Vaasan kaupunki - Vasa stad

Museo on kiinnostunut huvilamuistoista

Jaa

Pohjanmaan museon kesänäyttelynä nähdään Huvilaelämää, joka on esillä 17.4.–30.8.2020. Näyttelyyn kerätään nyt huvilamuistoja ja valokuvia taustamateriaaliksi.

Kuva: Vaasan kaupungin museot
Kuva: Vaasan kaupungin museot

Näyttely esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin sekä kesäasutuksen historiaa 1700-luvun lopulta nykypäivään saakka. Näyttelyssä tuodaan esiin myös elämää ja ajanviettoa huviloilla. Huvilaelämää esitellään valokuvien, kartta-aineiston ja esineistön avulla. Näyttely kootaan pääosin Pohjanmaan museon omista kokoelmista.

Näyttelyn kokoava työryhmä kerää taustamateriaaliksi huvilamuistoja, jotka liittyvät Vaasaan ja Pohjanmaahan. Myös valokuvat alueen huvilaelämästä kiinnostavat ja niitä otetaan mielellään vastaan joko lainana tai lahjoituksena. Kerättävää materiaalia käytetään tietosuojalain sekä kuvien osalta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen mukaan.

Pohjanmaan museon kahvilassa järjestetään 8.1.2020 klo 15-17 tilaisuus, jossa yleisöllä on mahdollisuus tulla jakamaan työryhmän jäsenille huvilamuistojaan ja esittämään aiheeseen liittyviä valokuviaan.

Paikalla ovat tutkija Minna Vihla, rakennustutkija Outi Orhanen, maakuntamuseotutkija Kaj Höglund, arkistoamanuenssi Kimmo Vatanen, kokoelma-assistentti Lisbeth Knif sekä amanuenssi Nina Takala.

Yhteyshenkilöt

tutkija Minna Vihla, Vaasan kaupungin museot, puh. 040 707 5126, minna.vihla@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupungin museot
Kuva: Vaasan kaupungin museot
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme