Vaasan kaupunki - Vasa stad

Museet är intresserat av villaminnen

Dela

Vid Österbottens museum ses sommarutställningen Villaliv, som visas 17.4–30.8.2020. Till utställningen samlar museet nu villaminnen och fotografier som bakgrundsmaterial.

Bild: Vasa stads museer
Bild: Vasa stads museer

Utställningen presenterar Vasaregionens och Österbottens villakultur samt sommarbosättningens historia från slutet av 1700-talet till nutid. I utställningen tas också upp hur man levde och fördrev tiden i villorna. Villalivet presenteras med hjälp av fotografier, kartmaterial och föremål. Utställningen sammanställs huvudsakligen ur Österbottens museums egna samlingar.

Den arbetsgrupp som sammanställer utställningen samlar som bakgrundsmaterial in minnen från villor med anknytning till Vasa och Österbotten. Också fotografier på villalivet i regionen intresserar och de tas gärna emot antingen som lån eller som donationer. Det material som samlas in används i enlighet med dataskyddslagen samt i enlighet med ett särskilt skriftligt avtal som ska ingås om bilderna.

I Österbottens museums kafé ordnas 8.1.2020 kl. 15-17 en tillställning, där allmänheten har möjlighet att dela med sig av sina villaminnen till arbetsgruppens medlemmar och att visa upp sina fotografier med anknytning till temat.

På plats är forskare Minna Vihla, byggnadsforskare Outi Ohranen, landskapsmuseiforskare Kaj Höglund, arkivamanuens Kimmo Vatanen, samlingsassistent Lisbeth Knif samt amanuens Nina Takala.

Kontakter

forskare Minna Vihla, Vasa stads museer, tfn 040 707 5126, minna.vihla@vaasa.fi

Bilder

Bild: Vasa stads museer
Bild: Vasa stads museer
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum