Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Myllykallion koulun perusparannushanke etenee

Jaa

Lauttasaaren ala-asteen Myllykallion koulun perusparannuksen hankesuunnitelma on valmistunut ja etenee päätöksentekoon tällä viikolla. Kesällä saatujen tutkimustulosten perusteella koulua voidaan käyttää nykyiseen tapaan perusparannukseen asti.

Vuonna 1954 valmistuneen Myllykallion koulun perusparannus alkaa arviolta vuoden 2020 alussa. Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto käsittelee perusparannuksen hankesuunnitelmaa kokouksessaan torstaina 23. elokuuta.

Hankesuunnitelma koskee rakennuksessa tehtävää laajaa teknistä ja toiminnallista perusparannusta.

Kaupunki on teettänyt Myllykallion koulussa viime vuosina useita tutkimuksia ja korjauksia sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi. Selvitysten mukaan ongelmien keskeisenä syynä on ollut puutteellinen ilmanvaihto. Lisäksi sisäilman laatua ovat voineet heikentää rakennuksen paikalliset mikrobivauriot. Koulusta ei ole löytynyt laajoja mikrobivaurioita.

Kuluneen kesän aikana Myllykallion koulussa tehtiin täydentävä sisäilmatekninen tutkimus, jossa selvitettiin, ovatko korjaukset ja aiemmat tutkimukset olleet riittäviä. Tulosten perusteella aiemmin ja tänä kesänä tehdyt korjaukset ovat olleet kattavia, ja koulutyö voi jatkua rakennuksessa laajempaan perusparannukseen asti.

Huonekohtaiset ilmanvaihtokoneet parantavat sisäilmaa

Kuluneen kesän aikana viiteen luokkaan asennettiin huonekohtaiset ilmanvaihtokoneet, jotka luovat luokkiin koneellista ilmanvaihtoa vastaavat olosuhteet. Huonekohtainen ilmanvaihtokone on nyt jokaisessa luokassa. Lisäksi kesällä tehtiin pienempiä sisäilman laatua parantavia korjauksia ja muita toimia muun muassa uusimalla yhden luokan ikkunat ja purkamalla vanhoja kaapistoja.

Ongelmien poistamiseksi koulurakennusta on jo aiemmin korjattu uusimalla ikkunoita, tiivistämällä rakenteita, korjaamalla paikallisia kosteus- ja mikrobivauriota, asentamalla luokkakohtaisia ilmanvaihtokoneita, ummistamalla hormeja ja poistamalla luokista vanhaa irtaimistoa.

Lisäksi kellarikerroksen bänditila on poistettu käytöstä rakenteissa todettujen kosteusvaurioiden vuoksi ja siksi, että varastotilaksi suunnitellun tilan ilmanvaihto ei ole mitoitettu bänditoimintaa varten. Kesällä tehdyn tutkimuksen mukaan kellaritiloista ei kulkeudu ilmavirtauksia ylempien kerrosten käyttötiloihin.

Kesällä tehdyssä selvityksessä ei paljastunut merkittävää uutta tietoa rakennuksen kunnosta. Koulun henkilökunnalle ja oppilaiden vanhemmille järjestetään tänä syksynä asiaa koskevat tiedotustilaisuudet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katri Kuusinen, yksikön päällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, yhteiskuntavastuuyksikkö
Puh. 09 310 39163
katri.kuusinen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Urhea-kampuksen rakennustyöt alkavat toukokuussa Helsingissä18.4.2019 12:04:57 EESTTiedote

Mäkelänrinteen lukion yhteyteen kohoavan Urhea-kampuksen rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa 2019. Valtakunnallisesti merkittävän kampuksen muodostavat uusi monilajisen urheilun harjoitushalli, uusi asuinkerrostalo opiskeleville urheilijoille sekä Mäkelänrinteen lukion rakennus, joka perusparannetaan ja laajennetaan. Kampuksella toimii myös Mäkelänrinteen Uintikeskus, johon suunnitellaan laajennusosaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme