Veikkaus

Näihin Pohjois-Karjalan liikuntapaikkoihin myönnettiin veikkausvoittovaroja – suurimmat summat Polvijärvelle ja Joensuuhun

Jaa

Alla OKM:n ja Veikkauksen yhteistiedote, joka käsittelee tämän vuoden liikuntapaikkarakentamiseen myönnettyjä tukia. LIITETIEDOSTOSSA on eritelty kohteet ja niille myönnetyt summat alueittain. Lisätiedot: Veikkauksen viestintä, 09-4370 7000.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuonna 2018 yhteensä noin 41 miljoonaa euroa veikkausvoittovaroja kuntien liikuntapaikkarakentamiseen.

Merkittävä enemmistö liikuntapaikoista Suomessa on saanut tukea rakentamiseen ja peruskorjaukseen Veikkauksen pelien tuotosta.

- Kohteiden kirjo on hyvin laaja, ja myös tämän vuoden tukikohteista löytyy muun muassa kaikenikäisten käytössä olevia lähiliikuntapaikkoja ja liikuntapuistoja, sekä huippu-urheilumme kannalta välttämättömiä harjoitus- ja kilpailuolosuhteita, sanoo Veikkauksen yhteyspäällikkö Tapio Imporanta.

Valtakunnallisesti poikkeuksellisen suurten investointien, Olympiastadionin sekä Tampereen monitoimiareenan, lisäksi tämän vuoden tukikohteissa on monipuolisesti eri puolille Suomea sijoittuneita liikuntapaikkarakentamisen hankkeita.

- Niiden joukossa on esimerkiksi useita urheilukenttiä. Ne saavat tukirahoilla kokonaan uuden jalkapallonurmen tai edellinen pinnoite vaihdetaan entistä parempaan alustaan, Imporanta mainitsee.

Investointiavustusta voidaan myöntää maksimissaan 30 prosenttia liikuntapaikkahankkeen kokonaiskustannuksista.

Kun kohteen kustannusarvio on 700 000 euroa tai enemmän, ratkaisun avustuksesta tekee liikunta-asioista vastaava ministeri, joka on tänä vuonna Sinisen tulevaisuuden Sampo Terho.

Pienempien hankkeiden rahoitus päätetään aluehallintavirastoissa.

- Jos hanke on aloitettu, sille ei tukea myönnetä. Avustusten osalta arvioidaan myös sitä, että tuleva kohde palvelee mahdollisimman laajoja käyttäjäryhmiä. Suurin osa liikuntapaikkojen investointiavustuksista menee kunnille, mutta mukana on myös yksityisiä tahoja, kertoo rakennusneuvos Erja Metsäranta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

- Alueellisuus on arvioinnissa yksi kriteeri. Ratkaisut pohjautuvat liikuntapaikkarakentamisen suunta-asiakirjan linjauksiin.

Metsärannan mukaan investointiavustusta voidaan pitää merkittävänä asiana.

- Varsinkin kunnille valtionavun saaminen on usein rakentamisen kynnyskysymys, Metsäranta sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme