Naantalin Musiikkijuhlat

Naantalin Musiikkijuhlat peruuttaa kesäkuun yleisökonsertit

Jaa

Festivaali toteutuu koronatilanteeseen sopeutettuna ja normaalia pienempänä

Suomen festivaalikesän yleensä avaava Naantalin Musiikkijuhlat joutuu peruuttamaan
kesäkuun yleisökonsertit koronatilanteesta johtuen.
Suomen festivaalikesän yleensä avaava Naantalin Musiikkijuhlat joutuu peruuttamaan kesäkuun yleisökonsertit koronatilanteesta johtuen.

Suomen festivaalikesän yleensä avaava Naantalin Musiikkijuhlat joutuu peruuttamaan kesäkuun yleisökonsertit koronatilanteesta johtuen. Tapahtuman oli määrä toteutua 8.-19.6. sisältäen 27 konserttia Naantalissa ja lähiseudulla. Festivaalia ei kuitenkaan peruuteta kokonaan, vaan kesäkuussa toteutetaan kolme verkossa striimattavaa konserttia, ja lisäksi muutama konsertti siirtyy sellaisenaan tai hieman muutettuna syksyyn sekä vuoteen 2022.

Päätöstä tapahtuman toteutusmuodosta ja -laajuudesta pitkitettiin mahdollisimman myöhään, jotta näkymä koronatilanteen ja rajoitusten kehittymiseen olisi kirkastunut.  Viime viikkojen myönteisestä kehityksestä huolimatta kesäkuun alkupuolen epidemiatilannetta on kuitenkin edelleen vaikea ennakoida.

- Valmistelimme alkuvuoden aikana useita malleja, joilla valtaosa konserteista olisi ollut mahdollista toteuttaa rajoituksista huolimatta, jopa 60% normaalia pienemmällä yleisökapasiteetilla. Valitettavasti tällä hetkellä ei kuitenkaan ole näköpiirissä, että yleisötilaisuuksien rajoitukset ehtisivät helpottua läheskään riittävästi kesäkuun alkuun mennessä. Päätöksentekoa festivaalin toteutuksesta ei myöskään ole mahdollista venyttää enää yhtään pidemmälle, toteaa Naantalin Musiikkijuhlien toimitusjohtaja Suvi Innilä.

Kesäkuun loppuun asti voimassa olevassa tartuntatautilaissa on määritelty vaatimus kahden metrin turvavälistä ilmaantuvuusluvun ylittäessä 25. Musiikkijuhlien päätapahtumapaikassa Naantalin kirkossa tämä tarkoittaisi käytännössä vain noin 10 prosentin yleisökapasiteettia suhteessa normaaliin 650 hengen asiakasmäärään. Tämä ei mahdollista normaalin festivaaliohjelman toteuttamista, koska lipputulot muodostavat merkittävän osan tapahtuman budjetista.

- Päätös oli raskas ja surullinen, mutta se oli pakko tehdä, koska taloudelliset riskit kasvoivat liian suureksi, arvioi Naantalin musiikkijuhlasäätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Ritvanen.

Vaikka varsinainen festivaali osin toteutuukin, jouduttiin samalla päättämään tapahtuman yhteydessä järjestettävän Vallis Gratiae -akatemian peruuttamisesta jo toistamiseen. Myös yhdessä Pelastaa Lapset ry:n ja Naantalin museon kanssa toteutettava Naantalin Lasten Musiikkijuhlat siirretään vuodella eteenpäin.

Yli 40-vuotias tapahtuma tarjoaa korkeatasoisia elämyksiä yleisölle ja työtilaisuuksia taiteilijoille – myös tulevaisuudessa

Vuodesta 1980 lähtien järjestetty, kamarimusiikkiin monipuolisesti keskittyvä Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista kulttuuritapahtumista.

- Korona peruutti tapahtuman kokonaan vuosi sitten, joten nyt haluamme toteuttaa 41. festivaalin vaikka se onkin olosuhteiden pakottamana normaalia pienempi ja muodoltaan erilainen. Haluamme näin viestiä, että Naantalin Musiikkijuhlat jatkaa elämäänsä koronasta huolimatta, korostaa tapahtuman perustaja ja taiteellinen johtaja, sellotaiteilija Arto Noras.

- Haluamme tarjota yleisöllemme poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta korkeatasoisia elämyksiä, ja uskon että kolme kesäkuussa toteutettavaa konserttia siinä myös onnistuu, vaikka ne välitetään tällä kertaa verkon kautta, hän jatkaa.

- Festivaalin järjestäminen rajallisista resursseista huolimatta on tärkeää myös siksi, että näin pystymme tarjoamaan työtilaisuuksia taiteilijoille, jotka ovat kärsineet koronatilanteesta huomattavasti, täydentää Suvi Innilä.

Kesäkuun kolmen verkkokonsertin sekä syksyyn ja talveen siirtyvien konserttien ohjelma esitellään tarkemmin toukokuun alussa.

Liput mahdollista palauttaa tai vaihtaa lahjakorttiin

Koska kesän 2020 festivaaliohjelma siirtyi lähes sellaisenaan vuoteen 2021 tapahtuman peruunnuttua koronasta johtuen, ovat vanhimmat konsertteihin ostetut liput jo syksyltä 2019.

- Vaikka siirrämmekin joitakin esiintyjiä ja teoksia edelleen kesän 2022 Musiikkijuhlille, on ensi vuoden festivaaliohjelma kuitenkin jo aivan omansa. Myös useimmat syksyyn ja talveen siirtyvistä konserteista muuttuvat ajankohdan lisäksi jossain määrin sisällöltään ja esiintyjiltään. Tästä johtuen lunastamme lähes kaikkien konserttien liput takaisin – toki toivomme, että lipunhaltijat ensisijaisesti vaihtaisivat ne lahjakorttiin Naantalin Musiikkijuhlien tuleviin konsertteihin, kertoo Suvi Innilä.

Lisätietoja lipunpalautuksesta sekä edelleen ajankohdaltaan siirtyvistä konserteista ja lipuista löytyy osoitteesta www.naantalinmusiikkijuhlat.fi.

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää yleisöä ja taiteilijoita kärsivällisyydestä odottaessamme yhdessä kesän festivaalin toteutumispäätöstä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Suvi Innilä
050 5590 186
suvi.innila@naantali.fi

Kuvat

Suomen festivaalikesän yleensä avaava Naantalin Musiikkijuhlat joutuu peruuttamaan
kesäkuun yleisökonsertit koronatilanteesta johtuen.
Suomen festivaalikesän yleensä avaava Naantalin Musiikkijuhlat joutuu peruuttamaan kesäkuun yleisökonsertit koronatilanteesta johtuen.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin Musiikkijuhlat
Naantalin Musiikkijuhlat
PL 46
21101 Naantali

0445161718http://www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista, jonka maine on vahva myös kansainvälisesti. Se keskittyy monipuolisesti kamarimusiikkiin ja tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Naantalin Musiikkijuhlasäätiö on järjestänyt festivaalia ja sen yhteydessä Vallis Gratiae -akatemiaa jo vuodesta 1980 lähtien, sekä jo pitkään myös muita konsertteja eri vuodenaikoina. Kaikkiaan konserttien määrä on viime aikoina ollut vuosittain yli 30 ja kokonaiskävijämäärä noin 16 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin Musiikkijuhlat

KUTSU NAANTALIN MUSIIKKIJUHLIEN TIEDOTUSTILAISUUTEEN12.10.2020 12:00:00 EEST | Kutsu

23 vuoden työuran Naantalin Musiikkijuhlien toiminnanjohtajana/toimitusjohtajana tehnyt Tiina Tunturi siirtyy eläkkeelle. Lämpimästi tervetuloa tiedotustilaisuuteemme tapaamaan uutta toimitusjohtajaamme. Paikka: Amandis, Nunnakatu 6, Naantali Aika: Torstai 15. lokakuuta klo 12 Tilaisuus kestää runsaan tunnin, sisältäen lounaan. Toivon, että ilmoitat tulostasi viim. ke 14.10. osoitteeseen tiina.tunturi@naantali.fi. TERVETULOA! Ystävällisin terveisin, Naantalin Musiikkijuhlat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme