Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Muovipakkauskeräys nyt yli 600 Rinki-ekopisteessä

Jaa

Suomessa kerätään muovipakkauksia nyt jo 614 Rinki-ekopisteessä. 600 pisteen raja ylittyi, kun Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy aloitti muovipakkauskeräyksen 17 Rinki-ekopisteessä Etelä-Pohjanmaan, Etelä- ja Pohjois-Savon, Kainuun, Keski-Suomen ja Varsinais-Suomen alueilla.

Aiemmin Rinki on kerännyt näillä pisteillä lasi- ja kartonkipakkauksia sekä pienmetallia. Nyt kuluttajat voivat palauttaa pisteisiin myös muovipakkauksia.

Muovipakkauskeräys on nyt myös näillä Rinki-ekopisteillä:

 • Eno: Niskantie 42 (K-Market Enoa vastapäätä)
 • Hankasalmi: S-market Hankasalmi
 • Ilomantsi: Kauppatie 9 (Kinomantsin piha)
 • Joroinen: S-market Joroinen
 • Kangasniemi: Asematie 5 (Linja-autoasema)
 • Keuruu: K-Supermarket Järvituuli
 • Kuopio: S-market Ykkösrasti
 • Laukaa: S-Market Laukaa
 • Laitila: K-Supermarket
 • Leppävirta: Koulutie 1 (Paloasema)
 • Nilsiä: K-Supermarket Artomarket
 • Outokumpu: K-Market Alavinkatu
 • Pielavesi: Puistotie 34
 • Polvijärvi: S-market Polvijärvi
 • Sonkajärvi: K-Market Marjapaikka
 • Sotkamo: Tokmanni
 • Tohmajärvi: S-market Tohmajärvi

Yli kolme vuotta muovipakkauskeräystä – helposti kauppareissulla

Kotitalouksien muovipakkausten keräys on melko uusia asia Suomessa, keräys alkoi vuonna 2016. Lainsäädännön minimimäärä muovipakkausten keräyspisteille on 500 pistettä, vähintään yksi piste yli 10 000 asukkaan taajamaan. Kaiken kaikkiaan Suomessa on yli 1 850 Rinki-ekopistettä. Näistä yli 600 pisteessä on Ringin ja Suomen Uusiomuovi Oy:n muovipakkauskeräys.

Keräysverkostoa on kehitetty ja laajennettu vuoden 2016 jälkeen. Syksyn ja talven aikana muovipakkauskeräys on alkanut kymmenissä Rinki-ekopisteissä. Nyt keräysverkoston laajuus ylittää lain vaatiman minimirajan jo yli 100 pisteellä.

Rinki-ekopisteet sijoitetaan paikkoihin, joissa muutenkin liikkuu paljon ihmisiä. Lähes puolet niistä sijaitsee kaupan tai kauppakeskuksen yhteydessä, mikä on luonnollinen paikka ekopisteelle: Pakkaukset voi helposti palauttaa ekopisteelle samassa yhteydessä, kun asioi kaupassa.

Lisätiedot:

 • Hankasalmi, Kangasniemi, Keuruu, Laitila, Laukaa ja Sotkamo:
  Aluepäällikkö Harri Patana, puh. 050 910 3699
 • Eno, Ilomantsi, Joroinen, Kuopio, Leppävirta, Nilsiä, Outokumpu, Pielavesi, Polvijärvi, Sonkajärvi ja Tohmajärvi:
  Aluepäällikkö Jari Koivunen, puh. 050 441 7285

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Kuljetuksia myös tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Paikallisten asukkaiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Ethän jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti. Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Taustaa

Suomen lainsäädännön muutos siirsi vuonna 2016 kuluttajapakkausten keräyksen kunnilta pakkauksia markkinoille toimittaville tuottajille. Niin kutsuttu tuottajavastuu on yrityksillä, jotka pakkaavat Suomessa tai maahantuovat pakattuja tuotteita Suomeen ja joiden liikevaihto on 1 M€ tai enemmän.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy vastaa lainsäädännön mukaisen kotitalouksien pakkausjätteiden keräysverkoston ylläpidosta koko Suomen alueella. Kaikkien Rinki-ekopisteiden sijainnit Suomessa on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/rinki-ekopisteet. Yli 1 850 Rinki-ekopisteessä kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, ja niistä yli 600 pisteessä on myös muovipakkausten keräys. Lisätietoa: www.rinkiin.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankasalmi, Kangasniemi, Keuruu, Laitila, Laukaa ja Sotkamo:

Aluepäällikkö Harri Patana, puh. 050 910 3699

Eno, Ilomantsi, Joroinen, Kuopio, Leppävirta, Nilsiä, Outokumpu, Pielavesi, Polvijärvi, Sonkajärvi ja Tohmajärvi:

Aluepäällikkö Jari Koivunen, puh. 050 441 7285

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Mikonkatu 15 B
00100 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 600 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Rinki selvitti lasin kierrätyksen hyödyt: lasipakkausten lajittelu on ilmastoteko18.11.2019 09:30:36 EETTiedote

Lasipakkausten lajittelu on pieni teko, jolla on suuri merkitys ilmastolle. Jokainen kilo lajiteltuja pantittomia lasipakkauksia säästää noin 0,5 kiloa kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna sekajätteeseen päätyvään lasiin. Kukin suomalainen lajitteli keskimäärin 4 kiloa pantittomia lasipakkauksia vuonna 2018. Parhaimmat lasin lajittelijat ovat Salon, Savonlinnan ja Rovaniemen seudulla, Keski-Suomessa on vielä kirittävää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme