Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Naiset ovat takamatkalla osakesäästötilien avaamisessa: ”Naisten pitkäjänteinen sijoitustyyli toimisi hyvin osakesäästötilillä”

Jaa

Danske Bankissa osakesäästötilin avanneista toistaiseksi lähes 80 prosenttia on miehiä. Senioristrategi Kaisa Kivipellon mukaan naisten matala edustus osakesäästötilissä on yllätys, sillä naisten sijoitusaktiivisuus on muuten suurempi.

Miehet ovat toistaiseksi olleet huomattavasti aktiivisempia osakesäästötilin avaamisessa kuin naiset. Danske Bankissa osakesäästötilin avanneista toistaiseksi lähes 80 prosenttia on miehiä. Naisten osuus jää siis reiluun 20 prosenttiin. Ero on suuri, kun sitä verrataan arvo-osuustileihin, sillä arvo-osuustileiltä osakkeisiin sijoittavista Danske Bankin asiakkaista 43 prosenttia on naisia ja 57 prosenttia miehiä.

Yleisimmin osakesäästötilin avaaja on 30-54-vuotias mies

”Naisten kiinnostus sijoittamista kohtaan on ollut kasvussa, mutta osakesäästötilin alkutaival näyttäisi vahvistavan vanhaa käsitystä osakesijoituksista miesten lajina. Naiset sijoittavat enemmän rahastoihin, mutta osakesäästötili on hyvä mahdollisuus laajentaa sijoituksia myös osakkeisiin”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Danske Bankin asiakkaissa sijoittaminen on lähes yhtä yleistä miehillä ja naisille, kun huomioon otetaan osakkeiden lisäksi rahastot. Osakkeisiin tai rahastoihin sijoittaa 30 prosenttia kaikista naisasiakkaista ja 29 prosenttia kaikista miesasiakkaista.

Naisten ja miesten sijoittaminen eroaa Danske Bankin tilastojen mukaan aktiivisuuden osalta, sillä miehet tekevät kauppoja keskimäärin lähes kaksi kertaa niin paljon kuin naiset.

”Naisten vahvuutena sijoittajina on se, että tutkimusten mukaan he pysyvät miehiä useammin omassa sijoitussuunnitelmassaan eivätkä ole yhtä alttiita ulkoisille vaikutuksille tai ajatusharhoille. Naisten tyypillinen sijoitusstrategia sopisi hyvin myös osakesäästötilille, etenkin jos se sisältää aktiivista kaupankäyntiä ja osinkojen uudelleensijoittamisen.”

Alaikäisen nimissä tällä hetkellä avatuista osakesäästötileistä on reilut 2 prosenttia Danske Bankissa avatuissa osakesäästötileistä. Yhteensä Danske Bankissa on avattu tuhansia osakesäästötilejä.

”Osakesäästötili sopii hyvin pitkäaikaiseen sijoittamiseen, jolloin se voi olla hyvä väline myös lapselle sijoittamiseen.”

Salkuissa myös kansainvälisiä sijoituksia

Danske Bankin erikoisuutena on se, että sijoittaminen on samanhintaista kaikilla tarjolla olevilla markkinoilla. Sijoittava voi näin ostaa samalla välityspalkkiolla osakkeita Suomen lisäksi muun muassa kaikista Pohjoismaista, Yhdysvalloista, Saksasta ja Ranskasta.

Danske Bankin osakesäästötileillä onkin paljon osakkeita myös Suomen ulkopuolelta. Tällä hetkellä osakkeista 54 prosenttia on suomalaisia ja loput ovat muilta markkinoilta. Euromääräisesti suomalaisten osakkeiden osuus on kuitenkin suurempi.

”Osakesäästötilille voi ostaa hajautusmielessä myös osakkeita Suomen ulkopuolelta. Sijoittamisessa kannattaa kuitenkin huomioida osinkojen lähdevero, joten osakesäästötilille valituissa ulkomaisissa osakkeissa kannattaa painottaa arvonnousupotentiaalia osinkotuoton sijaan.”

Suosituimmat osakkeet osakesäästötileillä ovat Nokia, Neste, Sampo, Fortum ja Nordea.

Tietoa osakesäästötilistä

Osakesäästötilille voi tallettaa enimmillään 50 000 euroa. Tilillä tehtävistä kaupoista ja osingoista ei tule välitöntä veroseuraamusta vaan vero maksetaan vasta, kun varoja nostetaan tililtä.

Danske Bankilla osakesäästötilin kustannukset ovat samat kuin normaalissa kaupankäynnissä. Osakesäästötilin Kaupankäynti Onlinen hallinnointikulu on 2 euroa kuukaudessa, mutta tämän vuoden ensimmäiset kuusi kuukautta kulua ei peritä. Akavan jäsenliittojen ja Osakesäästäjien jäseniltä hallinnointikulua ei peritä tämänkään jälkeen.

Kaupankäynnin kustannukset ovat 0,08 % - 0,2 % (min 2-8 euroa) per toimeksianto. Palkkiot ovat samat kaikilla Danske Bankin tarjoamilla osakemarkkinoilla eri puolilla maailmaa. Akavan jäsenliittojen ja Osakesäästäjien jäsenille välityspalkkiot ovat kaupankäynnin volyymista riippuen 0,08 – 0,12 % (min 2-5 euroa) kaikilla markkinoilla online kanavissa.

Ensimmäiset kolme kuukautta osakesäästötilillä tehdyt kaupat maksavat vain 2 euroa toimeksiantoa kohden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lehdistöpäällikkö Josi Tikkanen, Danske Bank, 050 32 69 701, josi.tikkanen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme