tai ihan vain asukas, joka tuntee ahdistusta ilmastonmuutoksesta, löydät ratkaisuja ja uusia ajatuksia osallistumalla Helsinki Design Weekin aikana Ilmastokouluun. Kaupungintalon aulan tapahtumatorilla 9.–13. syyskuuta järjestettävä Ilmastokoulu lisää monen huippuasiantuntijan avulla ymmärrystä vaikuttavista ilmastoteoista.

Ilmastokoulu on käynnistynyt Helsingin kaupungintalolla. (Kuva: Ilkka Ranta-aho)
Ilmastokoulu on käynnistynyt Helsingin kaupungintalolla. (Kuva: Ilkka Ranta-aho)

Ilmastokoulun oppitunneilla syvennytään ilmastonmuutokseen vaikuttaviin teemoihin, kuten liikenteeseen, asumiseen, ruokaan ja rakentamiseen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kävijät voivat osallistua yksittäiselle tai useammalle oppitunnille.

Ilmastokoulun järjestävät Helsingin kaupunki ja Helsinki Design Week yhteistyössä Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Kaupunkiakatemian kanssa.

Oppitunteja, testejä, vinkkejä, työpajoja – muodosta oma lukujärjestyksesi

Ilmastokoulu alkaa suurilla teemoilla ja kaupunkitasosta, ohjelman edetessä viikon aikana arkisiin valintoihin yksilön tasolle asti.

Maanantain oppituntien joukossa Helsingin päästövähennysohjelman projektijohtaja Kaisa-Reeta Koskinen avaa keskustelua teemalla "Mitä Helsingin hiilineutraalius vaatii (ja onko se edes mahdollista?)".

Tiistaina ilmastonmuutosta käsitellään kestävän kulutuksen ja muotoilun kannalta, kun Damy ry tuo kaupungintalolle muotoilijoita toteuttamaan teoksia kierrätetystä rakennusjätteestä.

Keskiviikon teema ”Ihmiset ja yhteiskunta” puhuttelee kaikkia, jotka kokevat ilmastoahdistusta tai kaipaavat tukea omien kulutustottumusten muuttamiseen.

Torstain ja perjantain oppitunnit sopivat erityisen hyvin yrityksille ja taloyhtiöille. Torstai huipentuu 1,5 asteen elämäntapapeliin, jonka avulla voi mitata omaa hiilijalanjälkeä sekä selvittää millaisia ovat 1,5 asteen elämäntavat.

Maanantaista keskiviikkoon paikalla on myös Ilmastoinfo, jonka asiantuntijoiden avulla voit testata ruokakulutuksesi ilmastovaikutukset sekä saada vinkkejä arjen valintoihin.

Ilmastokoulu päättyy tulevaisuusteemaan perjantaina 13. syyskuuta, jolloin käännetään katseet kauemmas ja julkistetaan nuorten kanssa muotoilun keinoilla työstetty ilmastovaikuttamisen kartta.

Helsinki on sitoutunut kantamaan vastuunsa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Helsingin kaupunkistrategiassa 2017–2021 kunnianhimoiseksi tavoitteeksi on asetettu hiilineutraali Helsinki vuoteen 2035 mennessä.

Medialle

Toimitukset ovat ilman erillistä ilmoittautumista koko viikon ajan tervetulleita seuraamaan Ilmastokoulua.

Ilmastokoulun ohjelma

Tapahtumakuvia

Kuvakori täydentyy päivän aikana. Kuvaaja: Ilkka Ranta-aho.

Tapahtumapaikka: Helsingin kaupungintalon aula, sisäänkäynti Pohjoisesplanadi 11-13.

Avainsanat

Kuvat

Ilmastokoulu on käynnistynyt Helsingin kaupungintalolla. (Kuva: Ilkka Ranta-aho)
Ilmastokoulu on käynnistynyt Helsingin kaupungintalolla. (Kuva: Ilkka Ranta-aho)
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme