Kustannusosakeyhtiö Otava

Myötähäpeää, naura ja kyyneliä - Päiväkirjaklubi-uutuuskirja herättää tunteet pintaan

Jaa

Miksi teiniaikaiset päiväkirjamerkinnät liikuttavat, naurattavat ja koskettavat vielä vuosienkin päästä? Vastaus on yksinkertainen: Olemme kaikki joskus olleet teinejä. Tv-kasvo Eeva Vekki ja kirjailija Risto Koo Järvinen kokosivat suositun Päiväkirjaklubinsa pohjalta parhaat päiväkirjamerkinnät yksiin kansiin.

”En tiiä mitä mä haluan, en todellakaan. Kai se on ihan luonnollinen tunne, kun ruumis huutaa seksiä, mieli viisauden läsnäoloa ja ketään ei näy.”

Maasto lapsuuden ja aikuiden välissä on ihmeellinen. Teiniaikaiset päiväkirjamerkinnät liikuttavat, naurattavat, nolottavat ja koskettavat vielä vuosienkin päästä.

Eeva Vekin ja Risto Koo Järvisen Päiväkirjaklubi-uutuusteoksessa (Nemo) tutut ja tuntemattomat entiset teinit jakavat noloimmat kirjoituksensa keskeltä tunteiden vuoristorataa. Tunnetuista nimistä mukana kirjassa jakamassa teinifiiliksiään ovat esimerkiksi Rosa Meriläinen, Iris Flinkkilä ja Tytti Shemeikka.

Päiväkirjamerkinnät herättävät naurua, myötähäpeää ja ennen kaikkea tuttuja tunteita omilta nuoruusvuosilta. Vuodatukset ensi-ihastuksista, ahdistuksista ja vanhemmista ovat aikuisen silmin paitsi liikuttavia ja traagisia myös käsittämättömän hauskoja.

Kirja pohjautuu Vekin ja Järvisen ideoimiin menestyksekkäisiin Päiväkirjaklubi- keikkoihin, joissa kuka tahansa on voinut lukea yleisölle ääneen omia päiväkirjamerkintöjään. Klubit ovat olleet loppuunmyytyjä ja äärimmäisen suosittuja.

”Kirjassa ei ole minkäänlaista opetusta. Haluamme ainoastaan kannustaa nuoria ja miksei aikuisiakin kirjoittamaan. Ihan mitä tahansa. Kirjoittaminen kannattaa aina”, Vekki ja Järvinen kuvailevat.

Haastattelupyynnöt ja PDF-vedokset: eeva.louko@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@otava.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.0011.5.2020 09:32:00 EESTTiedote

Tuore Tekoja NYT! -tietokirja on ensiaputeos akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat. Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa? Teoksen teemoista puhutaan Otavan Instagramin livelähetyksessä torstaina 14.5.2020 klo 19.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme