Kustantamo S&S

Mummojen ja lasten päivä sekä Mummojen kirjan julkistus 5.6.

Jaa
Kokeneiden lastenkirjailjoiden ensimmäinen yhteinen teos Mummojen kirja on mummouden ylistyslaulu. Hilpeä kuvakirja vetoaa niin mummoihin kuin lapsenlapsiin. Helsingin kaupunginmuseossa riemuitaan useamman sukupolven voimalla 5.6. klo 13–16.

Helsingin kaupunginmuseon koko perheen ja erityisesti mummojen ja lasten iloinen tapahtuma pursuilee hauskaa mummoenergiaa tilkkuruuduista pelargonioihin  ja kaunokirjoituksesta keinutuoleihin. 

Tapahtuma on samalla kuvittaja Anne Vaskon ja kirjailija Reetta Niemelän Mummojen kirja! -teoksen julkistamisjuhla. 

Palkitun tekijäparin kirjassa mummot saavat olla kaikenlaisia: viisaita tai lennokkaita tai osoittaa mieltään. He rakastavat rauhaa, ajavat saabbia tai tanssivat torilla. Ennen kaikkea he ovat itsellisiä ja elävät omannäköistä elämäänsä. Elävät, rakastavat ja pitävät huolta kukin omalla tavallaan.  

Museon Mummolassa ja muissa tiloissa päivystävät museomummot. Tapahtumassa  on  hauskoja työpajoja, jotka sopivat kaikenikäisille. Pajoissa pääsee kirjoittamaan, piirtämään ja kokeilemaan käsitöitä sekä nauttimaan äänenluetusta tarinasta. Päivä juhlistaa kaikenikäisyyttä, mummoutta ja isovanhemmuutta.

Reetta Niemelä on palkittu lastenkirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia teoksia ja sarjoja.

Anne Vasko on palkittu kuvittaja, joka tunnetaan värikylläisestä ja graafisesta kuvitustyylistään.

Lisätietoa tapahtumasta

Lisätietoa kirjasta

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Miten baletti istuu nykyajan taidekäsitykseen? Onko sen ilmaisukieli vanhentunutta ja vaatimukset liian kovia?24.3.2023 08:49:00 EET | Tiedote

Henna Raatikainen aloitti baletin nelivuotiaana, ja kahdeksanvuotiaana hänet hyväksyttiin Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokseen. Baletin ihanteet istutettiin niin syvälle hänen selkärankaansa, että hän ei tullut esittäneeksi kysymystä: Miksi? Kunnes hän lopetti. Omakohtaisessa ja nautinnollisen sivistyneessä kirjassaan Kuinka baletti nousi jaloista päähäni Raatikainen pohtii baletin syvintä olemusta ja sen asemaa nyky-yhteiskunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme