Digita

Naantalin vesihuoltolaitos löysi Digitan IoT-verkosta ratkaisun haasteisiinsa – yhteistyö jatkuu monivuotisella sopimuksella

Jaa

Naantalin vesihuoltolaitos ja Digita ovat solmineet viiden vuoden sopimuksen vesihuoltolaitoksen palveluiden digitalisoinnista Digitan tarjoaman LoRaWAN-verkon avulla. Yhteistyö saa jatkoa hyvin onnistuneen pilottivaiheen jälkeen, ja tarkoituksena onkin yhtenäistää mittarikantaa uusilla LoRa-mittareilla.

Naantalin alueen kuntaliitosten myötä Naantalin vesihuoltolaitoksen jakelualueet ovat laajentuneet merkittävästi. Vettä jaeltiin vuonna 2018 3971 käyttöpaikkaan, joista osa sijaitsee haja-asutusalueilla tai saaristossa pidemmän matkan päässä.

Naantalilla on ollut haasteita toivottujen veden digitalisointiin liittyvien uudistusten osalta, sillä kannattavan vaihtoehdon löytyminen esimerkiksi veden etäluennalle ja kaukovalvonnalle on ollut vaikeaa. Erilaiset kokeilut ovat kaatuneet siihen, että haja-asutusalueilla ei ole ollut toimivaa verkkoa tai se olisi pitänyt rakentaa itse.

”Haja-asutusalueiden mittaroinneissa ja verkostonvalvonnassa Digitan IoT-verkko on ollut kuin lottovoitto meille”, kertoo Naantalin vesihuoltolaitoksen erikoisammattimies Matti Hiltunen. Hiltusen mukaan Digita oli ainoa toimija, joka rakensi nopealla aikataululla toimivan IoT-verkon alueille, mistä se on ennen puuttunut kokonaan. ”Digitan IoT-verkon avulla olemme pystyneet tehostamaan vesilaskutustamme ja verkoston seurantaa, olemme jopa havainneet muutaman vuodon seurantatietoja tarkastelemalla”, kertoo Hiltunen.

”Pääsimme esittelemään Digitan IoT-palveluita Naantaliin ja melko pian tapaamisen jälkeen olikin pilottivaihe käynnistetty. Pystyimme tarjoamaan verkon rakennuksen nopealla aikataululla ja onnistuneen pilottivaiheen myötä yhteistyömme jatkuu Naantalin vesihuoltolaitoksen digitalisoinnin parissa”, kertoo Digitan IoT-myyntipäällikkö Mona Miettinen.

”Naantalin vesihuoltolaitoksen ennakkoluuloton ja rohkea lähestymistapa on edesauttanut oman palvelumme kehittämistä ja olemme onnistuneesti pystyneet kehittämään rajapintojamme laskutusjärjestelmiin. Heillä on ollut hyviä ideoita uusista käyttötavoista myös etäluettavien mittareiden käyttökohteissa”, lisää Digitan IoT-projektipäällikkö Tuomo Hörkkö.

”Digitan IoT-verkon ja LoRa-mittareiden avulla olemme pystyneet laskuttamaan asiakkaita kuukausikulutuksen mukaisesti. Tämä on laskutettavien kannalta selkeämpää ja sekä laskuttaja että laskutettavat ovat olleet tyytyväisiä ratkaisuun. On erittäin tärkeää, että on oikeanlainen yhteistyökumppani takaamassa vesihuollon toimintavarmuutta”, jatkaa Hiltunen.

Median yhteystiedot

Naantalin vesihuoltolaitos, erikoisammattimies Matti Hiltunen, p. 050 339 0528, matti.hiltunen(a)naantali.fi

Digita Oy, myyntipäällikkö Mona Miettinen, p. 0400 721 700, mona.miettinen(a)digita.fi

Naantalin vesihuoltolaitos huolehtii käyttöveden toimittamisesta kiinteistöille, vesijohto- ja viemäriverkostojen kunnossapidosta sekä jäte- ja sadevesien poisjohtamisesta. Vesihuoltolaitos tekee sopimukset kiinteistön liittämisestä yleiseen vesi- ja viemäriverkostoon sekä valvoo liittyvien kiinteistöjen vesi- ja viemärijohtojen asennustöitä. Naantali hankkii vetensä Turun Seudun Vesi Oy:ltä. Jätevedet käsitellään Turun seudun puhdistamo Oy:n Kakolanmäen puhdistamolla.

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi

Yhteyshenkilöt

Minna Flink
johtaja, viestintä ja markkinointi
minna.flink(a)digita.fi, puh. 040 742 8849

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Digita
Digita
Jämsänkatu 2
00520 Helsinki

020 411 711http://www.digita.fi

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digita

Hakunilan tv-täytelähettimen sijainti muuttuu – muutostöistä aiheutuu katkos tv-lähetyksiin 17.2.202116.2.2021 14:30:59 EET | Tiedote

Digitan Hakunilan vesitornissa sijaitseva täytelähetin tullaan siirtämään viereiseen mastoon keskiviikkona 17.2.2021 Hakunilan vesitornin vesikaton kunnostustyön ajaksi. Vesitornin kunnostustyö tullaan suorittamaan vuoden 2021 loppuun mennessä. Täytelähettimen siirrosta aiheutuu katkos tv-lähetyksiin täytelähettimestä signaalia vastaanottaville kotitalouksille. Katkoksen arvioitu kesto on klo 9.30–15.30 välillä noin 4 tuntia.

Eurooppalainen ETSI standardoi 5G-broadcastingin TV:n jakelustandardiksi12.2.2021 09:00:00 EET | Tiedote

5G-broadcasting-teknologia on ollut vahvoilla seuraavaksi television broadcasting-teknologiaksi DVB-T2:n jälkeen. Nyt se on saanut ETSI-standardin, joka mahdollistaa laajamittaisen 5G-broadcasting-teknologiaan perustuvien päätelaitteiden ja infrastruktuurin suunnittelun (ETSI, European Telecommunications Standards Institute). Tämä tarkoittaa sitä, että ETSI:n päätöksen myötä 5G-broadcastingia voitaisiin käyttää täysiverisesti television broadcasting-jakeluun.