Naantalin kaupunki

Naantalin liikuntapalvelut tarjoaa liikettä ja iloa arkeen nyt sosiaalisessa mediassa

Jaa

Naantalilaisille tarjotaan keväällä 2020 videovinkkejä ja -ohjeita liikkumiseen ja hyvinvointiin kotona ja kotiympäristössä.

Naantalin liikuntapalvelut tarjoaa kaupunkilaisille liikettä ja hyvinvointia nyt uusin keinoin: Liikuntapalvelut on julkaissut oman YouTube-kanavan, jonne jaetaan kevään ajan säännölliseen tahtiin erilaisia liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä videoita.

– Haluamme tuoda iloa ja liikettä koteihin sekä auttaa ylläpitämään fyysistä kuntoa, kertoo liikunnanohjaaja Anu Saarni.

– Kaikki liikuntavinkki- ja ohjevideot on tehty niin, että ne voi tehdä yksin tai koko perheen voimin joko sisällä kotona tai ulkona kodin lähellä, esimerkiksi pihamaalla tai lähimetsässä.

Myös ikäihmiset ja soveltava liikunta on otettu videoita tehdessä huomioon.

YouTube-kanavalta löytyy jo useita videoita, esimerkiksi niska-hartiaseudun, lantion ja jalkojen jumppia sekä leikki-ideaa lasten välitunneille. Viikonloppujen ratoksi tarjotaan koko perheelle sopivia liikuntavinkkejä. Ensi viikolla taas on tulossa esimerkiksi lasten joogaa, jongleerausta sekä soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suomisen Tanssien tasapainoa -tunti.

– Ajatuksenamme on myös tarjota kerhotoimintaa kouluikäisille YouTuben välityksellä, Saarni kertoo.

Liikuntapalveluilla on nyt myös käynnissä kysely, jossa naantalilaiset pääsevät ehdottamaan, millaisia liikuntavinkkejä ja -ohjeita he toivoisivat videoiden muodossa. Kysely on auki koko kevään ajan. Saarni kertoo, että jo muutamia ehdotuksia on tullut kyselyn sekä liikuntapalveluiden Liikkuva Naantali -Facebook-sivun kautta. Toiveita pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Liikuntapalvelut tuottaa liikuntavideoita kotioloissa ja pihapiirissä hyödynnettäväksi ja joko yksin tai perheen kanssa tehtäväksi. Nyt kannattaa tutustua erityisesti omiin lähimetsiin ja lähteä niihin virkistäytymään suosittujen kohteiden ja ulkoliikuntapaikkojen sijaan. Ulkoillessa on aina hyvä muistaa noudattaa turvaetäisyyksiä sekä valtioneuvoston linjauksia ihmisten kokoontumisesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anu Saarni
liikunnanohjaaja
Naantalin kaupunki
050 464 9908
anu.saarni@naantali.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin uimapaikkojen vedenlaatu hyvällä tasolla26.6.2020 09:07:04 EESTTiedote

Naantalin uimapaikoilla on ollut tänä kesänä hyvä pulikoida, sillä uimaveden laatu on hyvällä tasolla. Kesän ensimmäiset uimavesinäytteet on otettu viimeisen parin viikon aikana kaikilta Naantalin 14 uimapaikalta. Naantalin uimavesiä valvoo Raision ympäristöterveys. Naantalin ainoan yleisen uimarannan, Nunnalahden uimarannan vedenlaatu on luokaltaan erinomaista. Luokitus tehdään viimeisen neljän vuoden näytetulosten perusteella yleisillä EU-uimarannoilla. Pienempien uimapaikkojen vedenlaatua ei luokitella virallisesti, mutta Raision kaupungin terveystarkastaja Johanna Hämölä kuvailee Naantalin kaikkien uimapaikkojen vedenlaatua hyväksi. – Uimaveden laadun puolesta on ollut normaali kesä, Hämölä toteaa. Helteiden ansiosta uimareiden ei myöskään tarvitse palella: meriveden lämpötila on kohonnut uimapaikoilla jo lähes 20 asteen paikkeille. Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että uimapaikat ovatkin olleet kesäkuussa aktiivisessa käytössä aamusta iltaan.

Kuparivuoren skeittiparkin laajennustyö on saatu valmiiksi: ”Varsinais-Suomen paras”16.6.2020 10:01:39 EESTTiedote

Kuparivuoren skeittiparkin vuoden 2020 laajennustyö on tullut valmiiksi. Työt aloitettiin huhtikuun viimeisellä viikolla, ja nyt skeittiparkkiin odotetaan vielä uusia kaiteita väliaikaisten tilalle. Laajennusosa on kuitenkin jo valmis ja kokonaisuudessaan kaikkien käytettävissä. Skeittiparkkia on työn aikana monipuolistettu ja laajennettu. Ramppien laajennusten myötä skeittiparkkiin on saatu hienoja uusia kaarteita ja vauhdikkaita mäkiä. Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että vanhat vaneriset rampit poistettiin, ja ne korvattiin uusilla betonisilla rampeilla. – Vanerilevyt vaativat huoltoa kahden vuoden välein, etteivät ne lähde repsottamaan. Uudet rampit mahdollistavat scootilla ja skeittilaudalla esteettömän menon. Skeittiparkki on nyt myös huoltovapaampi, Holmberg kertoo. Skeittiparkin pääsuunnitelman on tehnyt Aleksi Fräki. Mukana suunnittelussa on ollut myös naantalilainen monivuotinen harrastaja Juho Nummelin. – Skeittiparkki on ehkä jopa Vars

Naantali avaa uudet ruokamatkailuun keskittyvät verkkosivut – The Delicious Side Of Naantali alkaa ruokakummien haulla2.6.2020 13:54:46 EESTTiedote

Naantali haluaa olla Suomen ruokamatkailun ykköskohde. Ruokamatkailu on ollut viimeiset viisi vuotta monien kansainvälisten kaupunkien kärkituotteena. Jotta ruokamatkailu Suomessa on uskottavaa, vaatii se elämyksellisiä ja monimuotoisia kokemuksia matkailijoille. Naantali on ainutlaatuinen yhdistelmä karua saaristoa sekä dynaamista rantakaupunkia, ja se luo erinomaiset edellytykset ykkösluokan ruokaelämyksien toteuttamiselle. Yksi esimerkki tästä ovat island hopping -kierrokset, jossa osallistujat pääsevät kokemaan päiväretken aikana useita lähiruokaelämyksiä eri kohteissa. Naantali avaa uuden lähiruokaan, paikallisiin ravintoloihin ja kahviloihin, ruokatapahtumiin sekä paikallisten tuottajien herkkuihin keskittyvän ruokasivuston. The Delicious Side Of Naantali -niminen sivusto avataan juhannusviikolla, ja siellä esitellään kattavasti kaupungin ruoka- ja tapahtumatarjontaa niin kaupunkilaisten, yrittäjien, lähituottajien kuin turistienkin näkökulmasta. – Lähdimme toteuttamaan sivustoa,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme