SDP EDUSKUNTA

Muistutuskutsu sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokoukseen 15.-16.8.

Jaa

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokous järjestetään 15.-16.8. Helsingissä.

Tervetuloa seuraamaan Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokousta, joka pidetään 15.-16.8. Helsingissä. Kokouspaikkana Helsingissä toimii eduskunnan päärakennuksen E-auditorio. Kokous alkaa torstaina 15.8. klo 10:00.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kokouksen avoimia osuuksia, tiedotustilaisuuksia sekä yleisötilaisuuksia ja vierailuja. Ilmoittautuminen kesäkokoukseen tapahtuu oheisen webropol-linkkiä kautta:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/6bbc7049-53b4-4309-9a9c-04cfe1b12f63?displayId=Fin1795542

Kesäkokouksen ohjelma:

Median edustajia pyydetään käyttämään A-ovea kulkuun kokouspaikalle.
Medialle on varattu työtilaksi kabinetti A107.

Torstai 15.8.2019

klo 8 Kansalaistapaaminen, eduskuntaryhmän aamupuurot Helsingin rautatieaseman edustalla

klo 10 Kahvit ja sämpylät / E-auditorion aula

klo 10.30 Kokous alkaa / kokous jatkuu suljettuna pääministeri Antti Rinteen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin puheiden jälkeen.

klo 13 Lounas / Pikkuparlamentti

klo 14 Kokous jatkuu / suljettu

klo 15.15 Kokous keskeytetään, kahvitauko / E-auditorion aula

klo 15.30 Tiedotustilaisuus / E-auditorio

klo 15.30-16 Lähtö vierailuille Vantaalle, Porvooseen, Helsinkiin ja Espooseen / kaikissa tilaisuuksissa mukana sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kansanedustajia

klo 16.30-18 Finavian vierailu, Helsinki-Vantaan lentokenttä / ministeri Sanna Marin

klo 16:30-18 Kansalaistapaaminen Tikkuraitilla / ministeri Sirpa Paatero

klo 16:30-17 Vierailu Porvoon sairaalaan / ministeri Krista Kiuru

klo 17-18:30 Kansalaistapaaminen, Porvoon tori

klo 16:30-18 Vierailu Lauttasaareen, Lauttiksen kauppakeskus / ministeri Tytti Tuppurainen

klo 16:30-17:30 Vierailu Easton, Itäkeskus / pääministeri Antti Rinne

klo 16:30-18 Helsingin keskusta / ministeri Timo Harakka

klo 16:30-18 Kansalaistapaaminen, Iso Omena / ministeri Ville Skinnari

klo 18.15 Paluu Helsinkiin

klo 19 Helsingin kaupungin vastaanotto, sisäänkäynti Pohjois-Esplanadi 11-13 (avoin kokoukseen etukäteen ilmoittautuneille median edustajille)

klo 20.30 Rento iltaohjelma / Maxine, Kampin 6. kerros

Perjantai 16.8.2019

klo 10.30 Kokous jatkuu suljettuna E-auditoriossa

klo 13 Kokous päättyy

klo 13 Lounas / Pikkuparlamentti

klo 13.30 Tiedotustilaisuus E-auditoriossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: Kokoomus haluaa lisätä eläkeläisköyhyyttä22.11.2019 14:01:42 EETTiedote

Vaihtoehtobudjetissaan kokoomus ehdottaa veroalennuksia eläkevaroja syömällä. Kokoomus rahoittaisi budjettinsa muun muassa ottamalla työllisyysrahastoista 500 miljoonaa euroa. - Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo väitti keskiviikon lisätalousarviokäsittelyn yhteydessä heidän ehdotuksensa tuovan kaikki eläkeläiset samalle viivalle. Tämä ei pidä paikkaansa. Todellisuudessa kokoomuksen vaihtoehto ottaa köyhiltä ja jakaa parempiosaisille, sanoo Väätäinen. - Kokoomus toteuttaisi veronalennuksensa viemällä työttömien eläkkeet. Ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta ei kokoomuksen mallissa kertyisi enää ollenkaan eläkettä. Tämä olisi täysi katastrofi. Näinkö kipeästi kokoomus ja kaikkein varakkaimmat haluavat veronalennuksensa, että eläkeläisköyhyyttä pitää vielä pahentaa, kysyy Väätäinen.

SDP:n Malm jätti keskustelualoitteen koulujen turvallisuudesta: ”Suomessa ei enää kertaakaan saa käydä niin, että epäonnistumme takaamaan kaikille turvallisen opiskeluympäristön”22.11.2019 13:08:43 EETTiedote

Kansanedustaja Niina Malm (sd.) on jättänyt torstaina 21.11. eduskunnan puhemiesneuvostolle keskustelualoitteen ajankohtaiskeskustelusta liittyen koulujen turvallisuuteen ja eriarvoisuuden torjumiseen. Vuodesta 1989 Suomessa on tapahtunut viisi kuolemantapauksiin johtanutta väkivallan tekoa kouluissa. Suomessa on ollut myös muita joukkosurmia, kuten Imatran kolmoissurmat ja Hyvinkään ammuskelu. Joukkosurmien motiiveina ovat korostuneet usein vakavat mielenterveydelliset ongelmat ja koulukiusaaminen. - Koulujen turvallisuudesta on keskusteltu eduskunnan täysistuntosalissa huolestuneeseen sävyyn. Myös kunnissa on keskusteltu turvatoimien kiristämisestä, kuten kameravalvonnan lisäämisestä kouluihin tai jopa sisäänkirjautumisjärjestelmistä oppilaille ja koulun henkilökunnalle. Hallitus esitti lisäbudjetissaan lisärahoitusta Kuopion iskun jälkihoitoon, mikä on ollut oikea reaktio. Olisi kuitenkin syytä keskustella yhteisesti siitä, miten jatkossa voisimme estää väkivallan teot, jotka vaativ

SDP:n Berg: Varhaisen psykoterapeuttisen hoidon saatavuus taataan kansalaisaloitteella. Suuri kiitos aloitteen tekijälle!22.11.2019 11:24:35 EETTiedote

Tällä hetkellä tarvittavaan psykoterapiaan pääsy monesti viivästyy, jolloin myös mielenterveyden ongelmat saattavat vaikeutua. Terapiatakuussa on sama perusajatus kuin hallitusohjelman kirjauksissa, joiden mukaan painopistettä tulee siirtää erityispalveluista peruspalveluihin ja parantaa varhaisen tuen saatavuutta. - Kannatan lämpimästi ajatusta siitä, että ihminen saa tarpeen mukaista palvelua nykyistä merkittävästi nopeammin. - On tärkeää, että ihmisen ensimmäiseen yhteydenottoon vastataan asiakas- ja potilaslähtöisesti ja tehokkaasti. Tämä myös sitouttaa ihmisen paremmin hoitoon. Etenkin mielenterveyden ongelmissa tämä on olennaisen tärkeää, Berg huomauttaa. Etenkin nuorilla on aikaisempaa enemmän psyykkistä kuormitusta. Samoin juuri nuorten ohjautuminen erikoissairaanhoitoon mielenterveysongelmien vuoksi on lisääntynyt. Tarkoituksena on tuoda ja vakiinnuttaa koulu- tai oppilaitosympäristöön yleisimpien mielenterveyshäiriöiden lyhyitä varhaisinterventioita. Osana tätä palvelumallia

SDP:n Werning: Työehtoja ja palkkoja ei heikennetä!21.11.2019 17:43:08 EETTiedote

Kansanedustaja Paula Werning huomauttaa, että SDP ei hyväksy työehtojen ja palkkojen polkemista. Kenenkään palkkoja ei tulla laskemaan. Myös ministeri Paatero on tämän selvästi todennut. - Seisomme Postin työntekijöiden takana ja toivomme asiassa päästävän eteenpäin pikaisesti, Werning sanoo. Werning on erittäin pahoillaan siitä, että tilanne on pitkittynyt ja kärjistynyt. - Ratkaisuja on saatava aikaiseksi, jotta tilanteessa päästään eteenpäin. Tämä on myös työnantajan ja työntekijöiden yhteinen toive. Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero onkin asettanut selvityshenkilöt, Lauri Ihalaisen, Jukka Ahtelan ja Ann Selinin Postin kiistaa ratkomaan, Werning toteaa. Omistajaohjausosastoa on informoitu Postin suunnitelmista, mutta omistajaohjaukselta ei ole kysytty pakettilajittelijoiden siirrosta lupaa, koska asia kuuluu yhtiön johdon toimivaltaan, Werning kiteyttää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme