Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Myynnit korostuivat osakekaupassa tammikuun hulluina päivinä – kärjessä kurssihuipustaan yli 20 prosenttia liukunut Tesla

Jaa

Yksityissijoittajien osakekauppa painottui myynteihin tammikuussa, kun kurssit laskivat Yhdysvaltojen rahapolitiikan kiristymisen ja koronahuolien lisääntymisen takia. Erityisesti pitkään nosteessa olleet teknologiaosakkeet olivat myyntilistojen kärjessä, kertoo Danske Bankin yksityisasiakkaiden kaupoista tehty vertailu.

Osakekauppaa väritti tammikuussa kurssien yleinen lasku. Osakekurssit laskivat erityisen voimakkaasti tammikuun 21. perjantaina ja 24. päivä maanantaina.  Erityisen voimakasta lasku oli maanantaina, jolloin OMX-indeksi laski neljänneksi eniten 2020-luvulla. Suurempia pudotuksia on nähty vain maaliskuussa 2020, jolloin koronakriisin leviäminen sysäsi kurssit syvään laskuun useana päivänä.

Danske Bankin yksityisasiakkaat kiihdyttivät osakkeiden myyntejä 24. päivä alkaneella viikolla. Tuolloin 56 prosenttia osakekaupasta oli myyntejä. Koko tammikuussa myyntejä oli 54 prosenttia. Yksityissijoittajat reagoivat eri tavalla kurssilaskuun nyt kuin maaliskuussa 2020, jolloin alle 40 prosenttia osakekaupasta oli myyntejä.

”Markkinoilla on nyt paljon tekijöitä, jotka lisäävät epävarmuutta. Yhdysvaltojen rahapolitiikka, koronatilanne ja Ukrainan kriisi ovat tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa kursseihin voimakkaastikin. Danske Bankin näkemys on, että viime vuoden kaltaisiin tuottoihin ei osakkeissa tänä vuonna ylletä, mutta suurta ja pitkäkestoista pudotusta ei ole näkyvissä”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Teslat saivat kyytiä

Tammikuussa laskivat erityisesti kasvuyhtiöiden osakkeet, joiden kurssit ovat nousseet viime vuosina vauhdikkaasti. Tämä näyttää ajaneen myös suomalaisia myymään erityisesti amerikkalaisia kasvuosakkeita. Sähköautovalmistaja Tesla nousi nettomyydyimpien osakkeiden listalla kärjen tuntumaan sekä Yhdysvaltojen että Saksan markkinoilla.

Teslan osakekurssi laski tammikuun aikana noin 20 prosenttia. Osake on ollut myös suomalaisten suosiossa, sillä se oli selvästi ostetuin ulkomainen osake Danske Bankin suomalaisasiakkaiden keskuudessa viime vuonna.

”Kasvuosakkeiden uudelleenhinnoittelu voi kuitenkin jatkua vielä jonkin aikaa. Yhdysvaltojen keskuspankin kiristyvä rahapolitiikka heijastuu etenkin kasvuosakkeiden arvostukseen, ja nousevat korot saavat siis korkeat arvostukset näyttämään haastavilta”, Kivipelto sanoo.

Suomessa Nokian osuus kaupasta oli jälleen korkealla tasolla. Yhtiön osake kuitenkin löytyy myös netto-ostetuimpien osakkeiden kärjestä.

Maa

2017

2018

2019

2020

2021

2022

Suomi

85,9 %

86,8 %

89,1 %

85,2 %

67,3 %

82,8 %

Yhdysvallat

2,0 %

2,3 %

2,6 %

5,6 %

21,6 %

11,2 %

Saksa

1,5 %

2,1 %

1,8 %

2,0 %

3,1 %

1,8 %

Ruotsi

5,6 %

3,4 %

2,3 %

2,0 %

2,6 %

1,4 %

Norja

1,8 %

1,2 %

0,9 %

1,1 %

1,9 %

0,5 %

Suomi

Vaihdetuimmat

Osuus vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

Nokia Oyj (FI)

11,7 %

Outokumpu Oyj

Nokia Oyj (FI)

Sampo Oyj A

7,3 %

Metso Outotec Oyj

Sampo Oyj A

Nordea Bank Abp (FI) EUR

7,2 %

Stora Enso Oyj R

Kone Oyj B

Outokumpu Oyj

5,9 %

Nordea Bank Abp (FI) EUR

Neste Oyj

Neste Oyj

5,5 %

Metsä Board Oyj B

Telia Company AB(FI)

Yhdysvallat

Vaihdetuimmat

Osuus vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

Tesla Inc (US)

8,0 %

Airbnb Inc A

Guggenheim Strategic Opportunities Fund

NIO Inc. ADR A

5,4 %

Quidel Corp.

Tesla Inc (US)

Guggenheim Strategic Opportunities Fund

4,0 %

Nvidia Corp. (US)

Coinbase Global Inc A

Digital Turbine Inc

2,5 %

AbbVie Inc

NIO Inc. ADR A

Microsoft Corp.

2,4 %

Caterpillar Inc.

Citigroup Inc. (US)

Saksa

Vaihdetuimmat

Osuus vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

Tesla Inc  (DE)

8,0 %

Merck & Co. Inc (DE)

HelloFresh SE

Airbus SE (DE)

5,2 %

Bayer AG

Tesla Inc  (DE)

Daimler AG

5,2 %

Infosys Ltd (ADR) (DE)

Alibaba Group Holding Ltd ADR (DE)

Microsoft Corp (DE)

4,4 %

Microsoft Corp (DE)

Airbus SE (DE)

Bayer AG

3,6 %

General Motors Co. (DE)

Vestas Wind Systems (DE)

Tietoa vertailusta

  • Osakkeiden ostomaat perustuvat Danske Bankin suomalaisten asiakkaiden tekemiin kauppoihin tammikuussa 2022.

 

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

  • Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.
  • Välityspalkkiot ovat minimissään 2-8 euroa kaupankäyntiaktiivisuudesta riippuen.
  • Kattavat markkinainformaatio, uutis- ja analyysipalvelut sekä analyysityökalut saatavilla. Monipuolisilla Sijoittajan lisäpalveluilla asiakas voi räätälöidä kaupankäyntipalvelut juuri omia tarpeitaan vastaavaksi sijoituspäätösten tekemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Kaisa Kivipelto, 050 434 6230, kaisa.kivipelto@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Pohjoismaiset keskuspankit nostavat korkojaan - talouskasvu hidastunee vuonna 2023 jyrkimmin Tanskassa21.6.2022 07:30:00 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden talouksissa näkyy merkkejä kuumenemisesta, ja myös pohjoismaisilta keskuspankeilta odotetaan koronnostoja. Ensi vuonna talouskasvun ennustetaan hidastuvan eniten Tanskassa, jonka talous on noussut vauhdikkaimmin koronarajoitusten helpotettua. Talouden ennustettavuus on kuitenkin tällä hetkellä heikko, muistuttavat Danske Bankin ekonomistit tuoreessa Nordic Outlook –katsauksessa.

Danske Bank: Energiaomavaraisuuden vahvistaminen ja investoinnit uusiutuvaan energiaan lisäävät vihreiden lainojen kysyntää2.6.2022 12:44:00 EEST | Tiedote

Panostukset uusiutuvaan energiantuotantoon ja energiatehokkuuteen laajemminkin näkyvät Danske Bankissa vihreiden lainojen kysynnän kasvuna. Energiaomavaraisuuden vahvistaminen ja vihreän siirtymän edistäminen edellyttävät mittavia investointeja ja näihin liittyvä luottokysyntä tulee jatkumaan vahvana pitkään, arvioi Danske Bankin yritysasiakkaista vastaava johtaja Elina Fogelholm.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme