Museovirasto

Museovirasto aloittaa lomautuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut

Jaa

Huonontuneen koronaviruspandemiatilanteen vuoksi Museovirasto aloittaa osaa henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluesitys annettiin keskiviikkona 2.12.2020.

Kuva: Museovirasto
Kuva: Museovirasto

Pandemiasta johtuen Museovirastoon kuuluvan Suomen kansallismuseon museokohteita eri alueilla on jouduttu sulkemaan. Mikäli museoiden pitkäaikaiset sulkemiset jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen ja kevään aikana, on niillä tulojen vähentyessä ratkaisevia vaikutuksia viraston talouteen.

Yhteistoimintaneuvotteluissa keskustellaan tilapäisistä lomautuksista, jotka kohdistuvat pääasiassa Suomen kansallismuseon museokohteiden avoinnapitoon ja yleisöpalveluihin liittyviin toimintoihin. Lomautusten kesto on enintään 90 päivää.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Museovirasto, pääjohtaja Tiina Merisalo
puh. 0295 336 002, tiina.merisalo@museovirasto.fi

Suomen kansallismuseo, ylijohtaja Elina Anttila
puh. 0295 336 131, elina.anttila@kansallismuseo.fi

Kuvat

Kuva: Museovirasto
Kuva: Museovirasto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Museovirasto
Museovirasto
Sturenkatu 2a
00510 HELSINKI

https://www.museovirasto.fi

Museovirasto

Museovirasto on kulttuuriperinnön asiantuntija, palvelujen tuottaja ja toimialansa kehittäjä. Museovirasto pitää huolta monimuotoisen kulttuuriperinnön säilymisestä sekä edistää sen saavutettavuutta ja avointa käyttöä. Museovirasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa toimiva viranomainen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museovirasto

Uusi Merenkulun riskit ja resurssit -julkaisu on monitieteinen katsaus merihistoriaan13.1.2021 13:51:07 EETTiedote

Museoviraston ja Suomen merihistoriallisen yhdistyksen julkaisema monitieteinen artikkelikokoelma Merenkulun riskit ja resurssit – Nautica Fennica 2020 avaa seitsemän näkökulmaa merenkulkuun 1700-luvulta nykypäivään. Kirsi Keravuoren ja Sari Mäenpään toimittaman teoksen artikkelit perustuvat vuonna 2019 Forum Marinumissa järjestettyjen Merihistorian päivien esitelmiin.

Suomalaista museo-osaamista viedään Eurooppaan – MOI! Museums of Impact -hanke pohjaa Suomessa kehitettyyn museoiden arviointiin21.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Uusi eurooppalainen yhteistyöhanke MOI! Museums of Impact on lähtenyt käyntiin EU:n Luova Eurooppa -ohjelman tuella. Hankkeen tavoitteena on kehittää museoille niiden vaikuttavuutta tukeva eurooppalainen itsearviointimalli. Yhteishankkeeseen osallistuu yhteensä 11 partneria eri puolilta Eurooppaa, ja se kestää vuoden 2022 loppupuolelle. Suomen Museovirasto on eurooppalaisen hankkeen pääkoordinaattori.

Museovirasto avaa yli 200 000 kokoelmakuvaa painolaatuisina vapaaseen käyttöön14.12.2020 09:12:56 EETTiedote

Museovirasto avaa Finna-palvelussa yli 200 000 kokoelmakuvaa painolaatuisina kuvatiedostoina kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kansallisten kuvakokoelmien aineistoja voi käyttää esimerkiksi julkaisuissa, tutkimuksessa ja sisustusratkaisuissa. Uudistuksella Museovirasto tukee kulttuuriperinnön saavutettavuutta sekä avointa ja laajaa käyttöä. Kyseessä on Suomen suurin kuvallisten kokoelmien avaaminen vapaaseen käyttöön. Uudistuksen yhteydessä Museovirasto avaa myös oman Finna-näkymän osoitteessa museovirasto.finna.fi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme