Naantalin kaupunki

Naantalista virallinen Muumimaailman kotikaupunki

Jaa

Naantalin kaupunki on tehnyt yhteistyösopimuksen Moomin Characters Oy Ltd:n kanssa oikeudesta käyttää Muumeja ja niihin liittyviä hahmoja kaupungin markkinoinnissa, tapahtumissa ja toiminnoissa. Kolmivuotinen lisenssisopimus on tehty ajalle 1.7.2021–30.6.2024.

Sopimuksen keskeisinä tavoitteina on tukea Naantalin kaupungin imagoa perheystävällisenä kaupunkina, vahvistaa nykyisten asukkaiden mielikuvaa ja houkutella uusia lapsiperheasukkaita kaupunkiin. Sopimuksella pyritään kasvattamaan myös Naantalin tunnettuutta matkailu- ja asuinkaupunkina ja tukemaan Naantalin elinkeinoelämää

– Muumimaailma on ollut tärkeä kumppanimme jo vuosia ja muumifanien suosima paikka. Tove Jansson oli mukana avaamassa puistoa 90-luvulla ja on hienoa nähdä, että alueen yhteistyö laajenee ja syvenee, kertoo Moomin Charactersin toimistusjohtaja Roleff Kråkström.

– Naantalin kaupunkia kehitetään ja rakennetaan perheystävällisenä kaupunkina, jossa asiat nähdään myös lasten ja nuorten silmin. Naantali sitoutuu myös lasten ja nuorten kulttuurin pitkäjänteisen edistämiseen. Uusi Muumi-yhteistyö avaa tähän työhön uusia ja innostavia mahdollisuuksia, korostaa kaupunginjohtaja Jouni Mutanen.

Sopimukseen sisältyy vuosisuunnitelma, joka on laadittu laajassa yhteistyössä Muumimaailman, Visit Naantalin, kaupungin teknisten palvelujen, sivistyspalvelujen ja viestinnän kanssa.

Muumimaailma on alueen tärkeimpiä matkailukohteita, jossa käy vuosittain lähes 200 000 kävijää. Teemapuisto on ollut Naantalissa vuodesta 1993 alkaen ja yhteistyö on toiminut alusta lähtien hyvin. Uusi lisenssisopimus mahdollistaa Muumi-teeman käytön laajemmassa merkityksessä, joista yksi on sloganin ”Naantali – Muumimaailman kotikaupunki” käyttöönotto. Kaupungin visuaalista ilmettä päivitetään ja uusitun logon rinnalle nousee markkinoinnissa valikoiden käytettävä Muumilogo.

– Naantalilla on ollut vuodesta 1993 jotain ainutlaatuista ja laajasti tunnettua, eli maailman ensimmäinen Muumimaailma teemapuisto, joka on merkittävästi vaikuttanut Naantalin imagoon ja tunnettuuteen. Nyt sovitun lisenssioikeuden myötä tätä voidaan laajasti hyödyntää niin naantalilaisten hyväksi kuin tulevien asukkaiden sekä matkailijoiden houkuttelemiseksi. Uskon ja tiedän, että tämä tulee tukemaan Naantalin kaupungin asettamia tavoitteita ja osaltaan myös Muumimaailman, toteaa Muumimaailman toimitusjohtaja Tomi Lohikoski.

Vuosisuunnitelman Muumiteema tulee tulevaisuudessa näkymään myös kaupunkikuvassa. Suunnitteilla on muumiteemaisia leikkipuistoja, Muumikirjallisuutta tulee saataville Naantalin kirjaston Muuminurkkauksessa ja Visit Naantalin tiloissa. Naantalilaista elämäntapaa halutaan viestittää yhdessä Muumien kanssa: uudet asukkaat kutsutaan vuosittain Muumimaailmaan tervetulotilaisuuteen. Yhdessä hoidetaan myös ympäristöä: Yhteistä tekemistä löytyy myös Siisti-Biitsi -kampanjassa, jonka avulla siistitään ja kunnostetaan paikkoja mm. Asuntomessuille 2022. Vuosisuunnitelmassa halutaan edistää myös lasten lukutaitoa.

– Visit Naantali iloitsee uudesta tiiviimmästä yhteistyöstä, joka mahdollistaa Muumimaailman näkyvyyden matkailun myynti- ja muissa tilaisuuksissa. Muumit on kansainvälinen ja tunnettu brändi ja virallinen Muumimaailman kotikaupunki -status nostaa Naantalin houkuttavuutta niin kotimaisten kuin ulkomaisten kävijöiden keskuudessa, toteaa Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Naantalin kaupunki
Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen
p. 044 417 1416

Muumimaailma
Toimitusjohtaja Tomi Lohikoski
p. 040 5900712

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uusi keskiaikatapahtuma elokuussa Naantalissa - Luostaripäivät elävöittävät kaupungin historiaa10.6.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 27.–29. elokuuta Naantalissa juhlitaan keskiaikaisissa tunnelmissa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä uusi kolmipäiväinen tapahtuma, Naantalin Luostaripäivät, levittäytyy vanhaan kaupunkiin Naantalin kirkon ympäristöön sekä rantaan tarjoten kulttuuria, tietoa ja elämyksiä kaikenikäisille keskiajasta kiinnostuneille festivaalivieraille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme