Pellervon taloustutkimus PTT

Muistutuskutsu: Miten käy ruuan hinnalle? - PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus 27.9.

Jaa

Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa 27.9. kello 10.00. Ennusteessa arvioidaan muun muassa sitä, miten sota Ukrainassa sekä nopeasti nouseva inflaatio vaikuttavat maatalouden näkymiin, elintarvikemarkkinoihin ja ruuan hintaan.

- Maatalouden tuotantopanosten hinnat ja tuottajahinnat ovat nousseet poikkeuksellisen nopeasti viime kuukausien aikana. Mihin suuntaan kustannukset ja hinnat kehittyvät?

- Entä miten kustannusten ja tuottajahintojen kehitys vaikuttaa maatalouden näkymiin ja yrittäjätuloon?

- Miten tämä kaikki heijastuu ruuan hintaan - kuinka pitkään elintarvikkeiden kuluttajahinnat vielä nousevat?

Aika: 27.9. klo 10.00

Paikka: webinaari / Teams-alustalla

Ilmoittaudu tästähttps://link.webropol.com/ep/ennusteme22s

Lähetämme sinulle linkin webinaarilähetykseen tilaisuutta edeltävänä päivänä.

Tervetuloa!

.

Lisätietoja

vanhempi maatalousekonomisti Päivi Kujala, 040 194 5184, paivi.kujala@ptt.fi

Ennakkomateriaalit toimituksille

viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä, 040 358 0222, kimmo.makila@ptt.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pellervon taloustutkimus PTT
Pellervon taloustutkimus PTT
Eerikinkatu 28 A
00180 HELSINKI

https://www.ptt.fi

Pellervon taloustutkimus PTT on soveltavaa taloustutkimusta ja talousennusteita tekevä riippumaton tutkimuslaitos. Perinteisiä vahvoja tutkimusalueitamme ovat kansantalous, maa- ja elintarviketalous, metsä- ja ympäristötalous sekä asuntomarkkinat. Erityisosaamistamme on talouden ilmiöiden alueellinen tarkastelu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pellervon taloustutkimus PTT

PTT-ennuste: Koko ruokaketju joutuu sopeutumaan korkeampiin kustannuksiin – maatilojen kriisi ei hellitä27.9.2022 09:55:56 EEST | Tiedote

Ruuan tuotannon kustannukset ja ruuan kuluttajahinnat jäävät totuttua korkeammalle tasolle ainakin ensi vuoden ajaksi, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Tänä vuonna koetut hurjat hintapiikit muun muassa lannoitteissa ja energiassa taittuvat 2023 aikana. Tuottajahinnat nousevat, mutta siitä huolimatta maatalouden kustannuskriisi jatkuu, mikä heikentää tilojen kannattavuutta. Ruuan hinnan nousu jatkuu ensi vuonna.

Ennuste: Hintojen nousu ajaa Suomen taantumaan – loppuvuoden inflaatio yli 10 prosenttia15.9.2022 09:58:46 EEST | Tiedote

Suomen talous vajoaa loppuvuonna taantumaan nopeasti nousevien hintojen vuoksi, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n kansantalouden ennuste. Loppuvuonna nähdään myös kuukausia, jolloin inflaatio kohoaa yli 10 prosentin. Näkymät tulevaan ovat erittäin epävarmat, mutta todennäköistä on, että hintojen nousu helpottaa ja talous kääntyy uudelleen kasvuun vuoden 2023 jälkipuoliskolla. Ennusteen mukaan Suomen bkt kasvaa tänä vuonna 1,6 prosenttia ja laskee ensi vuonna 0,5 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme