Luonnonvarakeskus

MUISTUTUSKUTSU: Paperi, pusero ja pilleri – metsäbiotalouden tutkimuksesta menestyviä tuotteita ja investointeja

Jaa

Mitä kaikkea uutta puusta voidaan tehdä? Ja miten se tehdään kilpailukykyisesti? Tervetuloa kuulemaan suomalaisen metsäbiotalouden uusista tuotteista ja onnistumisista! Kerromme, miten tutkimus ja kehitys siivittävät yritysten menestystä.

Aika: maanantaina 23.10.2017, klo 13.00–15.30
Kahvia ja pientä suolaista tarjolla klo 12.30 alkaen.

Paikka: Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11, Helsinki

OHJELMA:

 • Avaussanat: Niklas von Weymarn, Euroopan metsäsektorin teknologiayhteisön (Forest-based Sector Technology Platform, FTP) hallituksen jäsen, Metsä Fibren tutkimusjohtaja
 • Valtiovallan tervehdys: maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
 • Menestystä metsäbiotaloudesta: Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri
 • Miten metsäbiotalous menestyy ja kuinka tutkimus sekä pilottihankkeet vievät metsäbiotaloutta eteenpäin? Yrityscaset esittäytyvät:
  • Big datan hyödyntäminen metsien monitoroinnissa, Tuomo Kauranne, Arbonaut Oy
  • Puunkorjuuteknologian tutkimus- ja kehitysnäkymät, Kalle Einola, Ponsse Oyj
  • Kajaanin bioetanolilaitos, Patrick Pitkänen, St1 Renewable Energy Oy
  • Tekstiilejä liukosellusta, Sirpa Välimaa, Stora Enso Oyj
  • Vanerin uudet ratkaisut, Sami Uuksulainen, UPM Plywood

Paneelikeskustelu: Puu, polttoaine, paperi, pusero, pilleri

Puusta on mahdollista tehdä mitä uskomattomampia korkean jalostusarvon tuotteita, mutta kuinka saamme kilpailukykyisiä uusia tuotteita markkinoille? Mitä uutta esimerkiksi sellusta voisi tehdä? Tule ajatusmatkalle huomiseen, jossa metsäteollisuuden sivuvirroista syntyy päätuotteita eikä materiaalin elinkaarella ole loppua.

Aiheesta keskustelevat:

 • Jarmo Heinonen, teemajohtaja, biotalous ja cleantech, Tekes
 • Markku Karlsson, tekniikan tohtori
 • Tuomas Mustonen, toimitusjohtaja, Paptic Oy
 • Miapetra Kumpula-Natri, Euroopan parlamentin jäsen
 • Johanna Buchert, tutkimusylijohtaja, Luonnonvarakeskus
 • Pirjo Kääriäinen, muotoilija, Aalto-yliopistoJarmo Heinonen, teemajohtaja, biotalous ja cleantech, Tekes

Tilaisuuden juontajana toimii valtiotieteen tohtori Jouko Marttila, Kaiku Helsinki.

Järjestäjinä ovat Euroopan metsäsektorin teknologiayhteisön FTP:n Suomen tukiryhmä, Luonnonvarakeskus, maa- ja metsätalousministeriö sekä Metsäteollisuus ry.
Tilaisuudessa voi myös tutustua metsäteollisuuden uusimpiin tuotteisiin.

Osallistu twitterissä keskusteluun käyttämällä hashtageja #biotalous #innovaatiot

ILMOITTAUTUMISET viimeistään 18.10.2017 mennessä:
Maarit Perkonoja, viestinnän erityisasiantuntija, Luonnonvarakeskus, maarit.perkonoja@luke.fi

Tilaisuutta voi seurata myös verkossa: https://www.youtube.com/watch?v=IRq17mn3snM


Forest-Based Sector Technology Platform (FTP) eli metsäsektorin teknologiayhteisö muodostaa Euroopassa alan keskeisten toimijoitten verkoston. FTP:n tavoitteena on tehostaa eurooppalaista metsäsektorin yhteistä tutkimusta. FTP:llä on yhteensä 15 maassa aktiivinen kansallinen taustaryhmä, joista Suomen ryhmä on aktiivisimpien joukossa. FTP:n toiminnassa ovat mukana metsänomistajat sekä puuta käyttävä teollisuus, tutkimusorganisaatiot sekä julkisten organisaatioiden edustajia esimerkiksi ministeriöistä ja rahoituslaitoksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Niklas von Weymarn, FTP:n Suomen tukiryhmän puheenjohtaja; niklas.vonweymarn@metsagroup.com

Alina Ruonala-Lindgren, innovaatioasioiden päällikkö, Metsäteollisuus ry ja FTP:n Suomen tukiryhmän sihteeri; alina.ruonala-lindgren@forestindustries.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Muistutuskutsu: Puutarha-alan tulevaisuusseminaari 12.12.: Kypsän hedelmäinen, hennon hapokas – kuvaillaanko tomaatit jatkossa kuten viinit?11.12.2017 08:23Kutsu

Kun kymmenen vuoden päästä ostamme tomaatteja, voimme valita tomaattimme niiden aromista annetun kuvailun mukaan. Tomaatit profiloidaan kuten viinit. Kuluttajat syövät terveellisemmin, mutta silti helposti ja nopeasti. Tämä ei näy einesten ja puolivalmisteiden käytön lisääntymisenä, vaan terveellisenä noutoruokana ja kokkaamisena valmiista resepti- ja raaka-ainepaketeista. Osa puutarhoista tarjoaa green care- ja elämyspalveluja. Myös luomun kysyntä on viisinkertaistunut. Utopiaako vai totta?

Mediakutsu: Puutarha-alan tulevaisuusseminaari 12.12.: Kypsän hedelmäinen, hennon hapokas – kuvaillaanko tomaatit jatkossa kuten viinit?4.12.2017 10:57Kutsu

Kun kymmenen vuoden päästä ostamme tomaatteja, voimme valita tomaattimme niiden aromista annetun kuvailun mukaan. Tomaatit profiloidaan kuten viinit. Kuluttajat syövät terveellisemmin, mutta silti helposti ja nopeasti. Tämä ei näy einesten ja puolivalmisteiden käytön lisääntymisenä, vaan terveellisenä noutoruokana ja kokkaamisena valmiista resepti- ja raaka-ainepaketeista. Osa puutarhoista tarjoaa puolestaan green care- ja elämyspalveluja. Myös luomun kysyntä on viisinkertaistunut. Utopiaako vai totta?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme