Naantalin kaupunki

Naantalin kaupungin visuaalinen ilme uudistuu – käyttöön myös uusi Muumimaailman kotikaupunki -logo

Jaa

Naantalin kaupungin visuaalinen ilme on uudistunut. Osana uudistusta Naantali on ottanut käyttöön uuden ”Naantali – Muumimaailman kotikaupunki” -logon. Logo on osa kaupungin ja Moomin Characters Oy Ltd:n yhteistyösopimusta, joka käynnistyi heinäkuussa.

Naantalin kaupungin uuden ilmeen kuvakonseptissa yhteisiä teemoja
ovat aurinko, meri ja luonto. Valokuvat: Carl Bergman
Naantalin kaupungin uuden ilmeen kuvakonseptissa yhteisiä teemoja ovat aurinko, meri ja luonto. Valokuvat: Carl Bergman

Uudessa kaupungin muumiaiheisessa logossa Muumipeikko ja Niiskuneiti paistattelevat Naantalin auringossa. Sitä käytetään valikoiden Naantalin kaupungin ja Visit Naantalin viestinnässä, markkinoinnissa ja matkailumarkkinoinnissa.

– Muumiyhteistyöllä haluamme tukea Naantalin kaupungin imagoa perheystävällisenä kaupunkina. Naantali on tunnettu Muumimaailman kotikaupunkina jo pitkään, joten on hienoa, että voimme hyödyntää tätä jatkossa myös kaupungin markkinoinnissa. Sopimuksen mukaan sekä kaupunki, että Visit Naantali voivat käyttää logoa omassa markkinoinnissaan. Logoa ei kuitenkaan saa käyttää kaupallisesti, esimerkiksi myytäviin tuotteisiin, kertoo kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

Uusi visuaalinen ilme on suunniteltu yhdessä kaupungin viestinnän, Muumimaailman ja Visit Naantalin sekä helsinkiläisen suunnittelutoimisto Kobra Agencyn kanssa. Kobra Agency on toteuttanut muumiteemaista visuaalista suunnittelua, esimerkiksi Our Sea -kampanjan, Muumi- ja Tove-fontit sekä erilaisia muumituotteita.

– Naantalin matkailulle yhteistyön vahvistaminen Muumimaailman kanssa on hieno asia. Muumibrändi on maailmalla tunnettu ja sen hyödyntäminen matkailumarkkinoinnissa tukee alueen vetovoimaa entisestään, iloitsee Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

Uusi visuaalisen ilme kattaa Muumilogon lisäksi esimerkiksi kaupungin logon, typografian sekä kuva- ja värimaailman. Tavoitteena on ollut yhdistää Naantalin kaupungin ja keväällä 2021 uudistetun Visit Naantalin ilmeen muotokieltä ja väripalettia.

– Kaupungin ja Visit Naantalin ilmeet ovat nyt entistä enemmän samaa perhettä. Kummallakin on kuitenkin edelleen omat erityispiirteensä; Visit Naantalilla sydän ja Naantalin kaupungilla tutut tunnistettavat elementit, aurinko ja merellisyys, Rinne-Kylänpää toteaa.

Logon kuvio Naantalin historiasta

Osana suunnittelutyötä Kobra Agencyn suunnittelijat tutustuivat paikan päällä Naantalin kaupunkiin ja sen erityispiirteisiin. Logossakin nähtävä Onnellinen aurinko -elementti sai inspiraationsa Naantalin museon arkistoista löytyneestä vanhasta asiakirjasta, jossa vastaavanlainen kuvio yhdistettiin Naantalin kaupunkiin.

Kaupungin uusi fontti on räätälöity Naantalia varten. Fontti on Jaakko Suomalaisen muotoilema, Kobra Agencyn tyylittelemä Tanssikallio. Sama kirjasin toistuu myös logossa. Tanssikallion kirjaimet ovat lempeitä, merellisiä ja aaltoilevia, mutta myös yksinkertaisia ja selkeitä.

Kaksi graafista elementtiä, Onnellinen aurinko ja Lempeä meri, tukevat kaupungin ilmettä tuoden Naantalin tunnelman ja luonteen mukaan sovelluksiin. Kaupungin uusi värimaailma on sama kuin Visit Naantalilla. Värejä on haettu Naantalin ominaispiirteistä, kuten Vanhankaupungin puutaloista sekä merellisyydestä.

Visuaalisen ilmeen uudistus näkyy ensi vaiheessa kaupungin verkkosivujen ulkoasussa sekä kaupungin kuulutuksissa ja ilmoituksissa. Vuonna 2022 Naantalin viestinnän painopiste on kesällä järjestettävissä Asuntomessuissa. Messujen jälkeen uuden ilmeen käyttöä laajennetaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Rinne-Kylänpää
viestintä- ja kehittämispäällikkö
Naantalin kaupunki
040 900 0866
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Naantalin kaupungin uuden ilmeen kuvakonseptissa yhteisiä teemoja
ovat aurinko, meri ja luonto. Valokuvat: Carl Bergman
Naantalin kaupungin uuden ilmeen kuvakonseptissa yhteisiä teemoja ovat aurinko, meri ja luonto. Valokuvat: Carl Bergman
Lataa
Naantali - Muumimaailman kotikaupunki -logo.
Naantali - Muumimaailman kotikaupunki -logo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin asuntomessualueen pohjoispuolelta ja Viialanmäestä avautuu tontteja haettavaksi – tarjolla omakoti- ja asuinpientalorakentamisen tontteja1.7.2022 09:43:25 EEST | Tiedote

Naantalin kaupunki avaa tänään perjantaina 1.7.2022 haettavaksi yhdeksän omakotitonttia ja neljä asuinpientalorakentamisen tonttia Naantalin asuntomessualueen Lounatuulen pohjoispuolelta. Lisäksi haettavaksi avautuu Viialanmäen kaksi asuinrakentamisen tonttikokonaisuutta, jotka on suunnattu erityisesti ammattirakentajille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme