Kustannusosakeyhtiö Otava

Nadja Sumasen Sade on kaikille sama -novellikokoelmalle Topelius-palkintoehdokkuus

Jaa

Suomen nuorisokirjailijat ry myöntää Topelius-palkinnon korkeatasoiselle nuortenkirjalle, ja sen arvo on tämän vuoden vuosiluvun mukaisesti 2022 euroa. Nadja Sumasen raikas novellikokoelma kertoo nuorista erilaisissa elämäntilanteissa.

Nadja Sumasen Topelius-ehdokkaaksi valittu novellikokoelma Sade on kaikille sama kokoaa yksien kansien väliin nuoren elämän koko kirjon, mustia pilviä ja ilon pisaroita.

Irina kadehtii umpirakastunutta Ellaa. Felix saa sanottua suorat sanat ex-tyttöystävälleen epäonnisella festarikeikalla. Viljami tempautuu riparileirillä irti takertuvasta äidistä. Ayshan vapaudella ei ole rajoja, kun hän tanssii kuulokkeet korvillaan yksin sateessa.

Suomen nuorisokirjailijat ry:n raadin perustelut Sumasen palkintoehdokkuudelle:

”Monipuolisen novellikokoelman tarinat tekevät vaikutuksen ja jäävät mieleen pitkäksi aikaa lukemisen jälkeenkin. Väkevät novellit eivät haaskaa sanoja selittämiseen. Kerronta tapahtuu suoraan ja suoravälitteisesti nuorten henkilöiden näkökulmasta. Se tekee novellien tapahtumista kiehtovia ja eläviä ja pakottaa lukijan samastumaan tarinoiden maailmaan. Kerronnan nopeat käänteet ja tapahtumiin keskeltä leikkaavat novellit ovat inspiroiva lukukokemus.”

Raadin jäseninä toimivat kriitikko, toimittaja ja lukutaidon opettaja Aleksis Salusjärvi, kirjastotyöntekijä, lukuaktivisti Henriika Tulivirta ja suomen kielen opettaja Marja Majuri.

Nadja Sumanen (s. 1975) on espoolainen kirjailija ja toimintaterapeutti, jonka vuonna 2015 julkaistu nuortenromaani Rambo voitti sekä Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Otavan Kirjasäätiön nuortenromaanipalkinnon että Finlandia Juniorin.

Topelius-palkintoa on jaettu vuodesta 1946 lähtien. Sen ovat voittaneet mm. Kirsi Kunnas, Tove Jansson ja Marjatta Kurenniemi.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Jonne Räsänen
Kuva: Jonne Räsänen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

”Me ollaan aina oltu täällä” – Third Culture Kids kertoo tämän päivän suomalaisista, jotka elävät kulttuurien risteyksissä26.1.2022 08:56:00 EET | Tiedote

Millaista on kasvaa ja elää usean kulttuurin todellisuuksissa samanaikaisesti? Tähän vastaavat suomalaiset, jotka luovat omaa identiteettiään ja määrittelevät uusia olemisen tapoja erilaisten kulttuuritaustojen keskellä. Koko Hubara, Mona Eid, Caroline Suinner ja Kiia Beilinson ovat koonneet kansien väliin 40 ”kolmannen kulttuurin lapsen” tarinan.

Neulomisen ilo kuuluu kaikille – Ensimmäinen suomeksi julkaistu käsityöopas vasenkätisille ilmestyy13.1.2022 10:02:54 EET | Tiedote

Maria Laiho: Neulekirja vasenkätisille Ilmestyy 28.1.2022 Vasenkätisen käsityöharrastus ei ole aina itsestäänselvyys. Neulontaohjeet ovat lähes poikkeuksetta suunnattu oikeakätisille. Kouluissa opetus järjestetään yleensä enemmistölle sopivalla tavalla. Omakätinen ohjaus on tärkeä oppimisen edellytys ja se helpottaa neulonnan ilon löytämistä. Vasenkätisille ei ole ennen tehty neulontaohjeita tai opaskirjoja suomeksi. Maria Laihon Neulekirja vasenkätisille vapauttaa myös vasenkätiset nauttimaan neulonnan meditatiivisesta hurmoksesta. Raikkaat ohjeet opastavat neulonnan alkeisiin ja tarjoavat myös pitemmälle ehtineille haasteita. Kirjassa toteutetaan mm. raidallinen missonityyppinen kaulahuivi, muhkea Samu-Jacques pipo ja Cocoon-neuletakki. ​Kirjan tekijä Maria Laiho kertoo olevansa onnekas, sillä hänen vasenkätinen mumminsa opetti hänelle neulomisen ja virkkaamisen taidon. Hän on opetellut kääntämään oikeakätisille suunnattuja ohjeita peilikuviksi ja lukemaan niitä omalla tavallaan. Lai

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme