Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Myllypuron arvostuksen lisääntyminen näkyy asuntojen hinnoissa

Jaa

Helsingin Myllypuron 1960-luvulla rakennetun kerrostaloalueen asuntojen hinnat ovat 2010-luvulla nousseet enemmän kuin läheisten vastaavien asuinalueiden. Samaan aikaan Myllypurossa on tehty useita kaupungin kehittämistoimia, jotka todennäköisesti ovat vaikuttaneet alueen hintoihin. Tiedot käyvät ilmi Kvartti-verkkolehden tuoreesta artikkelista.

Myllypuron 1960-luvulla rakennetun asuinrakennuskannan asuntojen hinnat ovat nousseet vuodesta 2005 vuoteen 2016 mennessä 61 prosenttia. Vertailualueiden hinnat ovat nousseet samassa ajassa Kontulassa 21 prosenttia, Pihlajamäessä 44 prosenttia ja Vuosaaressa 54 prosenttia. Koko Helsingissä 1960-luvun rakennuskannan keskineliöhinta on noussut kyseisellä aikavälillä 59 prosenttia, mukaan lukien myös muualla kuin niin sanotuissa aiemmissa metsälähiöissä sijaitseva 1960-luvun asuinrakennuskanta. Myllypurossa on tapahtunut selvää suhteellista nousua asuntojen hinnoissa.

Myllypurosta kehittyy myös uusi koulutuskeskittymä itäiseen Helsinkiin

Yksi kaupunginosan uudistamisen näkyvin hanke on vuosina 2018−19 valmistuva Metropolia-ammattikorkeakoulun Myllypuron kampus, joka tuo mukanaan noin 6000 opiskelijaa ja 500 työpaikkaa. Myllypuron vanhan ostoskeskuksen tilalle valmistui 2012 uusi keskus, johon rakennettiin sekä liiketilaa että asuntoja. Myllypuron keskustassa on myös uusi terveysasema ja peruskorjattu metroasema. Myllypuroa on myös täydennysrakennettu kokonaisilla uusilla asuinalueilla, kuten Puu-Myllypurolla.

”Myllypuroa kohtaan on kasvavaa kiinnostusta myös yrityksillä. Verkkokauppa.comilla on suunnitteluvaraus 40 000 kerrosneliömetrin toimitilalle aivan Myllypuron keskustassa. Alueesta on tulossa myös rakennusalan koulutuksen keskittymä Metropolian kampuksen ja Stadin ammattiopiston Myllypuron hankkeiden myötä”, sanoo projekti-insinööri Veijo Väyrynen Helsingin kaupunginkansliasta.

Myllypuron ominaisuudet ja kuluttajien mieltymykset kohtaavat aiempaa paremmin

Asuntojen hintojen nousu Myllypurossa kertoo alueen houkuttelevuuden lisääntymisestä. Vaikka asuntojen hintatason nostaminen ei olekaan kaupungin kehittämistoimien tarkoitus, saattavat vanhojen asuntojen hinnat näiden toimenpiteiden myötä nousta, kun alueen ominaisuudet ja kuluttajien mieltymykset kohtaavat aiempaa paremmin.

Kaupunki panostaa myös muiden Helsingin esikaupunkialueiden kehittämiseen erityisesti raideliikenteen asemanseuduilla. Ensi vaiheessa kaupunkia uudistetaan esimerkiksi Meri-Rastilassa, Malminkartanossa, Kontulassa ja Malmilla.

Kvartti-lehden artikkelin tiedot pohjautuvat pro gradu –tutkimukseen, joka on osa Helsingin kaupungin, Kaupunkiakatemian ja Metropolian yhteistyöhanketta, jossa seurataan Myllypuron alueen kehitystä ja kaupunkiuudistamisella aikaan saatuja tuloksia. Asuntojen hintakehitystä selvittäneen tutkimuksen aineistona on Kiinteistövälitysalan Keskusliiton kauppahintatilasto-tietokanta. Tutkimuksessa ei ole huomioitu sitä, miten rakennusten ja asuntojen peruskorjaukset ovat vaikuttaneet hintakehitykseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Myllypuron aluekehittämisestä
Projekti-insinööri Veijo Väyrynen, Myllypuron aluerakentamisprojekti, 09 310 36169, veijo.vayrynen@hel.fi

Lisätietoja Myllypuron asuntojen hintakehityksestä
Tutkimuspäällikkö Katja Vilkama, kaupunkitutkimus ja -tilastot, 09 310 78396, katja.vilkama@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö
Tiedottaja Tero Lahti, 09 310 36376, tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme