Väestörekisterikeskus

MyData 2017 konferenssi 20.8. – 1.9.2017: Väestörekisterikeskus edistää läpinäkyvämpää digimaailmaa

Jaa

Väestörekisterikeskus on MyData 2017 konferenssin pääyhteistyökumppani. Konferenssi toimii sidosryhmien foorumina ideoiden ja teorioiden jakamiseen. Nämä ideat voivat liittyä vaikkapa infrastruktuureihin, lainsäädäntöön ja businessratkaisuihin liittyvien konkreettisten esimerkkien ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen.

Tänä vuonna konferenssi järjestetään samanaikaisesti kahdessa maassa, Suomessa ja Virossa. Viro toimii EU:n neuvoston puheenjohtajamaana vuonna 2017. Suomi ja Viro tunnetaan digitaalisten innovaatioiden ja infrastruktuurin edelläkävijöinä. Kehitämme yhteisiä ratkaisuja ja palveluita, kuten maidemme välisessä tiedonsiirrossa käytettyä X-Road teknologiaa. ”Yhteistoiminta on ratkaisevaa, ei ainoastaan valtiollisten toimijoiden välillä, vaan myös kansainvälisesti”, digitaalisten palveluiden johtaja Janne Viskari Väestörekisterikeskuksesta toteaa.

Julkisissa tietorekistereissä on valtava potentiaali MyDatan näkökulmasta tarkasteltuna. Valitettavasti kyseinen tieto on tällä hetkellä piilotettuna julkisten toimijoiden tietojärjestelmiin. Yksittäisellä kansalaisella ei ole mahdollisuutta sallia omien tietojensa käyttöä kolmansille osapuolille. Tieto ei liiku julkisten toimijoiden välillä sujuvasti tai se ei liiku lainkaan.

Väestörekisterikeskus tuottaa parhaillaan lukuisia palveluja, jotka tarjoavat sekä julkiselle että yksityissektorille työkaluja palveluidensa digitalisointiin. Tavoitteena on saada kysyntä ja tarjonta kohtaamaan, kun Suomi.fi-palveluissa rakennetaan älykästä IT-infrastruktuuria. Lisäksi Väestörekisterikeskus tekee läheistä yhteistyötä valtiovarainministeriön kanssa MyData-teemaisessa pilottiprojektissa. Etsimme keinoja, kuinka sisällytämme palveluihimme tarvittavat mekanismit, joilla kolmansille osapuolille voidaan myöntää lupa tietojen käyttöön. Tätä työtä tehdään yhdessä lukuisten julkisen ja yksityissektorin sidosryhmien kanssa. ”Jotta tieto voisi liikkua vapaammin julkisen ja yksityissektorin organisaatioiden välillä, meidän täytyy antaa yksittäiselle kansalaiselle valta antaa lupa omien tietojensa käyttöön”, Viskari painottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Väestörekisterikeskus, Janne Viskari, Johtaja, Digitaaliset palvelut, puh. +358 295 535 022, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Suomi.fi presenteras under hösten i köpcentrum på olika håll i Finland30.8.2017 06:20Tiedote

Suomi.fi-nättjänsten förnyades i somras och nu är det dags att presentera den mångsidiga tjänsten för medborgare i hela landet. Suomi.fi-turnén besöker sammanlagt 28 köpcentrum på 22 orter från Helsingfors till Rovaniemi och från Åbo till Villmanstrand. Turnén startar vid Kampen i Helsingfors den 7 september. Syftet med turnén är att sprida information om Suomi.fi-nättjänsten och demonstrera på ort och ställe hur man kan använda tjänsten.

Suomi.fi esillä kauppakeskuksissa ympäri Suomea syksyn ajan30.8.2017 06:20Tiedote

Suomi.fi-verkkopalvelu uudistui kesällä ja nyt on aika esitellä monipuolista palvelua kansalaisille ympäri Suomea. Suomi.fi-kiertue rantautuu yhteensä 28 kauppakeskukseen 22 eri paikkakunnalle ulottuen Helsingistä Rovaniemelle ja Turusta Lappeenrantaan. Kiertue alkaa Helsingin Kampista 7. syyskuuta. Sen tarkoituksena on tehdä Suomi.fi-verkkopalvelua tutuksi ja opastaa palvelun käyttöön paikan päällä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme