Vaasan kaupunki - Vasa stad

Museerna håller öppet under Konstens natt 6.8

Dela

Under Konstens natt torsdagen den 6 augusti 2020 är det fritt inträde till Vasa stads museer kl. 15–22. På gården till Tikanojas konsthem blir det en ljusinstallation.

Av Vasa stads museer har Tikanojas konsthem, Kuntsi museum för modern konst och Österbottens museum öppet. Inträdet är fritt.

På grund av en längre öppettid öppnar museerna sina dörrar för allmänheten undantagsvis kl. 15 torsdagen den 6 augusti.

De traditionella guidade rundturerna uteblir i år men på plats finns diskussionsguider som berättar om de aktuella utställningarna. På museerna utlovas även museijakt.

– Museijakten där man på egen hand letar efter föremål i utställningarna lämpar sig för i synnerhet barnfamiljer. Dessutom väntar en liten belöning på dem som klarar uppgiften, tipsar tf chefen för publikarbete Liisa Palomäki.

Program också utanför museerna

På gården till Österbottens museum finns lekutrustning för utelekar, en käpphästbana och asfaltskritor. Asfaltsteckning utlovas även utanför Kuntsi museum för modern konst.

I trädgården bakom Tikanojas konsthem finns en ljusinstallation av Aija Valtonen-Louko och Nina Sivén. Verket lyser i den skymmande augustikvällen hela kvällen och natten.

Caféet på Österbottens museum säljer söta och salta läckerheter. För barn finns det bilder att färglägga. På caféet på Kuntsi finns en basar för billiga fynd bland museiprodukter kl. 15–21.

Aktuell information om programmet under Konstens natt uppdateras på webbplatsen för Vasa stads museer https://vasastadsmuseer.fi/ och på museernas kanaler i sociala medier.

Nyckelord

Kontakter

tf chefen för publikarbete Liisa Palomäki
Vasa stads museer
tfn 040 357 97 14
liisa.palomaki@vaasa.fi

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum