Suomen museoliitto

Museot ovat oppimispaikkoja – erityisesti Opi museossa -viikolla

Jaa

Museoiden rooli oppimispaikkoina, koulujen vierailukohteina ja yhteistyökumppaneina sekä monenlaisten muiden kehittävien harrastusten ja ajanviettojen kohteena on viime vuosina korostunut entisestään. Opi museossa -viikko 2.–5.10.2018 nostaa esiin museoiden pedagogisen roolin.

Valtakunnallista koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikkoa vietetään tänä vuonna tutustumalla museoihin oppimispaikkoina. Tarjolla on ohjelmaa lähes 50 museossa Maarianhaminasta Kittilään. Teemaviikolla moniin museoihin on vapaa pääsy koululaisryhmille sekä opiskelijoille.

Ahvenanmaan merenkulkumuseossa heitetään viikon aikana valokuvahaaste: Kuvaa itsesi puhelimella museon näyttelyissä ja luo arkistokuvien tilannetta ja tunnetta uudestaan. 

Särestöniemen museossa, Kittilässä Reidar Särestönniemen taidetta ja tarinaa lähestytään eläinteeman kautta. Taiteilijan eläinystävien innoittamana työpajalaiset pääsevät taiteilemaan omat fantasiaeläimensä sekä askartelemaan kotitilan eläinhahmoja perinteisin menetelmin.  

Hangon rintamamuseolla vierailujen keskeisenä teemana on sota lapsen näkökulmasta. Museo tarjoaa räätälöityjä ohjelmapaketteja eri-ikäisille koululaisryhmille. Tampereella Lenin museo tarjoaa yläkoulun ja lukion historian opetukseen sopivanopastuksen Neuvostoliiton ja Suomen yhteisestä historiasta. 

Raumalla Lönnströmin taidemuseon kuvataiteilijoiden Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen Keskustelupuisto-projektin työpajassa Rauman Lyseon lukion pienryhmä pohtii julkista tilaa ja suunnittelee muutoksia valittuun sisätilaan koululla.

Loimaalla Suomen maatalousmuseo Sarassa tutustutaan ruisleipään ja suomalaiseen leipäkulttuuriin. Hotelli- ja ravintolamuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla Taikinan taju -näyttelyssä kaikki saavat leipoa.  

Vantaan kaupunginmuseossa Kuvien välähdyksiä ja puheiden pärähdyksiä -draamakierros sukeltaa Vantaan maisemiin ja tarinoihin. Varkauden museoissa museokäynnin yhteydessä tarjotaan mediakasvatuksellinen työpaja. 

Kaikki viikon tapahtumat löytyvät Opi museossa -tapahtumakalenterista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen museoliitto
Annankatu 16 B 50
00120 HELSINKI

museoliitto(a)museoliitto.fihttp://www.museoliitto.fi

Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Sen 203 yhteisöjäsentä ylläpitävät yli 400 ammattimaisesti hoidettua museokohdetta: kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja tiedekeskuksia. Museoliitto valvoo museoiden etua, edustaa museoita alan yhteisissä kysymyksissä ja toimii museoiden yhteistyöverkostona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme