Messukeskus

MUJIn pääjohtaja: Haaveissani on tuoda MUJI pysyvästi Suomeen

Jaa

Habitaren Kansainvälinen Ystävä on Masaaki Kanai, japanilaisen lifestyleketju MUJIn pääjohtaja. Kanai vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa ja valitsee Habitaren tarjonnasta kiinnostavimmat uutuudet. Kanain mukana Habitareen tulee myös MUJIn popup-liike sekä MUJI HUT -talokonsepti. MUJI on tunnettu maailmalla vähäeleisen muotoilun edelläkävijänä ja sillä on 870 liikettä 27 maassa.

Masaaki Kanai, MUJIn pääjohtaja. Kuva: Ryohin Keikaku Co.Ltd. Kuva pyydettäessä.
Masaaki Kanai, MUJIn pääjohtaja. Kuva: Ryohin Keikaku Co.Ltd. Kuva pyydettäessä.

Habitare kutsuu vuosittain ystäväkseen maailmalla tunnetun muotoilu- tai huonekalualan vaikuttajan. Kansainvälinen Ystävä vierailee Habitaressa, valitsee tapahtuman tarjonnasta kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheen. Poikkeuksellisesti Masaaki Kanain mukana Habitareen tulee myös MUJIn popup-kauppa sekä MUJI HUT -talokonsepti, joissa MUJIn konseptia ja tuotteita esitellään ensimmäistä kertaa suomalaisille.

- Haluan tutustua suomalaiseen muotoiluun ja nähdä, miten nykymuotoilu ponnistaa suomalaisesta muotoiluhistoriasta. Haaveenani on tuoda tulevaisuudessa MUJI pysyvämmin Suomeen suomalaiseen kauniiseen ympäristöön sopivalla tavalla, sanoo Masaaki Kanai.

- Japanilaisessa ja suomalaisessa muotoilussa on paljon samaa, mutta myös erilainen lähestymistapa. Hyvin tunnetut suomalaiset tuotteet edustavat kaiken kaikkiaan taideteollisuutta. MUJI taas edustaa kansan käsityötä, Masaaki Kanai vertailee.

Kanain valinnat Habitaren sisällöstä

Messujen roolin Masaaki Kanai näkee ajatusten kiihdyttämönä: Messut tuovat hyvin esiin uudet ideat ja näkemykset, jotka johtavat trendien ja suuntausten kehittymiseen.

Kanai valitsee Habitaresta kiinnostavimman osaston, tuotteen, materiaalin, konseptin, ilmiön ja sisällön teemalla NEXT. Keynote-puheessaan Kanai avaa MUJIn filosofiaa, joka rakentuu hyvän elämän vaalimiseen sekä näkymättömään muotoiluun.

MUJI on tunnettu vähäeleisestä ja laadukkaasta tuotevalikoimasta, joka kattaa kaiken kodinkoneista ruokaan. Yrityksen koko idea perustuu hyvän elämän vaalimiseen, kestävälle kehitykselle ja brändittömyydelle. Tuotteiden suunnittelijoita ei julkisteta, pakkaaminen on viety minimiin ja myymälä- ja tuotekonsepti on maasta riippumatta yhtenäinen. MUJI-ketjun (Ryohin Keikaku Co., Ltd.) liikevaihto on 2,7 miljardia euroa ja sillä on 870 myymälää 27 maassa. MUJI osallistuu ensimmäistä kertaa historiassaan Euroopassa messuille.

Masaaki Kanai on tavattavissa MUJIn popup-osastolla 13.9. klo 8.30–9.15.
Kansainvälisen ystävän valinnat Habitaren sisällöstä ke 13.9. klo 12.30
Masaaki Kanain keynote-puhe 13.9. klo 14.30
MUJIn popup-kauppa avoinna koko Habitaren ajan 13.–17.9.2017

Lisätietoja ja Masaaki Kanain haastattelupyynnöt:
Habitare, tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Kuvat

Masaaki Kanai, MUJIn pääjohtaja. Kuva: Ryohin Keikaku Co.Ltd. Kuva pyydettäessä.
Masaaki Kanai, MUJIn pääjohtaja. Kuva: Ryohin Keikaku Co.Ltd. Kuva pyydettäessä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ihania ideoita pihaan ja puutarhaan, ajankohtaista tietoa rakentamiseen ja remontointiin19.2.2018 09:09Tiedote

Kevätmessujen ohjelma pursuaa ideoita ja tietoa puutarhan ja pihan hoitoon, rakentamiseen ja remontointiin, piensisustamiseen ja mökkeilyyn. Kevätpuutarha-messujen ideapuutarhan teemana on fantasiamainen Liisa Ihmemaassa ja OmaMökki-messujen mökkipihalta löydät vinkit lokoisaan ranta- ja saunaelämään. Viiden messun kokonaisuus järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 12.-15.4.2018.

Veneilijöillä mielessä jo tuleva veneilykausi ja hankinnat18.2.2018 18:42Tiedote

Vene 18 Båt -messut keräsi kymmenen päivän aikana 9. -18.2.2018 Messukeskukseen Helsinkiin 64 500 kävijää. Helsingissä järjestettävä Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma on kaupallisesti erittäin hyvä. Tänä vuonna venekauppaa tehtiin messulla edellisvuosien tahtiin ja tulevat viikot näyttävät todelliset myyntiluvut. Pääkaupunkiseudulla ostettiin viime vuonna entistä enemmän veneitä ja kasvun uskotaan jatkuvan myös tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme