Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Naisyrittäjäpäivä tarjoaa maahan muuttaneille tietoa ja inspiraatiota yrittäjyyteen

Jaa

Helsingin kaupunki järjestää 6. kesäkuuta kaikille avoimen naisyrittäjäpäivän Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla. Kaupunki haluaa rohkaista erityisesti yrittäjyydestä kiinnostuneita maahanmuuttajataustaisia naisia mukaan tapahtumaan. Tapahtuman kieli on englanti.

Helsingin kaupunki haluaa madaltaa kynnystä yrittäjyyteen niin henkilökohtaisen neuvonnan kuin naisyrittäjäpäivän kaltaisten tilaisuuksien kautta. Kuva: Marek Sabogal
Helsingin kaupunki haluaa madaltaa kynnystä yrittäjyyteen niin henkilökohtaisen neuvonnan kuin naisyrittäjäpäivän kaltaisten tilaisuuksien kautta. Kuva: Marek Sabogal

Naisyrittäjäpäivän avaa Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar.

”Helsingin strategia on nimeltään Kasvun paikka. Siis paikka, jossa yksilö ja yhteisö voivat kasvaa. Paikka, joka luo inhimillistä, sosiaalista ja taloudellista kasvua.

Yrittäjyys on keskeinen kasvun tekijä. Me haluamme olla kaikille hyvä kaupunki työskennellä ja yrittää. Kiinnitämme huomiota esimerkiksi innovaatioiden edistämiseen, kansainvälisten osaajien houkutteluun ja kaupungin palveluiden yhdenvertaisuuteen.

Kaupungissa, jossa on hyvä työskennellä ja yrittää, yksilöt, yhteisöt ja talous kasvavat. Sen myötä myös hyvinvointi kasvaa. On hienoa, että naisyrittäjäpäivä kokoaa yhteen yrittäjyydestä kiinnostuneita naisia, jotka ovat tärkeä osa kaupungin kasvun jatkumoa.”, Razmyar kertoo.

Tilaisuuden puhujat edustavat naisyrittäjien moninaista joukkoa

Kuten kaikki yrittäjät, myös maahanmuuttajataustaiset naisyrittäjät ovat moninainen joukko. Heidän joukossaan on korkeasti koulutettuja ja peruskoulun käyneitä, perheenäitejä ja opiskelijoita, erilaisia tavoitteita ja haaveita. Osa on ollut Suomessa vuosia, osa on juuri muuttanut. Osa puhuu sujuvasti suomea, osa opettelee alkeita. Helsingin kaupunki haluaa, että heillä kaikilla on aito mahdollisuus yrittäjyyteen.

Naisyrittäjäpäivässä kuullaan useita puheenvuoroja inspiroivilta naisilta, joista monet ovat itsekin taustaltaan Suomeen muuttaneita.

Startup Refugeesin Kati Lappeteläinen kertoo, kuinka Suomessa voi perustaa yrityksen. Discover Design Do -yrityksen perustaja Pamela Spokes puolestaan avaa, mitä yrittäjä tarvitsee menestyäkseen Suomessa. PR- ja markkinointiammattilainen Sallamaari Muhonen johdattaa yleisön markkinoinnin perusteisiin ja Fadumo Ali, vuoden espoolainen yrittäjä 2021, jakaa oman menestystarinansa. Alin yritys Hoiwa Oy on kasvanut vain kahdessa vuodessa yli 2500 hoitoalan ammattilaisen työllistäjäksi! Yleisö pääsee osallistumaan ohjelmaan, kun moninaisuus- ja tasa-arvoasiantuntijat Amina ja Hodan Mohamed pitävät kaikille yhteisen työpajan, joka tähtää oman sisäisen voiman valjastamiseen kohti yrittäjyyttä. Yrittäjyys lähtee aina uskosta itseensä!

Ohjelman lopuksi on varattu aikaa vapaalle keskustelulle, jotta osallistujat voivat tutustua toisiinsa ja alkaa rakentaa omaa verkostoaan.

Myös ukrainalaisnaisia rohkaistaan mukaan naisyrittäjäpäivään

Helsingin kaupunki kannustaa myös Ukrainasta sotaa paenneita, tilapäistä suojelua saavia naisia mukaan naisyrittäjäpäivään. Tilapäistä suojelua Suomesta hakeneet saavat oikeuden tehdä töitä ja toimia yksityisenä elinkeinonharjoittajana eli toiminimiyrittäjänä. Yrityksen perustaminen Suomessa on helppoa ja kaupungin asiantuntijoilta saa tukea yrittäjyyden ensiaskeliin.

Naisyrittäjyydessä piilee kasvun mahdollisuuksia

Yrittäjyys on maahan muuttaneille kaikista nopein tie työllistymiseen ja auttaa myös sopeutumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan. Maahanmuuttajataustaisten naisten ensimmäinen askel yrittäjyyteen on kuitenkin usein vaikea. Esimerkiksi kulttuuritaustalla on suuri vaikutus siihen, pitääkö maahan muuttanut yrittäjyyttä edes varteenotettavana vaihtoehtona. Tutkimusten mukaan verkostoituminen ja tiedon saavutettavuus ovat kriittisiä kynnyksiä yrittäjyyden tiellä.

”Tietoa on tarjolla paljon, mutta se on vähän hajallaan eri paikoissa. Jos tiedon etsijä ei tunne kulttuuria ja esimerkiksi oikeita hakusanoja, se on aikamoinen soppa, mistä lähteä etsimään”, kertoo yritysneuvoja Pia Partanen Helsingin kaupungilta.

Helsingin kaupunki haluaa madaltaa kynnystä yrittäjyyteen niin henkilökohtaisen neuvonnan kuin naisyrittäjäpäivän kaltaisten tilaisuuksien kautta. Yrityksen perustamista harkitseva saa maksutonta neuvontaa NewCo Helsingistä. Asiantuntija-apua on tarjolla paitsi yrityksen perustamiseen myös liiketoiminnan kehittämiseen esimerkiksi startup-palveluiden kautta. Kaupungin yritysneuvojat auttavat löytämään oikean tiedon ja palveluiden äärelle. Kaupungin järjestämät yrittäjyystapahtumat puolestaan avaavat mahdollisuuden verkostoitumiseen ja vertaistukeen.

Maahan muuttaneissa naisissa piilee valtava kasvun mahdollisuus myös kaupungin näkökulmasta. Useat tutkimukset osoittavat, että maahanmuuttajataustaisten naisten liiketoiminta piristää taloudellista kasvua. Myös startup-kentällä kannattaa kiinnittää huomiota asiaan. Esimerkiksi naisten perustamat startup-yritykset suoriutuvat vertailuissa erittäin hyvin, vaikka saavatkin vähemmän ulkopuolista rahoitusta kuin miesten perustamat yritykset.

Tulevaisuudessa Helsingin yrityskentällä nähdäänkin toivottavasti yhä moninaisempia yrityksiä – ja yrittäjiä.

Naisyrittäjäpäivän tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta: https://newcohelsinki.fi/fi/tapahtuma/entrepreneur-day-for-women/

Mukaan voi ilmoittautua 2. kesäkuuta 2022 mennessä.

Lisätietoa NewCo Helsingin palveluista saa verkkosivuilta https://newcohelsinki.fi/fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestin välitti:
Viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 040 3344801, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Helsingin kaupunki haluaa madaltaa kynnystä yrittäjyyteen niin henkilökohtaisen neuvonnan kuin naisyrittäjäpäivän kaltaisten tilaisuuksien kautta. Kuva: Marek Sabogal
Helsingin kaupunki haluaa madaltaa kynnystä yrittäjyyteen niin henkilökohtaisen neuvonnan kuin naisyrittäjäpäivän kaltaisten tilaisuuksien kautta. Kuva: Marek Sabogal
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme