Naantalin kaupunki

Naantalissa ilahdutetaan ikäihmisiä vapaaehtoisten joulupaketeilla – tule mukaan tuomaan joulumieltä!

Jaa

Naantalissa alkaa maanantaina 30.11. joulukampanja Jouluiloa ikäihmisille, jossa ilahdutetaan kotihoidon asiakkaita ja omaishoitajia pienillä vapaaehtoisten hankkimilla joulupaketeilla. Mukana kampanjassa on naantalilaisia yrityksiä, jotka mahdollistavat lahjojen hankinnan liikkeistään tai verkkokaupoistaan.

Tavoitteena on kerätä reilut 400 pakettia ikäihmisten koteihin. Jouluiloa ikäihmisille -kampanja on käynnissä Naantalissa 30.11.–12.12.2020, jonka jälkeen kotihoito toimittaa lahjat perille.

Kampanjan myötä ikäihmisille ja omaishoitajille halutaan tuoda iloa ja hyvää mieltä poikkeuksellisen vuoden päätteeksi. Samalla tarkoituksena on tukea paikallisia yrittäjiä, joille vuosi on ollut niin ikään haastava.

– Koronaepidemian aiheuttama eristäytyminen on lisännyt kotihoidon asiakkaiden yksinäisyydentunnetta, kun kontaktit ovat vähentyneet. Pienin joulupaketein halutaan ilahduttaa ikäihmisiä ja omaishoitajia ja osoittaa, että heitä ei ole unohdettu, toteaa hoito- ja vanhuspalveluiden avohuollon ohjaaja Kirsi Peijonen.

– Meillä kaikilla on ollut hyvin poikkeuksellinen vuosi ja joulun aikakin näyttää olevan monella tavalla haasteellinen varsinkin ikäihmisille ja muille riskiryhmiin kuuluville. Korona tulee varmasti vaikuttamaan myös yritysten joulumyyntiin. Mielestäni joulukampanja on erinomainen mahdollisuus tehdä hyvää kaupunkimme ikääntyneille asukkaille ja suunnata samalla ostovoimaa paikallisten yritysten palveluihin. Kun ostamme paikalliselta, varmistamme sen, että jatkossakin meillä on Naantalissa tarjolla monipuolisesti erilaisia palveluita, sanoo elinkeinoasiamies Lassi Rosala.

Jouluiloa ikäihmisille ovat tuomassa A Beauty Naantali, Aurinkopalvelut, Aurinko-Optiikka, Beneficum, Forsport, kukkakauppa Floriina, Naantalin apteekki, Suutari Esteri, K-Supermarket Ellen, UnikekoShop, Tarja Ritari Design sekä kukkakauppa Kastanja. Yrityksiä otetaan vielä mukaan kampanjaan keskiviikkoon 2.12. saakka.

Peijonen kertoo, että kotihoito on ilahduttanut jo useamman vuoden ajan kotihoidon asiakkaita vapaaehtoisten antamilla joulukukilla. Yhteistyötä on tehty kukkakauppa Kastanjan kanssa, ja siitä on saatu paljon positiivisia kokemuksia.

– Asiakkaat ovat olleet valtavan kiitollisia näistä mieltä lämmittävistä joulumuistamisista. Siitä, että joku tuntematon ihminen on ajatellut heitä. Myös kotihoidon työntekijöille tuo iloa se, että he saavat viedä lahjat perille. On hienoa, että tänä vuonna voimme tuoda joulumieltä entistä laajemmalle joukolle ikäihmisten koteihin, Peijonen toteaa.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja avointa kaikille: käy ostoksilla kampanjassa mukana olevassa yrityksessä tai useammassa ja jätä paketoitu lahja liikkeeseen joulutervehdyksen kera. Yritykset toimittavat lahjat kaupungin kotihoitoon, joka jakaa lahjat asiakkaille ja omaishoitajille viikosta 51 eteenpäin. Lahjat jaetaan esimerkiksi saajan sukupuolen ja toimintakyvyn perusteella ja tarvittaessa arvotaan.

Näin osallistut:

  • Tutustu mukana oleviin yrityksiin kaupungin kotisivuilla naantali.fi/jouluiloa ja valitse yritys tai yritykset, joista haluat hankkia lahjan.
  • Lähde yritykseen lahjaostoksille ja osta ikäihmistä tai omaishoitajaa ilahduttava lahja tai lahjakortti. Kirjoita mukaan jouluinen tervehdys. Paketoi lahja tarvittaessa yrityksen paketointipisteellä.
  • Jätä lahja yritykseen. Sieltä lahjat toimitetaan eteenpäin jaettavaksi.

Yritykset voivat ilmoittautua mukaan kampanjaan olemalla yhteydessä elinkeinoasiamies Lassi Rosalaan, 040 678 3270, lassi.rosala@naantali.fi.

Yhteyshenkilöt

Lassi Rosala
elinkeinoasiamies
040 678 3270
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Tiina Rinne-Kylänpää
viestintä- ja kehittämispäällikkö
040 900 0866
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Merimaskun rantaa kunnostettiin: asukkaiden iloksi saatiin uusi rantapolku ja kalastuslaituri29.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Merimaskun kirkonkylän ranta on uudistunut. Vierasvenelaiturin ja entisen lossilaiturin läheisyyteen on kunnostettu uusi rantapolku, joka kulkee rantapoukamaa pitkin. Sen varrelle on toteutettu uusi kalastuslaituri ja rantaan on tuotu pöytä-penkkiyhdistelmiä. Naantalin Energia toteuttaa rantaan vielä pollarivalaistuksen. Työt alueella alkoivat Merimaskussa marraskuussa. Rantaa on pienimuotoisesti ruopattu, kaislikoita on poistettu ja rantapenkka kivitetty luonnonkivillä viihtyisämmäksi kulkijoille. Kalastuslaituri asennettiin marraskuun puolessa välissä. Laituri on kahdeksan metriä pitkä massiivibetoniponttonilaituri. Vastaavanlaiset laiturit toteutettiin Raumakarille noin vuosi sitten. – Pienillä parannuksilla on pyritty lisäämään rannan kuntoa, viihtyisyyttä ja käytettävyyttä. Rantapolku parantaa rantaan pääsyä saaristoalueilla sekä merenrannan virkistyskäyttöä, toteaa yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi. Hirven mukaan Raumakarille toteutetut kalastuslaiturit ovat osoittaneet, e

Naantalissa edistetään lukemista – 40 pisteen lukupolku avautui4.12.2020 14:35:26 EETTiedote

Naantalissa on avautunut viime viikolla lukupolku, joka tarjoaa lapsille pieniä lukutehtäviä eri puolilla kaupunkia. Lukutehtäviä löytyy kaikista Naantalin 39 leikkipuistosta sekä uudesta Toripuistosta kaupungintalon edustalla. Lasten lukutehtävän lisäksi lukupolku antaa vanhemmille tietoa varhaislapsuuden lukemisen tärkeydestä. Tietoa pääsee lukemaan QR-koodin kautta, jonka voi lukea puhelimella. Lukupolun rasteja voi kierrellä lasten kanssa omaan tahtiin ja haluamansa määrän. – Lukupolun ideana on sytyttää lukukipinä lapsissa. Nyt on mainio tilaisuus viettää yhdessä aikaa ulkona liikkuen ja tarinoista innostuen. Haluamme lisätä tietoa ja ymmärrystä varsinkin varhaisen lukemisen merkityksestä: kun luetaan lapselle, sen hyvät vaikutukset kantavat pitkälle, kertoo projektityöntekijä Viveka Raitanen, joka vastaa lukupolun toteutuksesta. Lukupolku on osa Lukemaan!-hanketta, joka käynnistyi Naantalissa tänä syksynä. Hankkeen tarkoituksena on jakaa tietoa varhaislapsuuden lukemisen tärkeyde

Nesteen Naantalin jalostustoiminnan lakkaaminen kova päätös Naantalin ja alueen kannalta30.11.2020 11:18:58 EETTiedote

Neste Oyj ilmoitti syyskuussa suunnittelevansa jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyjä Porvoossa ja Naantalissa Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn varmistamiseksi. Tänään julkaistussa tiedotteessaan Neste ilmoittaa, että yhteistoimintaneuvottelujen päätyttyä yhtiö on tehnyt päätöksen lakkauttaa Naantalin jalostustoiminnot maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Yhtiö keskittää Naantalin toiminnan terminaali- ja satamatoimintoihin sekä uudistaa Öljytuotteiden operatiivista toimintamallia. Muutoksen toisessa vaiheessa Porvoon jalostamoa kehitetään kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia. Tiedotteen mukaan toimenpiteillä tavoitellaan noin 50 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteissä kustannuksissa. Naantalin jalostustoiminnan lopettamisen sekä Öljytuotteiden operatiivisen toimintamallin uudistamisen myötä yhtiössä päättyy yhteensä noin 370 työtehtävää. Nesteen ensimmäisessä tiedotteessa ei kerrottu Nesteen Naantalin toimipaikasta päättyvien työtehtävien määrä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme