Torikorttelit

Munakauppa 2.0 avautuu Torikortteleihin – uudenlainen Foodhub tarjoaa lähiruokaa kontaktittomasti

Jaa

Pääsiäisviikolla Torikortteleissa aloittaa toimintansa Uudenmaan ruoan Foodhub, joka tuo herkullisen valikoiman lähiruokaa tarjolle aivan Helsingin ytimeen, Senaatintorin laidalle. Munakauppa 2.0 on lähiruoan noutopiste, josta kukin voi noutaa tilaamansa tuotteet täysin kontaktittomasti. Nopeimmat ehtivät tilaamaan vielä pääsiäisherkut suoraan maatiloilta.

Kuvaaja tuntematon. Helsingin kaupunginmuseo.
Kuvaaja tuntematon. Helsingin kaupunginmuseo.

– Luomukaritsanlihaa, Vanhankaupungin Suklaan käsinmaalattuja suklaamunia, luomujuureksia, karjalanpiirakoita, leivonnaisia, kevään ensimmäisiä yrttejä… listaa tarjontaa Uudenmaan ruoan perustaja Olli Repo.

Ja tietenkin niitä kananmunia! Kananmunat ovat historiallinen hittituote, joiden suosiolle ei näy loppua. Jo 1800- ja 1900-luvun taitteessa Torikortteleissa toimi suosittu Schoschkoffin Munakauppa, jossa myytiin kananmunien lisäksi muitakin maataloustuotteita.

– Kananmuna itsessään on aivan superkonsepti. Ravintoarvoltaan, käyttömahdollisuuksiltaan, maultaan ja jopa ulkonäöltään ihan täydellinen pakkaus, hehkuttaa Repo.

– Munakaupalla on hieno historiansa Torikortteleissa ja me päivitämme sen nyt tähän aikaan sopivaksi. Vuonna 2021 asiakas tilaa haluamansa tuotteet sovelluksemme kautta, maksaa tilauksensa saman tien verkossa ja hakee sitten tilauksensa Foodhubimme noutopisteestä haluamanaan ajankohtana. Pisteessä ei ole edes myyjää, eli ostotapahtuma on täysin kontaktiton, jatkaa Olli Repo. 

Uudenmaan ruoan Foodhub on osa Torikortteleiden ja PING Helsingin Tilanvaltaajat-kokeilua, jossa tutkitaan kaupunkikeskustan ja kivijalkakaupan kehittämisen haasteita ja mahdollisuuksia yhdistettynä sosiaalisen median kuluttajia liikuttavaan voimaan. Foodhub-noutopiste toimii Torikortteleissa, osoitteessa Aleksanterinkatu 26, 29.3.-2.5.2021.

Vastuullisuusstudio N/O GO ja kevään muut Tilanvaltaajat

Huhtikuussa Torikortteleissa tapahtuu myös toinen tilanvaltaus, kun Suomen vastuullisuuskentän pioneerivaikuttajat Noora Shingler ja Outi Pyy ottavat haltuunsa Aleksanterinkatu 28:n tilan. Senaatintorin laidalle nousee N/O GO Studio, jossa nostetaan esiin yritysvastuunäkökulmasta kiinnostavia ihmisiä, yrityksiä ja ilmiöitä, liittyen mm. tekstiili- ja muotialaan, designiin, kosmetiikkaan ja ruokaan.

– Haluamme tuoda esiin omien alojensa vastuullisuusjohtajat ja kertoa niistä tahoista, jotka oikeasti tekevät upeita innovaatioita ja yrittävät omalla toiminnallaan muuttaa koko kenttää parempaan suuntaan. Käynnistämme eräänlaiset yritysten kehityskeskustelut ja maailmanparannustalkoot, kiteyttää toimittaja ja N/O GO Studion tuottaja Noora Shingler.

Vastuullisuusstudion IG-livet alkavat 7. huhtikuuta. Lähetyksissä on kerrallaan mukana maksimissaan kaksi haastateltavaa, koronaturvallisesti.

– Toki ikkunan takaa voi myös kuunnella ja seurata lähetyksen tekoa – tämähän on kuin eräänlainen vastuullisuus-Jyrki, nauraa Shingler ja viittaa aikoinaan Lasipalatsista tehtyyn Jyrki -ohjelmaan.

Toukokuussa Torikortteleista tilaa valtaavat matkamedia Tripsteri sekä Seikkailijattaret, jotka tuovat lohtua kaukokaipuuseen Matkailijan Olotilallaan. Kesäkuun Tilanvaltaaja on puolestaan Designkaverit kotimaisten design-merkkien outlet-myymälällään.

– Kaiken kaikkiaan Tilanvaltaajat-kokeilun startti on ollut upean värikäs ja innovatiivinen! Ensimmäinen tilanvaltaus oli jopa niin onnistunut, että Manuela Bosco ja Tuure Kilpeläinen joukkoineen päättivät jäädä pysyvämminkin vuokralaisiksi Torikortteleihin, iloitsee Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Boscon ja Kilpeläisen Boskil Shop muuttaa huhtikuussa Aleksanterinkadun ja Katariinankadun kulmassa sijaitsevaan liiketilaan. Luvassa on monipuolista sisältöä shoppailusta konsertteihin, striimauksista joogaan ja galleriatoimintaan – pandemian sallimissa rajoissa totta kai. Heti kun tilanne sallii, tilassa aukeaa Manuela Boscon taidenäyttely Jumala on Nainen.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Torikorttelit, viestintäpäällikkö Salla Salo
0405193151
salla.salo@torikorttelit.fi

Uudenmaan ruoka, Olli Repo
0505715032
olirepo@gmail.com

Noora Shingler, tuottaja
0408682696
noora.shingler@gmail.com

Boskil, operatiivinen johtaja Katri Juva
0504949971
juvakatri@gmail.com

Kuvat

Kuvaaja tuntematon. Helsingin kaupunginmuseo.
Kuvaaja tuntematon. Helsingin kaupunginmuseo.
Lataa
Vanhankaupungin Suklaa
Vanhankaupungin Suklaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Torikorttelit
Torikorttelit
Katariinankatu 1, 2. krs
00100 Helsinki

https://www.torikorttelit.fi

Torikorttelit – Uudelle elämälle avattu Helsingin historiallinen keskusta

Torikorttelit on kolme korttelillista kuvankauniita katuja ja rakennuksia, suloisia sisäpihoja, persoonallisia putiikkeja, kiinnostavaa kulttuuria ja merellisen keskustan tunnelmaa.

Senaatintorin ja Kauppatorin välissä sijaitsevien Torikortteleiden virastokäytössä olleet tilat on historiallisessa muutoksessa palautettu liike- ja ravintolatiloiksi, sisäpihat avattu läpikuljettaviksi ja oleskeltaviksi. Torikortteleita kehittää kaupungin tytäryhtiö Helsingin Leijona Oy yhteistyössä kaupunkilaisten, yrittäjien ja kaupungin virastojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Torikorttelit

Tilanvaltaajat-kokeilu on tuonut uudenlaista vilinää Torikortteleihin8.12.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Jo lähes vuoden jatkunut Tilanvaltaajat-kokeilu on ollut menestys Torikortteleissa. Valtaajat ovat tuoneet kukin vuorollaan kortteleihin uudenlaista vilinää, ja vastavuoroisesti saaneet itse kokeilla kivijalassa erilaisia luoviakin liiketoiminnan muotoja. Joulukuussa Tilanvaltauksia on peräti kaksi: Taiteilijapariskunta Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan Koutaffa Pop up Art Shop, sekä Torikortteleiden toimijoiden oma joulukauppa ja talviterassi, Orange Market.

Tilanvaltaajat tulevat Torikortteleihin – kokeilussa testataan kivijalan ulottuvuuksia1.2.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Helsingin historialliseen keskustaan tulee uutta elämää, kun joukko erilaisia sisällöntuottajia, creatoreita ja vaikuttajia valtaa käyttöönsä Torikortteleiden vapaita liiketiloja aina kuukaudeksi kerrallaan. Kyse on Tilanvaltaajat-kokeilusta, jossa Torikorttelit yhteistyössä markkinointitoimisto PING Helsingin kanssa tutkii kaupunkikeskustan ja kivijalkakaupan kehittämisen haasteita ja mahdollisuuksia yhdistettynä sosiaalisen median kuluttajia liikuttavaan voimaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme