Messukeskus

MUJIn pääjohtaja: Haaveissani on tuoda MUJI pysyvästi Suomeen

Jaa

Habitaren Kansainvälinen Ystävä on Masaaki Kanai, japanilaisen lifestyleketju MUJIn pääjohtaja. Kanai vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa ja valitsee Habitaren tarjonnasta kiinnostavimmat uutuudet. Kanain mukana Habitareen tulee myös MUJIn popup-liike sekä MUJI HUT -talokonsepti. MUJI on tunnettu maailmalla vähäeleisen muotoilun edelläkävijänä ja sillä on 870 liikettä 27 maassa.

Masaaki Kanai, MUJIn pääjohtaja. Kuva: Ryohin Keikaku Co.Ltd. Kuva pyydettäessä.
Masaaki Kanai, MUJIn pääjohtaja. Kuva: Ryohin Keikaku Co.Ltd. Kuva pyydettäessä.

Habitare kutsuu vuosittain ystäväkseen maailmalla tunnetun muotoilu- tai huonekalualan vaikuttajan. Kansainvälinen Ystävä vierailee Habitaressa, valitsee tapahtuman tarjonnasta kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheen. Poikkeuksellisesti Masaaki Kanain mukana Habitareen tulee myös MUJIn popup-kauppa sekä MUJI HUT -talokonsepti, joissa MUJIn konseptia ja tuotteita esitellään ensimmäistä kertaa suomalaisille.

- Haluan tutustua suomalaiseen muotoiluun ja nähdä, miten nykymuotoilu ponnistaa suomalaisesta muotoiluhistoriasta. Haaveenani on tuoda tulevaisuudessa MUJI pysyvämmin Suomeen suomalaiseen kauniiseen ympäristöön sopivalla tavalla, sanoo Masaaki Kanai.

- Japanilaisessa ja suomalaisessa muotoilussa on paljon samaa, mutta myös erilainen lähestymistapa. Hyvin tunnetut suomalaiset tuotteet edustavat kaiken kaikkiaan taideteollisuutta. MUJI taas edustaa kansan käsityötä, Masaaki Kanai vertailee.

Kanain valinnat Habitaren sisällöstä

Messujen roolin Masaaki Kanai näkee ajatusten kiihdyttämönä: Messut tuovat hyvin esiin uudet ideat ja näkemykset, jotka johtavat trendien ja suuntausten kehittymiseen.

Kanai valitsee Habitaresta kiinnostavimman osaston, tuotteen, materiaalin, konseptin, ilmiön ja sisällön teemalla NEXT. Keynote-puheessaan Kanai avaa MUJIn filosofiaa, joka rakentuu hyvän elämän vaalimiseen sekä näkymättömään muotoiluun.

MUJI on tunnettu vähäeleisestä ja laadukkaasta tuotevalikoimasta, joka kattaa kaiken kodinkoneista ruokaan. Yrityksen koko idea perustuu hyvän elämän vaalimiseen, kestävälle kehitykselle ja brändittömyydelle. Tuotteiden suunnittelijoita ei julkisteta, pakkaaminen on viety minimiin ja myymälä- ja tuotekonsepti on maasta riippumatta yhtenäinen. MUJI-ketjun (Ryohin Keikaku Co., Ltd.) liikevaihto on 2,7 miljardia euroa ja sillä on 870 myymälää 27 maassa. MUJI osallistuu ensimmäistä kertaa historiassaan Euroopassa messuille.

Masaaki Kanai on tavattavissa MUJIn popup-osastolla 13.9. klo 8.30–9.15.
Kansainvälisen ystävän valinnat Habitaren sisällöstä ke 13.9. klo 12.30
Masaaki Kanain keynote-puhe 13.9. klo 14.30
MUJIn popup-kauppa avoinna koko Habitaren ajan 13.–17.9.2017

Lisätietoja ja Masaaki Kanain haastattelupyynnöt:
Habitare, tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Kuvat

Masaaki Kanai, MUJIn pääjohtaja. Kuva: Ryohin Keikaku Co.Ltd. Kuva pyydettäessä.
Masaaki Kanai, MUJIn pääjohtaja. Kuva: Ryohin Keikaku Co.Ltd. Kuva pyydettäessä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me -tapahtumassa näkyy trendit ja Suomi10022.9.2017 10:11Tiedote

I love me paneutuu ihmisen hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti, sisältäen kauneutta ja terveyttä sekä keholle että mielelle. Tapahtuman kymmenen ohjelma-aluetta tarjoavat yhteensä satoja kiinnostavia luentoja, demoja, harjoituksia, näytöksiä ja kisoja, joista voi ammentaa inspiraatiota omaan elämäänsä. Ohjelma juhlistaa myös satavuotiasta Suomea ja esittelee syksyn trendit. I love me järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.10.2017.

Teknologia 17 -messuilla venäläis-suomalainen yrityspäättäjien foorumi21.9.2017 15:31Tiedote

Messukeskuksessa ti-to 10.—12.10. järjestettävien Teknologia-messujen näytteilleasettajat edustavat laajasti teknologiateollisuuden eri sektoreita. Messuilta haetaan uusien tuotteiden ja palveluiden sekä uusien asiakkaiden ja kumppaneiden lisäksi myös lisäarvoa olemassa oleviin asiakassuhteisiin. Messuohjelman yksi vetonauloista on venäläis-suomalainen yrityspäättäjien foorumi Partneriat.

Vene 18 Båt -messut haluaa olla mukana pelastamassa Itämerta18.9.2017 07:11Tiedote

Helsingin Vene 18 Båt -messujen yhteistyökumppani on vuonna 2018 kulttuuri- ja Itämerensuojeluhankkeistaan tunnettu John Nurmisen Säätiö, joka on käynnistänyt kymmenen vuoden aikana useita Puhdas Itämeri -hankkeita. Venemessut tahtoo olla mukana Itämeren pelastamisessa ja Itämeren suojelu nouseekin näkyvästi esille messujen ohjelmassa ja osastoilla. Tapahtuman yhtenä teemana on Puhdas Itämeri. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kutsu: Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut 26. - 27.9.201718.9.2017 06:48Kutsu

tFinnSec 2017 turvallisesta liiketoimintaympäristöstä, maakuntien varautumisesta, turvainvestointien vaikutuksesta liiketoimintaan, vapaasta liikkuvuudesta, asumisen turvallisuudesta, väestösuojien rakentamisesta sekä kaupanalan turvallisuudesta. Avajaispäivänä 26.9. turvallisuudesta puhuvat ja ottavat siihen kantaa mm. liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, kansliapäällikkö Päivi Nerg ja tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Keskiviikkona 27.9. Vapaa liikkuvuus? Vapaa rikollisuus? -seminaarissa turvallisuuskonsultti Jeff Martin Englannista kertoo, mitä on opittu Englannin iskuista, tanskalainen Henrik Moll puhuu radikalisoitumisen vaikutuksista rikollisuuden ehkäisemiseen ja kansanedustaja Kari Tolvanen pohtii kotouttamisen haasteita.

Turvallisuusala ottaa isoja askelia18.9.2017 06:38Tiedote

Digitaaliset turvajärjestelmät kehittyvät juuri nyt isoin askelin. Maailma muuttuu ja yritysten on varauduttava uudenlaisiin riskeihin, uhkiin ja häiriöitilanteisiin, jotta liiketoiminta voi jatkua ja turvallisuus on taattu. Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut tiistaista keskiviikkoon 26. – 27.9.2017 Messukeskuksessa Helsingissä päivittää yritysten ja yhteisöjen turvallisuudesta vastaavien sekä yrityspäättäjien tiedot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme