Luonnonvarakeskus

MUISTUTUSKUTSU: Miljoonia metsiköitä ja satojatuhansia metsänomistajia – Miten metsien käytön kestävyyttä seurataan ja suunnitellaan?

Jaa

Keskustelu metsien käytön kestävyydestä käy kiivaana. Luonnonvarakeskus (Luke) on jo lähes 100 vuoden ajan seurannut metsien tilaa valtakunnan metsien inventoinnilla (VMI). Lähes yhtä kauan on laskettu arvioita kestävistä hakkuumahdollisuuksista.

Nykyisin tietoa tarvitaan niin hakkuiden vaikutuksista monimuotoisuuteen ja hiilensidontaan kuin metsien suojelun ja virkistyskäytön vaikutuksista hakkuumahdollisuuksiin.  Suomessa on miljoonia metsiköitä ja satojatuhansia metsänomistajia, jotka tekevät päätöksiä niiden käytöstä.  Miten metsien käytön kestävyyttä voidaan suunnitella? Entä miten eri tavoin Luke seuraa metsien käytön kestävyyttä?

Tervetuloa kuulemaan Luken asiantuntijoiden uusia ratkaisuja, joilla voidaan suunnitella kestävää metsätaloutta.

Medioiden ilmoittautuminen 8.11. mennessä Luken viestintään osoitteeseen: merja.lindroos@luke.fi

Aika: 9.11.2017 klo 12–14
Paikka: Helsingin messukeskus, sali 206 (Sisäänkäynti: Holiday Inn Helsinki Messukeskus -hotellin sisäänkäynti, os. Messuaukio 1)

OHJELMA (klo 12–14)

Tilaisuuden avaus: Metsä2060 – haasteena ja strategisena tavoitteena metsien käytön taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen kestävyys
Pääjohtaja Mari Walls

Suomen metsien käytön kestävyyden seuranta
Johtava tutkija Kari T. Korhonen

Metsä2060 – metsien kestävän käytön suunnittelu ennen, nyt ja vuonna 2060
Tutkimusprofessori Tuula Packalen

Yleisöäänestys: onko metsien käytön kestävyys laskelmien vai äänestyksen tulos?

Kommenttipuheenvuorot:

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, metsäjohtaja Juha Hakkarainen
Metsäteollisuus ry, kotimaan metsäasioiden päällikkö Jouni Väkevä
WWF, pääsihteeri Liisa Rohweder

Yleiskeskustelu

Päätössanat: Metsä2060 – kohti alueellisesti ilmastoviisasta metsätaloutta
Ohjelmapäällikkö, tutkimusprofessori Antti Asikainen

Tervetuloa seminaariin. Puheenjohtajana toimii johtaja Taneli Kolström Lukesta.

Lisätietoja:

Johtava tutkija Kari T. Korhonen, Luke, puh. 029 532 3030, kari.t.korhonen@luke.fi

Tutkimusprofessori Tuula Packalen, Luke, puh. 029 532 5351, tuula.packalen@luke.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Laxens yngelproduktion historiskt riklig i Torne och Simo älvar16.11.2017 10:30Tiedote

På våren 2017 kläcktes det tredje högsta mängden laxyngel i Torne älv och det högsta i Simo älv sedan uppföljningen inleddes. Dödligheten som observerats bland laxen de senaste åren har inte försvagat våra naturliga laxbestånd. Anledning till bekymmer för laxbeståndens framtid medförs dock av det relativt låga antalet stigande laxar under den gångna sommaren samt de senaste årens ökade M74-dödlighet bland laxynglen.

Valtakunnan metsien inventointi: VMI:stä saadaan lähes reaaliaikaista tietoa metsätuhojen esiintymisestä15.11.2017 09:18Tiedote

Valtakunnan metsien 12. inventoinnin (VMI12, 2014–2018) neljäs maastotyökausi on päättynyt. Aineistosta on laskettavissa tilastotietoa Suomen metsien ja maankäytön muutoksista vasta ensi keväänä, mutta esimerkiksi tuhohavaintoja voidaan tarkastella jo maastokauden aikana karttamuotoisina tulosteina. Uusimmat tulokset kertovat muun muassa sen, että uusia versosurmatuhoja tavattiin pääasiassa Itä-Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme