Suomen museoliitto

Museoviikkoa vietetään ensi viikolla – paljon tapahtumia ja ilmaispäiviä

Jaa

20. kertaa järjestettävää Museoviikkoa vietetään museoissa eri puolella Suomea 15.–20.5. Tänä vuonna viikon teema on Verkostot esille. Museoviikon kohokohta on Kansainvälinen museopäivä 18.5.

62 museota eri puolilta Suomea on ilmoittanut Museoviikon tapahtumiaan Museoliiton ylläpitämään museoviikko.fi-kalenteriin. Kalenterista voi kätevästi selata kunkin alueen, museon tai päivän tapahtumat. Useimpiin viikkoon osallistuviin museoihin on vapaa pääsy. 

Työpajoja ja keskustelutilaisuuksia

Etelä-Pohjanmaalla Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo tarjoaa työpajoja ja -näytöksiä ja Nelimarkka-museossa on Kulttuuriyhdistys Karikon esitys.

Keski-Suomessa on ohjelmaa Jyväskylän yliopiston tiedemuseossa/ Kulttuurihistoriallisessa museossa, Saarijärven museossa ja Alvar Aalto -museossa. Esimerkiksi Saarijärven museossa Pohjoisen Keski-Suomen kotiseutu- ja taiteilijayhdistysten jäsenillä on keskustelutilaisuus teemalla seutukunnan museo ja ystävien yhteistyö.

Pohjois-Savossa on ohjelmaa Kuopion taidemuseossa, Suomen ortodoksisessa kirkkomuseossa ja Varkauden museoissa. Varkaudessa vietetään museoiden yötä 18.5. Varkauden Museonystävät järjestävät visailun, jossa mietitään museoiden tulevaisuutta ja millainen on uusi varkautelaisten yhteinen museo.

Turussa Lönnströmin taidemuseo, Sibelius-museo ja Turun kaupungin musiikkikirjasto järjestävät wikipajan. Wikipajan aiheena on Lönnströmin taidemuseon ja kuvataiteilija Jani Ruscican Flatlands-yhteistyöprojekti. 

Museot perheille ja lapsille

Teemaviikon kunniaksi museoissa järjestetään runsaasti lasten ohjelmaa. Muun muassa Suomen Ilmailumuseossa vietetään Lasten päivää ja Tekniikan museossa on Kummitusten yö 19.5. 

Lelumuseossa on leikkituokioita useana päivänä ja Vantaan kaupunginmuseossa on Kyllin kestit koko perheelle. Ilmaistapahtuma käynnistää Kylli-hankkeen, jossa määritellään Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Museoviikon ohjelma.

Museoviikon tapahtumia ja uutisia Facebook-tapahtumassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen museoliitto
Annankatu 16 B 50
00120 HELSINKI

http://www.museoliitto.fi

Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Sen 203 yhteisöjäsentä ylläpitävät yli 400 ammattimaisesti hoidettua museokohdetta: kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja tiedekeskuksia. Museoliitto valvoo museoiden etua, edustaa museoita alan yhteisissä kysymyksissä ja toimii museoiden yhteistyöverkostona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Kulta ry: Taiteen ja kulttuurin kentällä kaikki toimijat ovat kohtalonyhteydessä toisiinsa6.2.2019 09:53:21Tiedote

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry yhtyy opetus- ja kulttuuriministeriössä valmisteltujen Taide- ja taiteilijapoliittisten suuntaviivojen päätavoitteeseen: taide yhteiskunnan ytimeen. Myös selvä tavoite kulttuuribudjetin kasvattamisesta prosenttiin valtion budjetista on erinomainen. Samoin kannatamme tavoitetta vahvistaa kulttuurin ja taiteen roolia muiden ministeriöiden toimialoilla, sillä se kasvattaa kulttuuripolitiikan painoarvoa vastaamaan kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista merkitystä.

Arkistot, kirjastot ja museot tyytyväisiä tietosuojalakiin – julkaisuoikeus kaipaa täsmennystä14.11.2018 14:57:45Tiedote

Kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteisen KAM-juridiikkaryhmän mukaan kansallinen tietosuojalaki on toteutumassa siten, että se antaa muistiorganisaatioille hyvät edellytykset henkilötietoja sisältävien kulttuuriperintöaineistojen käsittelyyn yleishyödyllisessä arkistointitarkoituksessa. Henkilötietoja sisältävän kulttuuriperintöaineiston julkaisemisen mahdollistava nimenomainen säännös olisi kuitenkin tärkeä lisäys.

Näyttelypalkkiokokeilu on onnistunut – Suomen museoliitto, Ornamo ja Suomen Taiteilijaseura kannattavat hyvän käytännön laajentamista25.10.2018 11:02:46Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriön näyttelypalkkiokokeilun toinen hakukierros on osoittautunut onnistuneeksi. Rahoituksen ansiosta yli puolet Suomen taidemuseokohteista maksaa taiteilijoille korvauksen näyttelyn pitämisestä. Museoita edustava Suomen museoliitto sekä visuaalisen alan järjestöt Ornamo ja Suomen Taiteilijaseura toivovatkin, että ensi vuonna kokeilu olisi entistä laajempi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme