Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Muutoksia Kainuun joukkoliikenteessä 7.6.2021 alkaen

Jaa

Kainuun joukkoliikenteessä tapahtuu muutoksia kesäkuun alkupuolella. ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä ei jatkossa käytetä Waltti-lipputuotteita ja sinisestä seutuliikenteen Waltti-matkakortista luovutaan. Samalla liikenteen aikataulut muuttuvat uusien liikennöintisopimusten astuessa voimaan.

Alkaen 7.6.2021 ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä ei enää käytetä Waltti-lipputuotteita. ELY-keskuksen hankkima liikenne koostuu Kajaanista Sotkamoon ja Kuhmoon, Paltamoon ja Puolangalle sekä Ristijärvelle, Hyrynsalmelle ja Suomussalmelle liikennöivistä seutuliikenteen vuoroista. Lisäksi osa ELY-keskuksen hankkimista vuoroista on Kajaanin, Paltamon ja Sotkamon sisäistä liikennettä.

Seutuliikenteen matkakorttia ei voi 7.6.2021 alkaen käyttää enää missään liikenteessä. Sen sijaan Kajaanin sisäisessä liikenteessä linjoilla 1–15 ja Pikku-Petessä Waltti-lipputuotteiden käyttö jatkuu. Seutuliikenteen matkakortin käytön päättyessä myös linjanumerot poistuvat käytöstä ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä. Kajaanin sisäisessä liikenteessä linjanumerot säilyvät ennallaan.

Seutuliikenteen matkakorttien myynti päättyy 9.5.2021. Samalla päättyy myös kausilippujen ja Kela-lippujen lataaminen seutuliikenteen matkakortille. Matkakortille voi ladata arvoa 6.6.2021 asti. Seutuliikenteen matkakortille ladatut lipputuotteet tulee käyttää loppuun ennen kortin voimassaolon päättymistä. Henkilökohtaiselle matkakortille ladattu arvo ja aloittamattomat kausiliput voidaan palauttaa rahana asiakkaalle Kajaani Infossa. Kela-lippuja tai aloitettuja kausilippuja ei hyvitetä. Hyvityksestä peritään käsittelymaksu 8,00 €. Hyvityksiä tehdään 31.8.2021 saakka.

Liikennöinti Kainuussa jatkuu entiseen tapaan pääsuunnittain Kajaani-Sotkamo-Kuhmo, Kajaani-Paltamo-Puolanka, Kajaani-Suomussalmi-Kuusamo ja Kuhmo-Nurmes. Aikatauluihin on luvassa muutoksia ja samalla matkalippujen hinnat alenevat. Uusista käyttöönotettavista lipputuotteista tiedotetaan myöhemmin keväällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikennejärjestelmäasiantuntija
Johannes Miesmaa
puh. 0295 038 537
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Virtuaalinen esittelytilaisuus Raahen alueen vesien säännöstelykäytäntöjen kehittämisestä 14.4.12.4.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Raahen alueelle on aikanaan rakentunut monimutkainen vesistöjärjestelmä terästehtaan vedensaannin varmistamiseksi. Laaditussa selvityksessä vesistöjärjestelmän käyttöön haetaan sellaisia ratkaisuja, että tehtaan vedenkäytön lisäksi huomioitaisiin nykyistä paremmin myös vesistöjen tila, tulvasuojelu ja virkistyskäyttö. Kehittämisehdotuksia esitellään kaikille avoimessa virtuaalisessa tilaisuudessa keskiviikkona 14.4. klo 17-18.30.

Työvoimalle kysyntää vuoden takaista enemmän - kuntakokeilut mukaan työllistämisen tueksi30.3.2021 08:01:57 EEST | Tiedote

Työttömyys on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen korkealla tasolla. Keväällä 2020 alkaneen koronakriisin vaikutukset näkyvät edelleen mm. kokoaikaisesti lomautettujen suurena määränä. Viime kesästä lähtien lomautusten määrä on kuitenkin vähentynyt. Helmikuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli 23 800 työtöntä työnhakijaa (ml. lomautetut) eli työttömiä oli 4 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 3 300, mikä on noin 1 500 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste (työttömien työnhakijoiden osuus työvoi-masta) oli Pohjois-Pohjanmaalla 12,7 %, mikä on samaa tasoa kuin maassa keskimäärin (12,4 %). Työttömien työnhakijoiden määrä oli noussut vuoden takaisesta Pyhäntää lukuun ottamatta kaikissa muissa kunnissa. Maa-kunnan kunnista alhaisin työttömyysaste oli Pyhännällä (8,9 %) ja korkein Vaalassa (17,3 %). Oulussa työttömiä työnhakijoita oli 13 800 ja työttömyysaste oli 13,9 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme