Naantalin kaupunkiNaantalin kaupunki

Naantali avaa uudet ruokamatkailuun keskittyvät verkkosivut – The Delicious Side Of Naantali alkaa ruokakummien haulla

Jaa

Naantali haluaa olla Suomen ruokamatkailun ykköskohde. Ruokamatkailu on ollut viimeiset viisi vuotta monien kansainvälisten kaupunkien kärkituotteena. Jotta ruokamatkailu Suomessa on uskottavaa, vaatii se elämyksellisiä ja monimuotoisia kokemuksia matkailijoille. Naantali on ainutlaatuinen yhdistelmä karua saaristoa sekä dynaamista rantakaupunkia, ja se luo erinomaiset edellytykset ykkösluokan ruokaelämyksien toteuttamiselle. Yksi esimerkki tästä ovat island hopping -kierrokset, jossa osallistujat pääsevät kokemaan päiväretken aikana useita lähiruokaelämyksiä eri kohteissa.

Naantali avaa uuden lähiruokaan, paikallisiin ravintoloihin ja kahviloihin, ruokatapahtumiin sekä paikallisten tuottajien herkkuihin keskittyvän ruokasivuston. The Delicious Side Of Naantali -niminen sivusto avataan juhannusviikolla, ja siellä esitellään kattavasti kaupungin ruoka- ja tapahtumatarjontaa niin kaupunkilaisten, yrittäjien, lähituottajien kuin turistienkin näkökulmasta.

– Lähdimme toteuttamaan sivustoa, koska haluamme näkyväksi saariston lähituottajat ja paikalliset elintarvikkeiden valmistajat. Haluamme myös nostaa esille Naantalin monipuolista ja runsasta ravintolatarjontaa koko kaupungin alueella. Myös yrittäjät ovat toivoneet, että paikallisen ruuan tuottajat löytyvät helposti, Naantalin kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää kertoo.

Naantali hakee sivustolle nyt omia ruokakummeja. Kummeiksi haetaan eri ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia kaupunkilaisia, jotka pääsevät jakamaan sivustolla parhaat resepti-, ruoka- ja ravintolavinkkinsä. Ruoanlaittoa ei tarvitse välttämättä osata, intohimolla ruokaan pääsee jo pitkälle! Kummeista tehdään sivustolle haastattelu, jonka lisäksi he paljastavat lempireseptinsä. Kiitokseksi haastattelusta kummit saavat ravintolalahjakortin.

The Delicious Side Of Naantali -sivuston tuottaa turkulainen Foody Allen. Ruokakummiksi voi hakea lähettämällä sähköpostin Foody Allenin projektipäällikölle Vivi Wihannolle (vivi(a)foodyallen.fi) 12.6. mennessä. Hakijoiden tulee kertoa sähköpostissa lyhyesti itsestään ja intohimostaan ruokaan. Valittuihin ruokakummeihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä juhannukseen mennessä.

The Delicious Side Of Naantali -sivusto on osa Lähimakuja Naantalin saaristosta -hanketta. Hanke on Euroopan maaseuturahaston rahoittama.

Yhteyshenkilöt

Tarja Rautiainen
toimitusjohtaja, Visit Naantali
p. 040 7478847
tarja.rautiainen@visitnaantali.com

Aki Wahlman
Foody Allen Oy
p. 040 548 1864
aki@foodyallen.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uusi keskiaikatapahtuma elokuussa Naantalissa - Luostaripäivät elävöittävät kaupungin historiaa10.6.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 27.–29. elokuuta Naantalissa juhlitaan keskiaikaisissa tunnelmissa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä uusi kolmipäiväinen tapahtuma, Naantalin Luostaripäivät, levittäytyy vanhaan kaupunkiin Naantalin kirkon ympäristöön sekä rantaan tarjoten kulttuuria, tietoa ja elämyksiä kaikenikäisille keskiajasta kiinnostuneille festivaalivieraille.

Hangan lauttarantaan saadaan uusi odotuskoppi16.4.2021 12:30:21 EEST | Tiedote

Rymättylän Hankaan on valmistunut uusi odotustila. Hangan rantaan yhteysaluslaiturin läheisyyteen tuleva rakennus on tarkoitettu Hanka–Seili–Nauvo-reitillä liikkuvien käyttöön, esimerkiksi Pienen Rengastien pyöräilijöiden odotus- ja levähdyspaikaksi. Odotustilan ovat rakentaneet kaupungin kunnossapidon kirvesmiehet. Varsinainen rakennus on nyt viimeistelyä vaille valmis, ja paikoilleen Hangan rantaan se tuodaan vielä tämän kuun aikana. Odotustilan on suunnitellut Naantalin kaupungin kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon, että samaa rakennetta voitaisiin monistaa tuleviin saman tyylisiin rakennuksiin Naantalissa. – Rakennuksessa on kehärakenne, jossa talon runko ja katto muodostavat tavallaan yhtenäisen kehän. Näin kaikki runkorakenteet saadaan tehtyä kerralla valmiiksi. Vaikka malli on hieman monimutkainen, kehärakenne tuo nopeutta sen valmistamiseen, kertoo Naantalin kaupungin kunnossapitomestari Mikko Viitala. – Kehärakenne mahdollistaa sen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme