SDP EDUSKUNTA

Myller kehottaa Mykkästä pitäytymään tosiasioissa: SDP kannattaa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa

Jaa

SDP:n kansanedustaja Riitta Myller kehottaa sisäministeri Kai Mykkästä pitäytymään tosiasioissa Mykkäsen arvioidessa SDP:n ilmastopoliittisia tavoitteita. Myller muistuttaa, että SDP on jo vuosia ajanut politiikkaa, jolla vähennetään suomalaisen yhteiskunnan riippuvaisuutta fossiilisista polttoaineista.

‒ Kokoomuksen ympäristöasioista vastaavan sisäministeri Kai Mykkäsen väitteet, että SDP ei kannattaisi nopeaa fossiilisista polttoaineista luopumista, ovat vailla totuuspohjaa. Viimeksi kesäkokouksessaan elokuussa SDP:n eduskuntaryhmä esitti puolueen tavoitteet poluksi ilmastonmuutoksen torjuntaan. Myös koko puolueen uusi veropoliittinen ajattelu lähtee siitä, että verotuksen keinoin tulisi ohjata yhteiskuntaa ekologisesti kestävämpään suuntaan, mikä tarkoittaa ennen kaikkea uusiutuvan energian tukemista ja energiatehokkuuden edistämistä, Myller toteaa.

Myller korostaa SDP:n ilmastopoliittisen ajattelun laaja-alaisuutta. Muutos kestävämpään yhteiskuntaan on puolueen mielestä tehtävä yhdessä kaikkien yhteiskunnan toimijoiden eli yrityksien, työntekijöiden ja kuluttajien kanssa. Siksi Suomen polku päästövähennyksiin ja hiilineutraliuteen tulisi valmistella parlamentaarisesti ja osallistaa työhön kaikki yhteiskunnan osa-alueet. Avainasemassa ovat panostukset osaamisen kehittämiseen sekä tutkimukseen- ja tuotekehitykseen, jotta Suomi voisi olla edelläkävijä kansainvälisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ihalainen: Liikenneinvestoinnit tukevat kilpailukykyä ja kotimaista saatavuutta15.11.2018 13:17Tiedote

Suomen suhteellinen etäisyys Eurooppaan on kasvanut. Etelä-Skandinavian mittavat investoinnit nopeisiin raideyhteyksiin ovat vieneet Ruotsin, Norjan ja Tanskan entisestään lähemmäksi toisiaan ja Eurooppaa. Pohjolan poliitikot loivat vision, että Etelä-Skandinaviasta tehdään maailman kilpailukykyisin työmarkkina-alue. Tavoitteena oli linkittää kansantaloudet nopeilla radoilla yhteen ja sysätä työvoima liikkeelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme