Vaasan kaupunki - Vasa stad

Mussorintien asukaskyselyyn saatiin paljon vastauksia – suunnittelu jatkuu PIHAKATU -vaihtoehdolla

Jaa

Mussorintien turvallisuutta parannetaan Huutoniemellä. Suunnitteluvaihtoehdoista järjestettiin asukaskysely 25.5.-5.6. Vastauksia saatiin huimat 132 kappaletta. Esittelyaineistoon kävi verkossa tutustumassa 360 vierailijaa. Suosituin vaihtoehto oli PIHAKATU.

- Vastauksia saatiin upea määrä, vaikka emme voineet järjestää yleisötilaisuutta. Suuri kiitos kaikille vastanneille. Aihe kiinnosti sekä kadun varrella asuvia, että alueen muita asukkaita ja tienkäyttäjiä. On hienoa, että juuri oikea kohderyhmä pääsee vaikuttamaan kadun suunnitteluun, iloitsee suunnitteluinsinööri Tiina Kristola.

Mussorintien hanke lähti liikkeelle vesihuollon saneeraustarpeesta. Kaupungille esitettiin myös toive, että Huutoniemen koululaisten koulutien turvallisuutta parannetaan.

Tietoa katusuunnitelmista ja kyselystä jaettiin suoraan koteihin sekä koulun, vanhempainyhdistyksen, median ja kaupungin omien sähköisten kanavien kautta. Sähköinen esittely ja kysely toteutettiin Maptionnaire-palvelulla, jota esimerkiksi kaavoituksessa on käytetty jo pidempään.

Eniten kannatusta sai vaihtoehto PIHAKATU

Mussorintiestä laadittiin kolme vaihtoehtoa; PIHAKATU, ERILLINEN PYÖRÄTIE ja JALKAKÄYTÄVÄ.

Suosituin vaihtoehto kaikista oli PIHAKATU, jota kannattivat varsinkin Mussorintien varrella asuvat (n. 73 %) ja kaikista vastaajista noin 45 prosenttia. Eniten kannatusta (n. 41 %) Mussorintietä säännöllisesti käyttäviltä sai vaihtoehto ERILLINEN PYÖRTIE, kaikista vastaajista sitä kannatti noin 33 prosenttia. JALKAKÄYTÄVÄ sai vähiten kannatusta ja sen valitsi noin 20 prosenttia kaikista vastaajista. Neljä vastaajaa ei valinnut mitään vaihtoehdoista.

Vastauksissa korostuu erityisesti koulutien turvallisuus:

”Pihakatu toisi turvallisen koulutien jo olemassa olevalle tielle. Osa lapsista tulisi kulkemaan joka tapauksessa kouluun Mussoritiellä, vaikka erillinen väylä olisikin olemassa. Pihakatu toisi viihtyisyyttä alueen asukkaille.”

”Pihakatu olisi paras vaihtoehto leikkipuiston vuoksi. Miten leikkipuistoon kuljettaisiin, jos esim. olisi erillinen pyörätie? Pyörätie pidentäisi matkaa. Pihakatua pitkin saisivat kaikki ajaa edelleen, mutta turvallisemmin.”

”Paras ja turvallisin tapa on muuttaa Mussorintie Pihakaduksi. Silloin siinä uskaltaa kulkea kaikki. Suunnitelma Pihakadusta näyttää hyvälle.”

Kadun suunnittelu jatkuu

Mussorintien suunnittelua jatketaan PIHAKATU –vaihtoehdolla. Mussorintie välillä Keskuskatu – Puskantie muutetaan suunnitelmassa pihakaduksi.

Pihakatu tarkoittaa jalankululle ja ajoneuvoille yhteisesti tarkoitettua katua. Ajonopeus ei saa ylittää 20 kilometriä tunnissa. Risteyksessä pihakadulta tulevan kuljettajan on aina väistettävä muuta liikennettä. Pihakadulla jalankulkijat, pyöräilijät ja autot kulkevat samassa tilassa yhdenvertaisina.

- Suunnittelu jatkuu ja työt kadulla tullaan aloittamaan loppusyksystä, kertoo kadunsuunnittelupäällikkö Siri Gröndahl.

Liitteet: Poikkileikkaus kadusta ja katusuunnitelma kartalla.

Yhteyshenkilöt

suunnitteluinsinööri Tiina Kristola, p. 040 191 2372

kadunsuunnittelupäällikkö Siri Gröndahl, p. 040 563 6635

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny coronavirussmitta har konstaterats – över 50 exponerade23.9.2020 13:13:35 EESTTiedote

Coronavirusinfektion har blivit konstaterad hos en person som varit på Vasarestaurangen Dallas Pizza Palazzo fredag 18.9.2020 kl. 19.00–20.00. Den infekterade personen är hemma i isolering. Hälsomyndigheterna har kontaktat de personer som har utsatts för smitta av personen i fråga och de har antingen redan försatts eller kommer att försättas i karantän. Enligt nuvarande information har över 50 personer exponerats.

Uusi koronavirustartunta todettu – altistuneita yli 5023.9.2020 13:09:15 EESTTiedote

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa Dallas Pizza Palazzo –ravintolassa perjantaina 18.9.2020 klo 19.00 – 20.00. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet todetun tautitapauksen altistamia henkilöitä ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan altistuneita on yli 50.

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme