Suomen Punainen Risti SPR

Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti 1 170 000 euroa

Jaa

Lahjoittaminen onnistuu verkossa ja puhelimella lokakuun loppuun saakka.

Kuva: Laura Vesa
Kuva: Laura Vesa

Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti noin 1 170 000 euroa. Lipaskeräys järjestettiin ympäri Suomen 20.–22.9. ja se innosti tuhansia ihmisiä mukaan. Keräyksen lopullinen yhteenlaskettu tulos selviää marraskuussa. Lopulliseen tulokseen lasketaan mukaan muut lahjoitustavat, kuten tekstiviesti-, verkko- ja MobilePay- sekä Pivo-mobiilisovelluslahjoitukset.

– Punainen Risti ei voisi auttaa katastrofin uhreja maailmalla ja Suomessa ilman vapaaehtoisten ja lahjoittajien panosta. Teidän ansiostanne voimme viedä apua sinne, missä hätä on suurin, Nälkäpäivä-kampanjan koordinaattori Raisa Heinämäki kiittelee.

Keräys jatkuu verkossa vielä lokakuun loppuun saakka

Nälkäpäivä on Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, joka jatkuu vielä lokakuun loppuun saakka.

– Vaikka nyt ei olisi ehtinyt mukaan lipaskeräämään, voi jokainen perustaa helposti oman nettilippaan ja kerätä lahjoituksia sosiaalisen median kautta. Pienelläkin lahjoituksella on suuri merkitys, Heinämäki muistuttaa.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan konfliktien ja onnettomuuksien uhreja sekä Suomessa että maailmalla. Tänä vuonna kerätyillä varoilla autetaan muun muassa Myanmarista väkivaltaa paenneita ihmisiä Bangladeshissa sekä Mangkhut-taifuuniin uhreja Filippiineillä. Suomessa katastrofirahastosta autetaan muun muassa tulipalon uhreja. Viime vuonna Suomen Punainen Risti auttoi 121 tulipalotapauksessa yhteensä 345 ihmistä.

Nälkäpäivä järjestetään tänä vuonna 38. kerran.

Nälkäpäivään voi lahjoittaa:
• Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
• osoitteessa nälkäpäivä.fi
• Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)
• MobilePay:lla ja Pivolla numeroon 1001
• Tilisiirrolla tilille FI14 5780 0710 0116 49 viite 5173

Lisätiedot:
Nälkäpäivä-kampanjan koordinaattori Raisa Heinämäki, p. 020 701 2202, raisa.heinamaki@punainenristi.fi

Kuvat

Kuva: Laura Vesa
Kuva: Laura Vesa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme