Naantalin kaupunki

Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen jätti eroanomuksen: työ päättyy kesällä 2021

Jaa
Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell
Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell

Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen on tänään jättänyt irtisanomisilmoituksen, jonka mukaan hänen virkasuhteensa päättyisi tulevan valtuustokauden alussa 30.6.2021 lukien tai mikäli kaupunki toivoo myöhempää ajankohtaa viimeistään 31.8.2021. Hän täyttää ensi kesänä 63 vuotta.

– Keskeisin syy ratkaisuuni on se, että haluan jatkossa päättää aikatauluistani omien ja läheisteni toivomusten mukaisesti. Toivon päätökseni edistävän myös sitä, että voin viettää eläkevuosiani hyväkuntoisena, kertoo Mutanen ratkaisustaan.

Jouni Mutanen on työskennellyt Naantalin kaupunginjohtajana syyskuusta 2014 alkaen. Hän on tehnyt kuntajohtajan tai kuntayhtymän johtajana pitkän uran, joka on kestänyt 35 vuotta.

– Työt ovat olleet mielenkiintoisia, monipuolisia ja haasteellisia. Kääntöpuoli on ollut se, että työpäivät ovat olleet pitkiä, ja mahdollisuudet vaikuttaa omaan ajankäyttöön ovat olleet vähäiset, toteaa kaupunginjohtaja.

Mutanen on irtisanoutumistaan pohtiessaan miettinyt kaupungin kannalta mahdollisimman hyvää ajankohtaa. Hänelle on tärkeää, että ratkaisu on kaupungin edun mukainen. Paras ratkaisu olisi, että uusi kaupunginjohtaja voi aloittaa työnsä valtuustokauden alussa ja voi vaikuttaa heti alusta lukien kaupungin uuden strategian valmisteluun, sisältöön ja toteuttamiseen. Kaupunginjohtaja kertoo harkinneensa ratkaisuaan perusteellisesti.

– Olen kypsytellyt päätöstäni vuoden ajan. Syksyllä 2019 kerroin luottamuksellisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajalle pohtivani ratkaisua, jossa jäisin pois kaupunginjohtajan työstä uuden valtuustokauden alkaessa, sanoo Mutanen.

Jouni Mutanen aikoo virkasuhteensa päättymisen jälkeen jatkaa elämäänsä aktiivisesti. Myös osittainen työnteko on mahdollista.

– Virkasuhteeni päättymisen jälkeen teen mielellään osa-aikaista asiantuntijatyötä, jos sellaista on tarjolla. Elämään löytyy joka tapauksessa yllin kyllin sisältöä läheisten kanssa aikaa viettäen, liikuntaa ja lukemista harrastaen sekä maamme hienoihin kansallispuistoihin tutustuen. Tarvittaessa merkityksellistä vapaaehtoistyötä on tarjolla, hän kertoo.

Mutasen työ jatkuu normaalisti ensi kesään asti.

– On ollut etuoikeus työskennellä Naantalissa. Naantali on elinvoimainen ja kasvava kaupunki, jossa on hyvät palvelut ja terve talous. Jatkossakin kaupungilla on mahdollisuudet pitää taloutensa kunnossa, mutta entistä tarkempaa taloudenpitoa se vaatii. Monet meneillään olevat kaupunkikehityshankkeet lisäävät tulevina vuoisina kaupungin kilpailukykyä.

– Jatkan virkasuhteeni loppuun saakka määrätietoisesti työtäni. Edessä on tämän valtuustokauden aikana vielä monia tärkeitä päätöksiä, jotka on valmisteltava huolellisesti, hän toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jouni Mutanen
kaupunginjohtaja
Naantalin kaupunki
044 417 1416
jouni.mutanen@naantali.fi

Kuvat

Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell
Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Nesteen Naantalin jalostustoiminnan lakkaaminen kova päätös Naantalin ja alueen kannalta30.11.2020 11:18:58 EETTiedote

Neste Oyj ilmoitti syyskuussa suunnittelevansa jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyjä Porvoossa ja Naantalissa Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn varmistamiseksi. Tänään julkaistussa tiedotteessaan Neste ilmoittaa, että yhteistoimintaneuvottelujen päätyttyä yhtiö on tehnyt päätöksen lakkauttaa Naantalin jalostustoiminnot maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Yhtiö keskittää Naantalin toiminnan terminaali- ja satamatoimintoihin sekä uudistaa Öljytuotteiden operatiivista toimintamallia. Muutoksen toisessa vaiheessa Porvoon jalostamoa kehitetään kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia. Tiedotteen mukaan toimenpiteillä tavoitellaan noin 50 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteissä kustannuksissa. Naantalin jalostustoiminnan lopettamisen sekä Öljytuotteiden operatiivisen toimintamallin uudistamisen myötä yhtiössä päättyy yhteensä noin 370 työtehtävää. Nesteen ensimmäisessä tiedotteessa ei kerrottu Nesteen Naantalin toimipaikasta päättyvien työtehtävien määrä

Naantalissa ilahdutetaan ikäihmisiä vapaaehtoisten joulupaketeilla – tule mukaan tuomaan joulumieltä!27.11.2020 10:00:00 EETTiedote

Naantalissa alkaa maanantaina 30.11. joulukampanja Jouluiloa ikäihmisille, jossa ilahdutetaan kotihoidon asiakkaita ja omaishoitajia pienillä vapaaehtoisten hankkimilla joulupaketeilla. Mukana kampanjassa on naantalilaisia yrityksiä, jotka mahdollistavat lahjojen hankinnan liikkeistään tai verkkokaupoistaan. Tavoitteena on kerätä reilut 400 pakettia ikäihmisten koteihin. Jouluiloa ikäihmisille -kampanja on käynnissä Naantalissa 30.11.–12.12.2020, jonka jälkeen kotihoito toimittaa lahjat perille. Kampanjan myötä ikäihmisille ja omaishoitajille halutaan tuoda iloa ja hyvää mieltä poikkeuksellisen vuoden päätteeksi. Samalla tarkoituksena on tukea paikallisia yrittäjiä, joille vuosi on ollut niin ikään haastava. – Koronaepidemian aiheuttama eristäytyminen on lisännyt kotihoidon asiakkaiden yksinäisyydentunnetta, kun kontaktit ovat vähentyneet. Pienin joulupaketein halutaan ilahduttaa ikäihmisiä ja omaishoitajia ja osoittaa, että heitä ei ole unohdettu, toteaa hoito- ja vanhuspalveluiden av

Naantalin Hautuja-veistos valaistaan tänäkin vuonna teemavalaistuksin – mukana kaksi uutta teemapäivää20.11.2020 13:27:47 EETTiedote

Aurinkotien Hautuja-veistos valaisee pimeää aikaa tänäkin vuonna erilaisin värikkäin teemavalaistuksin. Teemavalaistukset on päivitetty syksyn aikana, ja mukaan on otettu kaksi uutta teemapäivää. Uusiin teemavalaistuksiin ehdotukset saatiin kuntalaisilta. Keskiviikkona 25.11. Hautuja valaistaan oranssina naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi YK:n Oranssit päivät -kampanjan hengessä. Kampanjaa vietetään ympäri maailmaa 25.11.–10.12. Helmikuussa Hautuja kylpee lämpimän keltaisessa valossa kansainvälisenä lasten syövän päivänä, jota vietetään 15.2. Taiteilija Jani Rättyän Hautuja-veistoksen teemavalaistukset otettiin käyttöön pian teoksen valmistumisen jälkeen vuonna 2018, nyt alkanut teemavalaistuskausi on jo kolmas. Naantalin museonjohtaja Anne Sjöström kertoo, että Hautujan teemavalaistukset aloitettiin naapurikaupunki Turun Kirjastosillan valaistuksen ja maailman kaupunkien esimerkkiä seuraten. Naantalissa valaistuksista oltiin saatu jo ennen Hautujaa positiivisia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme