Naantalin kaupunki

Naantalin kaupungin visuaalinen ilme uudistuu – käyttöön myös uusi Muumimaailman kotikaupunki -logo

Jaa

Naantalin kaupungin visuaalinen ilme on uudistunut. Osana uudistusta Naantali on ottanut käyttöön uuden ”Naantali – Muumimaailman kotikaupunki” -logon. Logo on osa kaupungin ja Moomin Characters Oy Ltd:n yhteistyösopimusta, joka käynnistyi heinäkuussa.

Naantalin kaupungin uuden ilmeen kuvakonseptissa yhteisiä teemoja
ovat aurinko, meri ja luonto. Valokuvat: Carl Bergman
Naantalin kaupungin uuden ilmeen kuvakonseptissa yhteisiä teemoja ovat aurinko, meri ja luonto. Valokuvat: Carl Bergman

Uudessa kaupungin muumiaiheisessa logossa Muumipeikko ja Niiskuneiti paistattelevat Naantalin auringossa. Sitä käytetään valikoiden Naantalin kaupungin ja Visit Naantalin viestinnässä, markkinoinnissa ja matkailumarkkinoinnissa.

– Muumiyhteistyöllä haluamme tukea Naantalin kaupungin imagoa perheystävällisenä kaupunkina. Naantali on tunnettu Muumimaailman kotikaupunkina jo pitkään, joten on hienoa, että voimme hyödyntää tätä jatkossa myös kaupungin markkinoinnissa. Sopimuksen mukaan sekä kaupunki, että Visit Naantali voivat käyttää logoa omassa markkinoinnissaan. Logoa ei kuitenkaan saa käyttää kaupallisesti, esimerkiksi myytäviin tuotteisiin, kertoo kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

Uusi visuaalinen ilme on suunniteltu yhdessä kaupungin viestinnän, Muumimaailman ja Visit Naantalin sekä helsinkiläisen suunnittelutoimisto Kobra Agencyn kanssa. Kobra Agency on toteuttanut muumiteemaista visuaalista suunnittelua, esimerkiksi Our Sea -kampanjan, Muumi- ja Tove-fontit sekä erilaisia muumituotteita.

– Naantalin matkailulle yhteistyön vahvistaminen Muumimaailman kanssa on hieno asia. Muumibrändi on maailmalla tunnettu ja sen hyödyntäminen matkailumarkkinoinnissa tukee alueen vetovoimaa entisestään, iloitsee Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

Uusi visuaalisen ilme kattaa Muumilogon lisäksi esimerkiksi kaupungin logon, typografian sekä kuva- ja värimaailman. Tavoitteena on ollut yhdistää Naantalin kaupungin ja keväällä 2021 uudistetun Visit Naantalin ilmeen muotokieltä ja väripalettia.

– Kaupungin ja Visit Naantalin ilmeet ovat nyt entistä enemmän samaa perhettä. Kummallakin on kuitenkin edelleen omat erityispiirteensä; Visit Naantalilla sydän ja Naantalin kaupungilla tutut tunnistettavat elementit, aurinko ja merellisyys, Rinne-Kylänpää toteaa.

Logon kuvio Naantalin historiasta

Osana suunnittelutyötä Kobra Agencyn suunnittelijat tutustuivat paikan päällä Naantalin kaupunkiin ja sen erityispiirteisiin. Logossakin nähtävä Onnellinen aurinko -elementti sai inspiraationsa Naantalin museon arkistoista löytyneestä vanhasta asiakirjasta, jossa vastaavanlainen kuvio yhdistettiin Naantalin kaupunkiin.

Kaupungin uusi fontti on räätälöity Naantalia varten. Fontti on Jaakko Suomalaisen muotoilema, Kobra Agencyn tyylittelemä Tanssikallio. Sama kirjasin toistuu myös logossa. Tanssikallion kirjaimet ovat lempeitä, merellisiä ja aaltoilevia, mutta myös yksinkertaisia ja selkeitä.

Kaksi graafista elementtiä, Onnellinen aurinko ja Lempeä meri, tukevat kaupungin ilmettä tuoden Naantalin tunnelman ja luonteen mukaan sovelluksiin. Kaupungin uusi värimaailma on sama kuin Visit Naantalilla. Värejä on haettu Naantalin ominaispiirteistä, kuten Vanhankaupungin puutaloista sekä merellisyydestä.

Visuaalisen ilmeen uudistus näkyy ensi vaiheessa kaupungin verkkosivujen ulkoasussa sekä kaupungin kuulutuksissa ja ilmoituksissa. Vuonna 2022 Naantalin viestinnän painopiste on kesällä järjestettävissä Asuntomessuissa. Messujen jälkeen uuden ilmeen käyttöä laajennetaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Rinne-Kylänpää
viestintä- ja kehittämispäällikkö
Naantalin kaupunki
040 900 0866
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Naantalin kaupungin uuden ilmeen kuvakonseptissa yhteisiä teemoja
ovat aurinko, meri ja luonto. Valokuvat: Carl Bergman
Naantalin kaupungin uuden ilmeen kuvakonseptissa yhteisiä teemoja ovat aurinko, meri ja luonto. Valokuvat: Carl Bergman
Lataa
Naantali - Muumimaailman kotikaupunki -logo.
Naantali - Muumimaailman kotikaupunki -logo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uusi seinämaalaus tuo väriä Karvetin alikulkukäytävään7.9.2021 12:45:59 EEST | Tiedote

Karvetin kevyenliikenteen alikulkukäytävään on valmistunut uusi julkinen taideteos. Värikkään seinämaalauksen Aurinkotien ja Ripikadun yhdistävään alikulkuun ovat toteuttaneet taiteilijat Hans-Peter Schütt ja Miina Laine. Seinämaalaus on toteutettu spraymaaleilla sapluunoiden avulla. Siinä on kuvattu kaksi hahmoa, jotka uivat tai lentävät eteenpäin eri suuntiin ja joiden katseet kohtaavat. Laine ja Schütt kuvailevat hahmoja lempeiksi ja iloisiksi. Mukana teoksessa on myös liikennekasvatuksellinen puoli, sillä hahmojen liikkeen suunta osoittaa kevyenliikenteen kulkusuuntia. – Teoksella haluamme tuoda iloa ja levittää hyvää mieltä niille lapsille ja nuorille, jotka liikkuvat tällä alueella. Emme voita mitään olemalla tylyjä toisillemme – kannattaa uskaltaa olla ystävällinen toisille, Miina Laine kiteyttää ajatusta teoksen taustalla. Sekä Schütt että Laine ovat kotoisin Naantalista ja alikulun alue ja sen toisella puolella sijaitseva Karvetin monitoimitalo ovat heille tuttuja paikkoja. Mo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme