Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Munkkivuoren ja Talinrannan alueelle tekeillä suunnitteluperiaatteet - ohjaavat alueen kehittämistä

Jaa

Suunnitteluperiaatteet toimivat tulevien asemakaavahankkeiden ja alueen kehittämisen tukena. Tavoitteena on tutkia mahdollisuuksia täydennysrakentaa alueelle asuntoja ottamalla kuitenkin huomioon alueen maisema-, luonto- ja virkistysarvot. Asukkaat kutsutaan osallistumaan suunnitteluperiaatteiden tekoon mm. vastaamalla karttakyselyyn ja osallistumalla suunnittelijoiden kanssa maastokävelylle.

Korttelipiha Munkkivuoressa. Kuva Helsingin kaupunki.
Korttelipiha Munkkivuoressa. Kuva Helsingin kaupunki.

Munkkivuoren ja Talinrannan suunnitteluperiaatteet ohjaavat alueiden kehitystä ja vahvistavat elinvoimaisuutta tiivistyvässä kaupungissa. Täydennysrakentamisen painopisteet sijoittuvat Huopalahdentien varrelle sekä Munkkivuoren ja Talinrannan asuinalueiden väliselle alueelle. Munkkivuoren ja Talinrannan nykyisten asuinkortteleiden mahdollista täydennysrakentamista selvitetään yhteistyössä taloyhtiöiden kanssa.

Täydennysrakentamisessa huomioidaan lähiluonto ja virkistysalueet. Alueelle laaditaan maisemaselvitys, joka sisältää mm. maisemallisen tarkastelun, ekologisten ja viheryhteyksien sekä puistoalueiden arvojen ja ominaispiirteiden kartoituksen. Alueen virkistysalueita sekä kävely- ja pyöräilyreittejä kehitetään maisemaselvityksen pohjalta.

Ostoskeskus tulee säilymään lähialueen kaupallisena keskuksena. Suunnitteluperiaatteiden osana kartoitetaan mahdolliset muut kaupalliset ja julkiset palvelutarpeet. Huopalahdentien tulevan pikaraitiotien vaikutuksia alueen sisäiseen liikenteeseen selvitetään.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan ja suunnitteluperiaatteiden valmisteluaineistoon voi tutustua 28.3.–2.6.2022 verkkosivuilla hel.fi/suunnitelmat.

Osallistu suunnitteluun – vastaa karttakyselyyn ja tule mukaan suunnittelijoiden kanssa kävelylle

Munkkivuoren ja Talinrannan uudistuksia suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Suunnitteluperiaatteiden tavoitteita ja aikataulua esitellään tiiviisti keskiviikkona 30.3. osana alueellista Uutta Länsi-Helsinkiä -tilaisuutta. Tilaisuus pidetään verkossa klo 17.00 alkaen. Tilaisuuden tarkka ohjelma ja liittymislinkki löytyvät verkosta osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet > Uutta Länsi-Helsinkiä 30.3.

4. huhtikuuta avautuu karttakysely ja kyselyyn voi vastata 4.5.2022 asti. Vastauksia toivotaan kaikilta Munkkivuoren ja Talinrannan alueella ja ympäristössä liikkuvilta – niin asukkailta, työntekijöiltä kuin muilta alueen tuntevilta. Linkki kyselyyn lisätään 4. huhtikuuta verkkosivulle hel.fi/suunnitelmat.

Suunnittelijat ovat lisäksi tavattavissa alueella keskiviikkona 18.5.2022 klo 17-19, jolloin kierretään kävellen alueella. Lähtö on Munkkivuoren ostoskeskuksen sisäpihalta klo 17. Kävelyn aikana asukkaat voivat tuoda esille tietoa ja näkemyksiä alueesta ja keskustella suunnittelijoiden kanssa suunnitteluperiaatteiden lähtökohdista ja tavoitteista.

Taloyhtiöt, jotka ovat kiinnostuneita täydennysrakentamisesta voivat olla suoraan yhteydessä suunnittelijoihin kevään ja kesän 2022 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marina Fogdell
arkkitehti
kaupunkiympäristön toimiala
asemakaavoitus
puh. 09 310 64271
marina.fogdell@hel.fi

Kuvat

Korttelipiha Munkkivuoressa. Kuva Helsingin kaupunki.
Korttelipiha Munkkivuoressa. Kuva Helsingin kaupunki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme