Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry

Naisjärjestöt painottavat tukipalveluiden tärkeyttä poikkeusolojen aikana

Jaa

Suomi on nyt poikkeusoloissa koronaviiruksen vuoksi ja monen kotona vietetty aika lisääntyy. Koti ei ole kaikille turvallinen paikka ja siksi on erityisen tärkeää, että lähisuhdeväkivaltaa kokeneille on tarjolla apua myös poikkeusoloissa.

Nytkisin pääsihteeri Johanna Pakkanen korostaa tukipalveluiden tärkeyttä poikkeusoloissa:

” Sosiaalinen eristäytyminen voi koitua nyt vaaraksi turvattomissa parisuhteissa eläville naisille. On hyvä muistaa, että toiseen vanhempaan kohdistuva väkivalta ja sen uhka satuttaa myös lasta. Meidän on huolehdittava siitä, että kaikki tukipalvelut pysyvät täysimääräisinä käytössä. Jos todistat lähipiirissäsi tai naapurustossasi väkivaltaa, ota yhteyttä poliisiin.”

Koemme tärkeänä, että valtioneuvosto määritteli Nollalinjan ja turvakodit yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiksi aloiksi. Sekä Nollalinja että turvakodit ovat auki vuorokauden ympäri ja monella turvakodilla on valmius sijoittaa koronaviruksen riskiryhmään kuuluvat asiakkaat tai koronatartunnan saaneet asiakkaat erilleen muista asiakkaista. Puhelinpalveluiden lisäksi on tarjolla myös chat-palveluita. Jos uhri on tekijän kanssa kotona samoissa tiloissa, ei puhelun soittaminen ole mahdollista, jolloin chat-tyyppiset palvelut ovat turvallisempia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Pakkanen
Pääsihteeri, Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS ry
+358 50 4696242
johanna.pakkanen@nytkis.org

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry
Bulevardi 11 A 1
00120 Helsinki

Naisjärjestöt Yhteistyössä – Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry

Naisjärjestöt Yhteistyössä – Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry on kattojärjestö, johon kuuluvat Kokoomuksen Naisten Liitto ry, Kristillisdemokraattiset Naiset ry, Naisasialiitto Unioni ry, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry, Perussuomalaiset Naiset ry, Sosialidemokraattiset Naiset, Sukupuolentutkimuksen seura ry, Suomen Keskustanaiset ry, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Vasemmistonaiset ja Vihreät Naiset ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry

Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry: Naisten rooli rauhanrakentajina huomioitava rauhanvälityskeskuksen työssä28.8.2020 00:00:00 EESTTiedote

Ulkoministeri Haavisto on päättänyt perustaa rauhanvälityskeskuksen ministeriön poliittisen osaston alaisuuteen. Rauhanvälityskeskuksen perustaminen on tärkeä vahvistus Suomen rauhanvälitystoiminnalle. Keskuksen rooli ulkoministeriön ja muiden toimijoiden välisen yhteistyön koordinoinnissa on tarpeellinen. Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry pitää keskuksen perustamista positiivisena päätöksenä ja painotamme, että keskuksen toiminnassa on otettava keskeiseksi huomioksi naisten erityinen rooli konfliktien ehkäisyssä, niiden selvittämisessä sekä kestävän rauhan rakentamisessa, YK:n turvallisuusneuvoston 1325 naiset, rauha ja turvallisuus -päätöslauselma huomioiden. Suomi on edelläkävijänä laatinut jo kolmannen kansallisen naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelmansa. On tärkeää, että sukupuolinäkökulman valtavirtaistamista hyödynnetään myös keskuksen työssä ja toiminnassa laajasti. Suomen ulkopolitiikan tavoitteena on edistää sukupuolten tasa-arvoa sekä naisten ja tyttöjen ihmisoik

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme