Naantalin kaupunki

Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen jätti eroanomuksen: työ päättyy kesällä 2021

Jaa
Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell
Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell

Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen on tänään jättänyt irtisanomisilmoituksen, jonka mukaan hänen virkasuhteensa päättyisi tulevan valtuustokauden alussa 30.6.2021 lukien tai mikäli kaupunki toivoo myöhempää ajankohtaa viimeistään 31.8.2021. Hän täyttää ensi kesänä 63 vuotta.

– Keskeisin syy ratkaisuuni on se, että haluan jatkossa päättää aikatauluistani omien ja läheisteni toivomusten mukaisesti. Toivon päätökseni edistävän myös sitä, että voin viettää eläkevuosiani hyväkuntoisena, kertoo Mutanen ratkaisustaan.

Jouni Mutanen on työskennellyt Naantalin kaupunginjohtajana syyskuusta 2014 alkaen. Hän on tehnyt kuntajohtajan tai kuntayhtymän johtajana pitkän uran, joka on kestänyt 35 vuotta.

– Työt ovat olleet mielenkiintoisia, monipuolisia ja haasteellisia. Kääntöpuoli on ollut se, että työpäivät ovat olleet pitkiä, ja mahdollisuudet vaikuttaa omaan ajankäyttöön ovat olleet vähäiset, toteaa kaupunginjohtaja.

Mutanen on irtisanoutumistaan pohtiessaan miettinyt kaupungin kannalta mahdollisimman hyvää ajankohtaa. Hänelle on tärkeää, että ratkaisu on kaupungin edun mukainen. Paras ratkaisu olisi, että uusi kaupunginjohtaja voi aloittaa työnsä valtuustokauden alussa ja voi vaikuttaa heti alusta lukien kaupungin uuden strategian valmisteluun, sisältöön ja toteuttamiseen. Kaupunginjohtaja kertoo harkinneensa ratkaisuaan perusteellisesti.

– Olen kypsytellyt päätöstäni vuoden ajan. Syksyllä 2019 kerroin luottamuksellisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajalle pohtivani ratkaisua, jossa jäisin pois kaupunginjohtajan työstä uuden valtuustokauden alkaessa, sanoo Mutanen.

Jouni Mutanen aikoo virkasuhteensa päättymisen jälkeen jatkaa elämäänsä aktiivisesti. Myös osittainen työnteko on mahdollista.

– Virkasuhteeni päättymisen jälkeen teen mielellään osa-aikaista asiantuntijatyötä, jos sellaista on tarjolla. Elämään löytyy joka tapauksessa yllin kyllin sisältöä läheisten kanssa aikaa viettäen, liikuntaa ja lukemista harrastaen sekä maamme hienoihin kansallispuistoihin tutustuen. Tarvittaessa merkityksellistä vapaaehtoistyötä on tarjolla, hän kertoo.

Mutasen työ jatkuu normaalisti ensi kesään asti.

– On ollut etuoikeus työskennellä Naantalissa. Naantali on elinvoimainen ja kasvava kaupunki, jossa on hyvät palvelut ja terve talous. Jatkossakin kaupungilla on mahdollisuudet pitää taloutensa kunnossa, mutta entistä tarkempaa taloudenpitoa se vaatii. Monet meneillään olevat kaupunkikehityshankkeet lisäävät tulevina vuoisina kaupungin kilpailukykyä.

– Jatkan virkasuhteeni loppuun saakka määrätietoisesti työtäni. Edessä on tämän valtuustokauden aikana vielä monia tärkeitä päätöksiä, jotka on valmisteltava huolellisesti, hän toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jouni Mutanen
kaupunginjohtaja
Naantalin kaupunki
044 417 1416
jouni.mutanen@naantali.fi

Kuvat

Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell
Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin Luonnonmaan perhetalon rakentaminen alkaa – urakkasopimukset allekirjoitettiin25.11.2021 10:20:00 EET | Tiedote

Luonnonmaan perhetalon urakkasopimukset allekirjoitettiin maanantaina 22.11. Naantalin kaupungintalolla. Kohde rakennetaan jaettuna urakkana: pääurakoitsijana toimii Arjasmaa Yhtiöt Oy, putkitöistä vastaa Isokouvola Oy, sähkötöistä Saipu Oy ja automaatiotöistä Schneider Electric Finland Oy. Ilmanvaihtourakan kilpailutus valmistui viimeisenä, ja sen urakkasopimus allekirjoitetaan myöhemmin. Urakoitsijaksi valikoitui Saipu Oy. Luonnonmaan perhetalo rakennetaan Rymättyläntien eteläpuolelle, uudelle Aurinkotuulen alueelle. Työt ovat jo alueella käynnissä, ja perhetalo on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2023. Luonnonmaan perhetalon budjetti on 14,5 miljoonaa euroa. Kyseessä on Naantalin kaupungin suurin kiinteistöinvestointi 25 vuoteen, kertoo Naantalin kaupungin rakennuttajainsinööri Ilmari Penttilä. Viimeisen vastaavan kokoluokan hanke oli Suopellon yläasteen rakentaminen 1990-luvulla. – Luonnonmaan perhetalon hanke on ollut jo tähän saakka iso ponnistus. On hienoa nähdä, kun rakennus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme