Musiikkitalo

Musiikkitalossa maksutonta talvilomatekemistä koko perheelle!

Jaa

Talvilomaviikolla 17.–23.2. Musiikkitalossa järjestetään Talvijamit lapsille ja lomalaisille. Konsertteja on viikon jokaisena päivänä, ja kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!

Konsertteja perheen pienimmille

Musiikkitalossa järjestetään jokaisena talvilomaviikon päivänä kaksi tai kolme ilmaiskonserttia. Ohjelmassa on huomioitu eri ikäiset lapset: aamupäivien ohjelma on erityisesti perheen pienemmille ja iltapäivät taas sopivat parhaiten alakoululaisille ja sitä vanhemmille. Ikäsuositukset ovat kuitenkin viitteellisiä, ja kaikenikäiset ovat tervetulleita kaikkiin konsertteihin.

Talvijamit avaa maanantaina 17.2. klo 11 Maria Baric Company. Konsertti on koko yleisön yhteinen leikki, jossa tutustutaan salaisuuksien sateenvarjoon. Keskiviikkona 19.2. klo 11 lavalle astelee kokenut lastenmuusikko ja kertoja Ville Karttunen, jonka konsertit usein johtavat koko yleisön kilpalaulantaan. Perjantaina 21.2. klo 11 Klasari-Klaara ja Jazz-Piski vuorostaan löytävät musiikin avulla ystävän näytelmällisessä esityksessä.  Nämä ensisijaisesti alle kouluikäisille suunnatut konsertit järjestetään yhteistyössä Konserttikeskuksen kanssa. 

Maailmanmusiikkia alakoululaisille

Alakoululaisille suunnattujen iltapäiväkonserttien teema on “Yhteinen maapallomme”. Musiikin kautta käsitellään luonnonsuojelun ja monikulttuurisuuden ajankohtaisia teemoja lapsille sopivalla tavalla. Konsertit tutustuttavat lapset eri maiden musiikkikulttuureihin ja soittimiin; mukana on musiikkia Kreikasta, Kiinasta, Arubalta, Kosovosta, Portugalista – ja villinä korttina yksi teos avaruudesta! 

Konserttien yhteydessä pidettävissä työpajoissa voi oppia vaikkapa laulun Kiinasta tai Kosovosta, olla osallisena kreikkalaisissa perinteissä tai kokeilla konserttikanteletta. Esiintyjät ovat kaikki Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita ja alumneja. Iltapäiväkonsertit järjestetään ma–su klo 13 & 15, paitsi ke vain klo 13. 

Diskoilua ja eläinjoogaa

Konserttien lisäksi Talvijameilla pääsee tanssimaan koko perheen kesken. Musiikkitalo, Skidit Disko ja Taideyliopisto mahdollistavat yhdessä maksuttoman diskoelämyksen lauantaina 22.2. klo 14–16. Luvassa on tärinää ja törinää, tanssia ja kreisiä menoa, diskoleikkejä ja kavereita. DJ:nä toimii Skidit Diskojen isä, YleX:n musiikkipäällikkö, New Yorkista Ibizalle bilekansaa tanssittanut DJ Orkidea. VJ Sellekhanks kuvittaa seinät ja MC Aino leikittää ja liekittää!

Diskossa käytetään välkkyviä valoja. Äänenvoimakkuutta pidetään lapsille sopivalla tasolla, mutta omat kuulosuojaimet kannattaa ottaa mukaan varmuuden vuoksi. Diskon vieressä on väljempi ja rauhallisempi hengähdystila, johon lähetetään suorana kuvaa ja musiikkia diskotilasta.

“Skidit Disko tarjoaa musiikkimatkan lastensävelistä tämän päivän tinkimättömiin hitteihin. Tulossa on musiikkiblenderiin survottu, taatusti tanssittava, koko perhettä virkistävä tanssihetki. Tanssiminen yhdessä lapsen kanssa on unohtumaton kokemus – teille molemmille!” Skidit Diskon tuottaja Aino Heikkinen kuvailee.

Tiistaina 18.2. ja torstaina 20.2. klo 11 Musiikkitalossa voi kokeilla eläinjoogaa. Meri Moortin suunnittelemien eläinjoogakorttien kanssa testataan esimerkiksi miten sammakot hyppivät ja kuinka pieneen kippuraan siilit pääsevät. Eläinjooga on suunnattu erityisesti 4–8-vuotiaille. Aikuiset voivat seurata touhuja salin seinustalta tuoliriviltä tai tarvittaessa tulla ihan vaikka joogamatolle asti apuriksi. Joogatunnille tarvitsee ilmaislipun, joka haetaan Musiikkitalon lipunmyynnistä. Mikäli paikkoja jää yli, täytetään loput paikat sisääntulojärjestyksessä. 

Matala kynnys tutustua konsertteihin

“Meiltä kysytään verrattain usein, voiko lapsen tuoda kuuntelemaan jotain tiettyä konserttia. Tarkkaa ikäsuositusta on yleensä hankala tehdä ja luotamme parhaiten huoltajan omaan arvioon. Talvijamien kaikki konsertit järjestetään lämpiötilassa, missä voi rauhassa vaikka pyöriä takarivissä ympyrää tai käydä kesken kaiken vessassa ilman muun yleisön häiritsemistä,” kertoo Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paaso. “Kynnys on siis erittäin matala tulla tutustumaan yleisellä tasolla konsertteihin, minkä jälkeen on helpompi arvioida miten lapsi mahdollisesti jaksaisi kokopitkää konserttia.”

Musiikkitalo on täysin kynnyksetön rakennus, ja vaunuparkki löytyy ilmaisen vaatesäilytyksen vierestä. Talosta löytyvät myös esteettömät lastenhoitohuoneet. Talvilomaviikolla Musiikkitalossa on myynnissä lounasta ja pientä purtavaa sekä lasten että aikuisten makuun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa: Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paaso, puh. 020 7070 405

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Musiikkitalo
Musiikkitalo
Mannerheimintie 13 A
00100 Helsinki

https://www.musiikkitalo.fi/

Musiikkitalo on konserttikeskus ja kohtauspaikka Helsingin keskustassa. Vilkkaimman kauden aikana, syyskuusta toukokuuhun Musiikkitalossa järjestetään noin 70 -100 konserttia tai muuta tapahtumaa kuukaudessa. Akustiselle musiikille suunnitellun Konserttisalin lisäksi talossa on viisi pienempää salia, joilla kaikilla on erilainen käyttötarkoitus ja erilainen, tarkoituksenmukainen akustiikka. Musiikkitalon julkisiin tiloihin: lämpiöihin, kahvilaan, ravintolaan ja Sibelius-Akatemian kirjastoon ovat niin kaupunkilaiset kuin turistitkin tervetulleita viettämään aikaa, vaikka lippua konserttiin ei olisikaan ostettuna. Musiikkitalon päätoimijat ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Musiikkitalo

The Musiikkitalo Concert Hall will have the world’s largest concert hall organ27.3.2020 09:00:00 EETPress release

The Musiikkitalo concert hall organ project is now underway in Helsinki, Finland. In accordance with the results of international competitive bidding and the contract signed in June 2018, the organ will be built by Austrian organ builders Rieger Orgelbau. The instrument will have 123 registers, which will make it the world’s largest concert hall organ. The largest organ in Finland so far – the Lapua Cathedral organ – has 85 registers.

Musikhuset får världens största konsertsalorgel27.3.2020 09:00:00 EETTiedote

Planerna för Musikhusets i Helsingfors nya konsertsalsorgel har offentliggjorts. I enlighet med det internationella anbudsförfarandet och det i juni 2018 underskrivna avtalet ska orgeln konstrueras av den österrikiska orgelmakaren Rieger Orgelbau. Orgeln får 123 register. Det gör den till världens största konsertsalsorgel. Som jämförelse kan nämnas Finlands hittills största orgel som med sina 85 register står i Lappo domkyrka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme