HKL

Muistutuskutsu medialle: Pikaratikan mallikappale esillä Kaapelitehtaalla

Jaa

Media kutsutaan tutustumaan Kaapelitehtaalla huomenna 14.6. avattavaan pikaratikkanäyttelyyn klo 14. Mediatilaisuudessa ajankohtaisia kuulumisia kertovat HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski ja Helsingin liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen. Tilaisuudessa on tavattavissa lisäksi asiantuntijoita kaikilta mukana olevilta tahoilta. Näyttely avautuu yleisölle klo 15.

Havainnekuva uudesta pikaratikasta. Kuva: IDIS Design Oy
Havainnekuva uudesta pikaratikasta. Kuva: IDIS Design Oy

Näyttelyssä Helsingin Kaapelitehtaalla voi tutustua pikaraitiovaunun mallikappaleeseen ja tuleviin raitiotiehankkeisiin 14.6.–20.6. Kaupunkilaiset voivat koeistua uuden vaunun penkit, tutustua ohjaamoon, antaa palautetta, päästä kartalle HSL:n tulevaisuuden liikennöintisuunnitelmista sekä tutustua mm. Raide-Jokeri- ja Kruunusillat-hankkeisiin sekä siihen, miten Helsinki kehittää alueitaan pikaraitioteiden äärellä.

Tulevaisuuden pikaratikka, Artic XL, on HKL:n uuden Artic-raitiovaunun isoveli. Uuden vaunun suunnittelun lähtökohtana on ollut asiakaslähtöinen palvelumuotoilu. Lapsiperheiden ja hitaasti liikkuvien tarpeet ovat olleet muotoilussa tärkeällä sijalla. Kaapelitehtaan näyttelyssä on esillä 1:1 mallikappale uuden vaunun etuosasta. Tässä muotoilun toimivuutta testaavassa mallikappaleessa näkyy myös uuden pikaratikan sinivihreä väri.

HSL tulee tilaamaan pikaratikan liikennöintiä lähivuosina uudelle, bussilinjan 550 korvaavalle raitiotieyhteydelle. Pikaratikalla ajetaan jatkossa myös Kruunuvuorenrannan ja Laajasalon raitiotieyhteyttä. Molempien yhteyksien varrella kaupunki kasvaa ja kehittyy voimakkaasti.

HKL on tilannut uusia vaunuja kaikkiaan 29 kappaletta, ja ne valmistetaan Transtech Oy:n (osa tsekkiläistä Škoda Transportation Groupia) tehtaalla Kajaanin Otanmäessä. Ensimmäinen prototyyppivaunu, jolla liikennöintiä testataan, tulee kantakaupungin raitioliikenteeseen koeajoon jo ensi vuonna.

Pikaratikkanäyttely Kaapelitehtaalla tarjoaa harvinaisen tilaisuuden tutustua uusien liikenneyhteyksien ja niiden vauhdittamien aluerakennushankkeiden kokonaisuuteen. Näyttelyn toteuttavat yhteistyössä HKL, HSL, Raide-Jokeri-hanke, Kruunusillat-hanke, Helsingin kaupunki sekä Transtech Oy.

Näyttely on avoinna arkisin 11–19 ja viikonloppuna 12–16. Näyttely avataan yleisölle 14.6. klo 15. Avajaispäivänä kiinnostuneiden on mahdollista tavata suunnittelijoita, kysellä, antaa palautetta ja kuulla asiantuntijaesittelyitä. Avajaisissa paikalla on myös joukkoliikennemaskotti Välkky ilahduttamassa lapsia ja lapsenmielisiä.

Kuvat

Havainnekuva uudesta pikaratikasta. Kuva: IDIS Design Oy
Havainnekuva uudesta pikaratikasta. Kuva: IDIS Design Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Metron uusi asetinlaite otetaan käyttöön – Metroliikenteessä katkos Helsingin osuudella 11.-13.1.20195.12.2018 12:45Tiedote

Metron uusi asetinlaite otetaan käyttöön Helsingin rataosuudella tammikuussa 2019. Asetinlaite otetaan käyttöön viikonloppuna 11.-13.1.2019. Asetinlaitteen vaihdon aikana metro ei liikennöi Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen vievillä haaroilla perjantai-iltana 11.1. Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. metro ei kulje lainkaan Lauttasaaresta idän suuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme