Posintra Oy

MUOVIN UUSI TULEMINEN

Jaa

Muovin päätyminen maailman vesistöihin ja luontoon on maailmanlaajuinen ongelma. Suomalaiset yritykset pyrkivät tienraivaajiksi kierrätysmuovin hyödyntämisessä. Prosessi alkaa muovin keräämisellä, erottelulla ja jalostamisella, jotta materiaalia voidaan käyttää uudelleen ekologisten tuotteiden valmistamiseen. Biopohjaiset ja ekologisista muoveista valmistetut tuotteet ovat yksi ratkaisu muovin elinkaaren kehittämiseksi.

Ratkaisuja muovin uusiokäyttöön haetaan avoimella innovaatiokilpailulla

Upcycling Plastic Waste Innovation Challenge on innovaatiokilpailu, joka haastaa yritykset kehittämään ratkaisuja muovijätteen puhdistamiseen ja uudelleen käyttöön liittyviin haasteisiin. Innovaatiokilpailun haastajina toimivat suomalaisyritykset LAMOR ja Plastex.

– Haluamme innovaatiokilpailun avulla hakea uusia ratkaisuja ja yhteistyökumppaneita kehittääksemme maailmanlaajuisen ekosysteemi-alustan. Alusta hyödyttäisi kaikkia siihen kuuluvia yrityksiä ja mahdollistaisi nykyistä kokonaisvaltaisemman ja tehokkaamman vesien puhdistusjärjestelmän kehittämisen, toteaa asiantuntemusta ekosysteemien suojaamiseen tarjoava Lamor Corporation Ab:n toimitusjohtaja Mika Pirneskoski.

Vuonna 1936 perustetun Plastexin tavoite on olla Skandinavian johtava kiertotaloustuotteiden kehittäjä ja valmistaja. Päämääränä on rakentaa muovituotteiden kiertotalousekosysteemi, joka luo uutta osaamista ja työtä Suomeen.

– Kiertotalous ja uudet raaka-aineet tarjoavat valtavasti mahdollisuuksia kehittää hiilidioksidipäästöt minimoivia uusia tuotteita, toteaa Plastexin toimitusjohtaja Lauri Ant-Wuorinen. – 3D-suunnittelu ja 3D-tulostus mahdollistavat uusien hiilijalanjäljen minimoivien muovisten kiertotaloustuotteiden nopean kehittämisen ja valmistuksen. Muovituotteiden kierrätyksellä ja uusien kiertotaloustuotteiden suunnittelulla ja valmistuksella on markkinoilla nyt todella paljon kysyntää, Ant-Wuorinen jatkaa.

Upcycling Plastic Waste Innovation Challenge -innovaatiokilpailun järjestää uusmaalainen RECOIN-hanke ja sen tilaajana ovat kehitysyhtiöt Novago ja Posintra. Innovaatiokilpailun toteuttaa Ultrahack, suomalainen yritys, joka on erikoistunut globaalien innovaatio-ohjelmien ja hackathonien järjestämiseen.

– Olemme innolla mukana pelastamassa maailmaa tämänkin vaikuttavan haasteen kautta, toteaa Miikka Nevasalo, Ultrahackin toimitusjohtaja.

Projekti käynnistyi marraskuussa 2020 ja huipentuu innovaatiokilpailuun, joka järjestetään etäyhteyksin 25.-27.3.2021 Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella. Metropolia Ammattikorkeakoulu tavoittelee tulevaisuutta, jossa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat kaikkea Metropolian toimintaa.

Lisätietoa kilpailusta ja rekisteröityminen:ultrahack.org/upcycling-plastic-waste

Lisätietoa: Projektivastaava Emilia Roiha, Ultrahack
+358 50 516 3939, emilia.roiha@ultrahack.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Emilia Roiha, projektivastaava
Ultrahack, +358 50 516 3939
emilia.roiha@ultrahack.com

Jenni Juuvinmaa, kehityspäällikkö
Posintra Oy +358 50 393 4736
jenni.juuvinmaa@posintra.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Posintra Oy
Lundinkatu 8
06100 PORVOO

http://www.posintra.fi

Posintra on itäisen Uudenmaan oma kehitysyhtiö, joka tarjoaa paikallisille yrityksille ja koko seudulle kasvun ja hyvinvoinnin eväitä - huomisvoimaa.

RECOIN on uusmaalainen kehityshanke, jonka päätavoitteena on vahvistaa uusmaalaisten pk-yritysten edellytyksiä ja valmiuksia kasvaa ja kansainvälistyä kehittämällä niiden innovointikyvykkyyttä ja osaamista, parantamalla markkina-, tulevaisuus- ja teknologiatietoutta sekä laajentamalla kontaktiverkkoa. Hanketta toteuttaa kolme uusmaalaista kehitysyhtiötä. Näistä kaksi, Posintra ja Novago, ovat Upcycling Plastic Waste Innovation Challenge -innovaatiokilpailun tilaajat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.