VäestörekisterikeskusVäestörekisterikeskus

MyData 2017 konferenssi 20.8. – 1.9.2017: Väestörekisterikeskus edistää läpinäkyvämpää digimaailmaa

Jaa

Väestörekisterikeskus on MyData 2017 konferenssin pääyhteistyökumppani. Konferenssi toimii sidosryhmien foorumina ideoiden ja teorioiden jakamiseen. Nämä ideat voivat liittyä vaikkapa infrastruktuureihin, lainsäädäntöön ja businessratkaisuihin liittyvien konkreettisten esimerkkien ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen.

Tänä vuonna konferenssi järjestetään samanaikaisesti kahdessa maassa, Suomessa ja Virossa. Viro toimii EU:n neuvoston puheenjohtajamaana vuonna 2017. Suomi ja Viro tunnetaan digitaalisten innovaatioiden ja infrastruktuurin edelläkävijöinä. Kehitämme yhteisiä ratkaisuja ja palveluita, kuten maidemme välisessä tiedonsiirrossa käytettyä X-Road teknologiaa. ”Yhteistoiminta on ratkaisevaa, ei ainoastaan valtiollisten toimijoiden välillä, vaan myös kansainvälisesti”, digitaalisten palveluiden johtaja Janne Viskari Väestörekisterikeskuksesta toteaa.

Julkisissa tietorekistereissä on valtava potentiaali MyDatan näkökulmasta tarkasteltuna. Valitettavasti kyseinen tieto on tällä hetkellä piilotettuna julkisten toimijoiden tietojärjestelmiin. Yksittäisellä kansalaisella ei ole mahdollisuutta sallia omien tietojensa käyttöä kolmansille osapuolille. Tieto ei liiku julkisten toimijoiden välillä sujuvasti tai se ei liiku lainkaan.

Väestörekisterikeskus tuottaa parhaillaan lukuisia palveluja, jotka tarjoavat sekä julkiselle että yksityissektorille työkaluja palveluidensa digitalisointiin. Tavoitteena on saada kysyntä ja tarjonta kohtaamaan, kun Suomi.fi-palveluissa rakennetaan älykästä IT-infrastruktuuria. Lisäksi Väestörekisterikeskus tekee läheistä yhteistyötä valtiovarainministeriön kanssa MyData-teemaisessa pilottiprojektissa. Etsimme keinoja, kuinka sisällytämme palveluihimme tarvittavat mekanismit, joilla kolmansille osapuolille voidaan myöntää lupa tietojen käyttöön. Tätä työtä tehdään yhdessä lukuisten julkisen ja yksityissektorin sidosryhmien kanssa. ”Jotta tieto voisi liikkua vapaammin julkisen ja yksityissektorin organisaatioiden välillä, meidän täytyy antaa yksittäiselle kansalaiselle valta antaa lupa omien tietojensa käyttöön”, Viskari painottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Väestörekisterikeskus, Janne Viskari, Johtaja, Digitaaliset palvelut, puh. +358 295 535 022, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Finlands och Estlands informationsleder kopplades samman den 7 februari – nu kan länderna utbyta information snabbt och pålitligt8.2.2018 09:00Tiedote

Befolkningsregistercentralen i Finland och den estniska datasystemmyndigheten Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) har kopplat samman ländernas informationsleder, dvs. X-tee och Suomi.fi. Kopplingen gör det möjligt att förmedla information elektroniskt över Finska viken mellan organisationer som anslutit sig till ländernas informationsleder.

Finland's and Estonia's data exchange layers connected to one another on 7 February - the rapid exchange of information between the countries is now possible8.2.2018 09:00Tiedote

Finland's Population Register Centre and the Republic of Estonia's Information System Authority have interconnected the two countries' data exchange layers X-Road and Suomi.fi to one another. This will make it technologically possible to transfer data electronically over the Gulf of Finland between organisations that have joined the countries' data exchange layers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme