Messukeskus

MUJI Suomeen

Jaa

Yksi maailman merkittävimmistä lifestyle-ketjuista, japanilainen MUJI, esittelee konseptinsa ensi kertaa Suomessa Habitare-messuilla 13.–17.9. Helsingissä. MUJIn popup-myymälä Habitaren Ahead-muotoiluhallissa on yhtiön ensimmäinen messuosallistuminen koskaan Euroopassa. MUJI on tunnettu vähäeleisen esteettisistä päivittäistavaroista, vaatteista ja kodintarvikkeista. MUJI-konsernilla on 870 myymälää ympäri maailmaa ja sen liikevaihto on 2,7 miljardia euroa. Suomen johtava design- ja huonekalutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä.

MUJI on tunnettu ympäri maailmaa esteettisen vähäeleisistä lifestyletuotteista ja kauniista myymälöistä. Kuva: Ryohin Keikaku Co Ltd.
MUJI on tunnettu ympäri maailmaa esteettisen vähäeleisistä lifestyletuotteista ja kauniista myymälöistä. Kuva: Ryohin Keikaku Co Ltd.

MUJI on yksi arvostetuimmista muoti- ja lifestyletaloista, jonka tuotteet tarjoavat arjen estetiikkaa jokaisen saataville. MUJIn tuloa Suomeen on odotettu jo vuosia. Tähän asti suomalaisille lähin MUJIn oma myymälä on Berliinissä. Ruotsissa MUJIlla on useita shop-in-shop-osastoja Åhléns-tavarataloissa.

- Pidämme Habitarea yhtenä Euroopan tärkeimmistä muotoilutapahtumista ja tämä on meille hyvä mahdollisuus esitellä MUJIa Suomen markkinoille. Suomalaiset arvostavat yksinkertaista ja suoraviivaista muotoilua, jota MUJI tarjoaa. Habitaren kävijät ovat pääosin suomalaisia kuluttajia, mikä on meille tärkeä uusi asiakasryhmä, sanoo MUJIn Euroopan pääjohtaja Takuo Nagahara. Nagahara vastaa MUJIn popup-osastosta Habitaressa.

- Suomalaiselle muotoilukentälle ja Habitare-tapahtumalle on kunnianosoitus, että MUJI on ilmoittautunut näytteilleasettajaksi. Popup-myymälä Habitaressa on poikkeuksellinen myös siksi, ettei MUJI ole koskaan aikaisemmin osallistunut messuille missään Euroopassa. Habitaren monipuolinen sisältö, suuri kävijämäärä, hyvä asema ja tapahtuman ajankohta kiinnostivat yhtiötä. Ensimmäinen signaali tästä oli MUJIn pääjohtajan Masaaki Kanain sitoutuminen Habitaren Kansainväliseksi Ystäväksi. Nyt hänen kanssaan tapahtumaan tulee myös koko MUJI-konsepti tuotteineen," sanoo Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna.

- Tuomme Habitareen vahvoja perustuotteita, jotka ilmentävät parhaiten Habitaren kävijöille MUJIn konseptia ja identiteettiämme, joka perustuu kauneuden, luovuuden ja hyvän elämäntavan vaalimiseen, sanoo MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai.

Brändi joka ei halua olla brändi

MUJI tunnetaan vahvasta filosofiastaan, joka vaikuttaa koko yrityksen toimintaan. Yrityksen japaninkielinen nimi ”Mujirushi Ryōhin” tarkoittaa brändäämättömiä laatutuotteita. MUJI syntyi vastaiskuna kulutusyhteiskunnalle ja brändi- ja suunnittelijalähtöiselle muodille. MUJIn filosofiaan kuuluu, ettei tuotteiden suunnittelijoita nosteta esiin ja kaikki tuotteet palvelevat asiakkaiden paremman elämäntyylin etsimistä. Ketjun filosofiaa ja tuotteita arvostetaan laajasti.

- Filosofiamme on tarjota tavallisille ihmisille laadukasta, kohtuuhintaista muotoilua. Tuotteiden on tarkoitus olla taustaa, ne eivät saa ”puhua liikaa”. Monet sanovat, että MUJIsta on tullut brändi, mutta en edelleenkään halua ajatella niin, naurahtaa konsernin pääjohtaja Masaaki Kanai.

Lisätietoja

Habitare, tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
MUJI, Motoki Koketsu MUJI PR (London), tel.+44 20 7239 3500, motoki@muji.co.uk, www.muji.com
Mariko Oguri MUJI PR (Japan), tel.+81 33989 4410, ooguri@muji.co.jp

Kuvat

MUJI on tunnettu ympäri maailmaa esteettisen vähäeleisistä lifestyletuotteista ja kauniista myymälöistä. Kuva: Ryohin Keikaku Co Ltd.
MUJI on tunnettu ympäri maailmaa esteettisen vähäeleisistä lifestyletuotteista ja kauniista myymälöistä. Kuva: Ryohin Keikaku Co Ltd.
Lataa
MUJI on arvostettu lifestyle- ja muotitalo, joka tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Kuva: Ryohin Keikaku Co Ltd
MUJI on arvostettu lifestyle- ja muotitalo, joka tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Kuva: Ryohin Keikaku Co Ltd
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme