Vaasan kaupunki - Vasa stad

Museo on kiinnostunut huvilamuistoista

Jaa

Pohjanmaan museon kesänäyttelynä nähdään Huvilaelämää, joka on esillä 17.4.–30.8.2020. Näyttelyyn kerätään nyt huvilamuistoja ja valokuvia taustamateriaaliksi.

Kuva: Vaasan kaupungin museot
Kuva: Vaasan kaupungin museot

Näyttely esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin sekä kesäasutuksen historiaa 1700-luvun lopulta nykypäivään saakka. Näyttelyssä tuodaan esiin myös elämää ja ajanviettoa huviloilla. Huvilaelämää esitellään valokuvien, kartta-aineiston ja esineistön avulla. Näyttely kootaan pääosin Pohjanmaan museon omista kokoelmista.

Näyttelyn kokoava työryhmä kerää taustamateriaaliksi huvilamuistoja, jotka liittyvät Vaasaan ja Pohjanmaahan. Myös valokuvat alueen huvilaelämästä kiinnostavat ja niitä otetaan mielellään vastaan joko lainana tai lahjoituksena. Kerättävää materiaalia käytetään tietosuojalain sekä kuvien osalta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen mukaan.

Pohjanmaan museon kahvilassa järjestetään 8.1.2020 klo 15-17 tilaisuus, jossa yleisöllä on mahdollisuus tulla jakamaan työryhmän jäsenille huvilamuistojaan ja esittämään aiheeseen liittyviä valokuviaan.

Paikalla ovat tutkija Minna Vihla, rakennustutkija Outi Orhanen, maakuntamuseotutkija Kaj Höglund, arkistoamanuenssi Kimmo Vatanen, kokoelma-assistentti Lisbeth Knif sekä amanuenssi Nina Takala.

Yhteyshenkilöt

tutkija Minna Vihla, Vaasan kaupungin museot, puh. 040 707 5126, minna.vihla@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupungin museot
Kuva: Vaasan kaupungin museot
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORJATTU: Kirjastolla kokoontuu keväällä ilmastoaiheiset lukupiirit suomeksi ja ruotsiksi15.1.2021 12:48:21 EETTiedote

KORJATTU KOHTA: RUOTSINKIELISEEN LUKUPIIRIIN ON ILMOITTAUDUTTAVA MARJA.MIKOLA@VAASA.FI. Vaasan kaupunginkirjasto on mukana valtakunnallisessa lukupiirikampanjassa, jossa voi lukea, keskustella ja kuunnella ilmasto- ja luontokriisistä paikan päällä kirjastossa. Ilmastolukupiirit kokoontuvat pääkirjastossa kevään aikana tiistaisin (suomeksi) ja lauantaisin (ruotsiksi).

Årets unga konstnär 2021 är Joel Slotte – Utställning i höst i Vasa15.1.2021 11:02:04 EETTiedote

En utställning av Joel Slotte, som valts till årets unga konstnär 2021, får vi på hösten se i Vasa. Verk av den Karlebybördiga bildkonstnären är utställda på Tikanojas konsthem 1.10.2021-23.1.2022 som en del av jubileumsårets program. Utställningen inleder samarbetet mellan Tammerfors konstmuseum och Vasa stads museer med den traditionellt viktiga Årets unga konstnär –traditionen, som varje år lyfter fram en lovande konstnär under 35 år. Samarbetet lyfter å ena sidan fram en regional ung konstnär och å andra sidan är utställningen i Tikanojas konsthem också konsthemmets satsning på barns och ungas konstfostran.

Vuoden nuori taiteilija 2021 on Joel Slotte – Näyttely syksyllä Vaasassa15.1.2021 11:01:02 EETTiedote

Vuoden 2021 nuoreksi taiteilijaksi valitun Joel Slotten yksityisnäyttely nähdään syksyllä Vaasassa. Kokkolasta lähtöisin olevan kuvataiteilijan teoksia on esillä Tikanojan taidekodissa 1.10.2021-23.1.2022 osana juhlavuoden ohjelmistoa. Näyttely aloittaa yhteistyön Tampereen taidemuseon ja Vaasan kaupungin museoiden välillä valtakunnallisesti merkittävällä Vuoden Nuori Taiteilija -traditiolla, joka vuosittain nostaa esiin lupaavan alle 35-vuotiaan taiteilijan. Yhteistyö nostaa esiin yhtäältä alueellisen nuoren taiteilijan, ja toisaalta näyttely Tikanojan taidekodissa perustuu myös taidekodin lasten ja nuorten taidekasvatukselliseen painotukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme